"Оріон" вже виготовив першу партію шоломів для танкістів

"Оріон" вже виготовив першу партію шоломів для танкістів
Шоломофони для танкістів запустив у виробництво тернопільський радіозавод "Оріон". Перші партії цих шоломів, а це 350 штук, вже відправили в Золочів на базу бронетанкових військ. Такі постачання здійснюватимуть кожних 10 днів. Ціна одного шолома - 1600 грн.

- В липні ми підписали контракт з Міноборони  на більш ніж 6 млн грн і до кінця жовтня маємо зробити більше  4 тисяч шоломофонів, -розповідає голова правління - генеральний директор ПАТ тернопільський радіозавод "Оріон" Ярослав Карпик.

Previous Next

Пан Карпик показує міні-копію шоломофона і пояснює його особливості.

Відео дня

- Це не просто шапка, як в народі люблять казати, - каже він. - Це перше за все, засіб захисту людини, яка сидить в танку чи БТР. Бо цей шолом не пропускає вологи, не горить, захищає від удару. Також це є засіб зв’язку, адже танкіст нічого не бачить має лише маленьке віконечко і все. А через шоломофон вмонтовані навушники  та ларингофони – переговорні пристрої. За їх допомогою командир і танкісти спілкуються в танку між собою і між бойовими машинами.

Також в шоломофоні є захист мови, продовжує співрозмовник. Тож всі команди, які надходять від керівників, шифруються.

- Це - не те, що мобільний зв'язок, розмови якого всі і чують, і знають, - каже Ярослав Карпик. – А в наших мова - зашифрована. Ніхто не чує наші частоти, крім тих, хто повинен їх чути.

Під час виробництва довелося зіткнутися з певними проблемами, бо заводи в Україні не працюють, а для шоломофонів потрібен прорезинений матеріал, ларингофони, яких в Україні ніхто не робить, навушники.

- Тому ларингофони виготовляємо самі, комплектацію звозимо зі всього світу, в тому числі і з суміжного підприємства у Тернополі, - каже Ярослав Карпик. – Ми повинні все зробити високоякісно. Ми це розуміємо і працюємо відповідально. І до речі, представники військового замовника перевіряють нашу продукцію. 

Ярослав Карпик додає, що радіозавод  "Оріон" почав свою діяльність ще 1982 році.

- Радіозавод повинен був робити засоби зв’язку для силових структур, - каже він. – На жаль, з розпадом Союзу це припинилося і ми не отримували держзамовлень вже більше 20 років. Тож ми в основному працювали на експорт.

Нині основне завдання заводу - забезпечувати засобами радіозв’язку Міноборони. Це і танки, і машини, і БТР.

  • Всю бронетехніку, яка сьогодні є у військових, треба забезпечувати зв’язком. Якщо його немає, то нічого не діє, - пояснює гендиректор. - Ми - єдиний завод, який забезпечує  радіозв’язком військову техніку.

До слова, у вересні буде Міжнародна виставку "Зброя та безпека-2014", під час якої радіозавод "Оріон" підпише договір з американською фірмою  про створення  сучасної системи зв’язку та інформатизації для Збройних сил України. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Олег

    Хто пустив журналістів на завод?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up