Партнер рубрики Події

Надал розповів про великий супермаркет, який збудують у “6-му мікрорайоні”

Надал розповів про великий супермаркет, який збудують у “6-му мікрорайоні”
Територію міста у напрямку Підволочиського шосе депутати міськради затвердили під будівництво нового житлового мікрорайону. Там, за словами мера Тернополя, збудують великий супермаркет, дитсадок, автовокзал та інші об'єкти. Земельну ділянку міськрада закріпила за своїм же підприємством — КП “Тернопільбудінвестзамовник”.

Про це міський голова Сергій Надал розповів журналістам на брифінгу 18 липня.

- Рішення по будівництву так званого “6-го мікрорайону” прийняли ще у 2005 році, - пояснює він. - Зараз ми підготували проект забудови. Використали комплексний інтегральний підхід. У плані будівництва передбачені об'єкти і транспортної, і соціальної та іншої інфраструктури. Наприклад, дитсадочка з початковою школою, заїзди-виїзди, рух громадського транспорту тощо.

Окремі ділянки на цій території, за словами мера, вже винесли на відкритий аукціон для продажу.

Відео дня

- Це з метою будівництва великого супермаркета з автостоянкою, а ще автовокзалу, - продовжує градоначальник. - У планах збудувати також є або підземний перехід, або наземний міст для сполучення зі “Східним” масивом. Зараз архітектори визначаються, який з цих проектів буде достойнішим.
Територію під “6-й мікрорайон” закріпили за комунальним підприємством міськради “Тернопільбудінвестзамовник”.

- Він же й оголосить конкурс на пошук кращих пропозиціїй по будівництву та інвестуванню, пояснив Сергій Надал. - Всі ці речі плануємо зробити за кошти інвестора. Щоби частину збудованого передати у власність місту. Потім це ми передамо уже тим людям, які є у нас на черзі за житлом.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (12)
  • Микола Унгурян

    дерибан триває. Те що збудують супермаркет та житло можна не сумніватись, а ось на дитсадок та автовокзал як завжди місто грошей не знайде.

    А чому б не провести дійсно відкритий земельний аукціон, а не давати землю кишеньковій конторі?
  • Михайлина3

    найкращий, господарник , фахівець, порядний  - мечта любої жінки

  • Михайлина3

    Надал  наш президент
  • Bezpilotnuk

    13 район  go home NADAL

    Олександр reply Bezpilotnuk

    це 6-й мікрорайон. навчись спочатку читати!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
19:03 Через обмеження тепер затори: чи ремонтуватимуть аварійний міст біля технічного університету photo_camera 18:25 У Тернополі розшукують молоду жінку 18:00 Сенатору США, який має чортківське коріння, присвоїли звання «Почесний громадянин Чорткова» 17:00 У Тернополі презентували інформаційно-координаційну платформу для ВПО Від читача 11:33 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя 08:05 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up