Пити воду з тернопільських джерел санепідслужба не рекомендує

Пити воду з тернопільських джерел санепідслужба не рекомендує
Неприємний запах вже п'ять днів чути від джерела, що у дендропарку "Карпати" на вул. Бережанській. Мешканці прилеглих будинків бояться, чи безпечно пити звідти воду.

Про цю проблему нам повідомила читачка Мілана Шихалєва.

- Дехто продовжує там набирати воду, - каже вона. – Цікаво, чи можна її тепер пити і що там так смердить?

За словами тернополянки, з того джерела бере воду вся "Дружба" і навіть приїжджають мешканці "Сонячного". Тому люди хотіли б мати гарантію, що їхнє здоров'я - в безпеці.  

Як виявилося, споживати воду з джерела в цьому парку в районі вул. Бережанської не рекомендовано. Контроль якості води з даного джерела там не проводять. Відтак і говорити про її якість немає змісту.

Відео дня

- У Тернополі воду досліджують з двох джерел – в парку "Топільче" в районі ПК "Березіль" та в парку "Національного Відродження" - біля Співочого поля, - повідомив головний спеціаліст міського управління головного управління Держсанепідслужби в області

Володимир Ящик. - Моніторингові дослідження якості питної води з цих джерел проводить щоквартально міський відділ ДУ «Тернопільський обласний лабораторний центр Держсанепідслужби України».

За результатами досліджень вода не відповідає санітарним нормам та правилам "Гігієнічні вимоги до води питної, призначеної для споживання людиною" за санітарно-мікробіологічними показниками. Тож пити воду з джерел тернополянам не рекомендовано, додає пан Ящик.

Нагадаємо, що багато тернополян використовують привозну воду, яку доставляють підприємці з джерел області, зокрема з Долини, Микулинців, Старого Збаража, Зарваниці тощо. Тож можна припускати, що заборона пити воду з місцевих джерел сприяє так званій монополії на привозну воду. 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (3)
  • обєктивно

    до журналіста, який писав статтю -



    тут як в прислів'ї - "говорили, балакали, тобто писали, сіли і заплакали"... із статті так і незрозуміло чи проводились дослідження САМЕ води, яка іде із джерела в парку Загребелля на Бережанській чи НІ????



    бо в статті, наскільки я зрозуміла, йде мова про результати дослідження джерел в парку Топільче і Національного відродження...



    пишіть конретніше!!!!!



    буду вдячна за чітку і конкретну відповідь!

    від редакції reply обєктивно

    читайте уважніше в тексті все є: Як виявилося, споживати воду з джерела в цьому парку в районі вул. Бережанської не рекомендовано. Контроль якості води з даного джерела там не проводять. Відтак і говорити про її якість немає змісту.
  • Лукіян Людмила

    а ще багато людей набирають воду з Острова, Смиківців, і т.д.

    подайте інформацію про найбільш поширені "точки" з оцінкою якості води.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами) 09:30 «На щиті» повертається додому захисник Степан Шумило з Лановеччини
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up