У новорічну ніч в Тернополі оренда житла в 5, а то і 10 разів дорожча

У новорічну ніч в Тернополі оренда житла в 5, а то і 10 разів дорожча
Оренда житла на Новий рік
Ціни на подобову оренду квартир в новорічну ніч суттєво зростуть. Якщо приватники говорять вп’ятеро, ріелтори називають цифру в десять разів більшу, ніж у звичайні дні

Домовившись за оренду житла заздалегідь, в агенціях нерухомості радять укласти договір, а не приставати на обіцянку чи «чесне слово» власника житла. Це буде гарантією, що Новий рік ви справді зустрічати в цьому помешканні.

Однокімнатна квартира на «Дружбі», за подобову оренду якої зараз просять від 170 грн, обійдеться в новорічну ніч щонайменше у 600-700 грн. Причому чим більша компанія, тим дорожче обійдеться оренда.

  • Якщо винайматимуть двоє чи четверо, ціна одна, - розповів власник квартири, який здає її подобово. Чоловік відмовився називати своє прізвище для газети. – Якщо йдеться про велику компанію, накидайте щонайменше по сотні зверху на кожного святкувальника.

Чим дешевша квартира, тим, зазвичай, гірший її стан, комплектація та старіші меблі, наголошують орендодавці. Скажімо, доба у трикімнатній квартирі на вул. Крушельницької зараз обійдеться у 350 грн. Там є індивідуальне опалення, євроремонт, техніка та добротна білизна. У новорічну ніч така квартира для двох потягне від 1500 грн.     

Відео дня
  • Якщо ви вирішили винайняти житло у новорічну ніч, починати пошуки варто вже, - радить Ірина Боднарська, ріелтор агенції нерухомості «Тер-консульт». - З 10 грудня, зазвичай, люди починають активно цікавитись. А після 20-го – справжній ажіотаж. Відповідно, вибір суттєво меншає.

Не варто приставати на пропозиції найму житла, яке ви бачили лише на фото, радять ріелтори. Краще вивчити пропозиції і на власні очі – на місці – переконатись, що вам пропонують.

  • Варто наперед обумовити ціну і бажано скласти договір оренди, навіть коли йдеться про єдину добу, - наголошує Ірина Боднарська. – Так ви матимете гарантію, що коли дійде до новорічної ночі, ви матимете де її зустрічати.

Не поодинокими є випадки, коли і за найм житла домовились, і завдаток власнику сплатили, а коли приходить до діла – там вже святкують інші люди. Як правило ті, хто заплатив на сотню-другу більше. Адже «чесне слово» не гарантує дотримання зобов’язань. І головний аргумент в таких ситуаціях з боку власників житла, - мовляв, не знав, чи ви прийдете.

Щось зламали чи розбили – вам доведеться за це заплатити. І ці нюанси також варто прописати у договорі.  

  • Зараз все більше цікавляться орендою приватних будинків у передмісті, адже люди дедалі прагнуть зустріти Новий рік на природі, посмажити шашлики, - каже ріелтор «Тер-консульт». – Одразу кажу: пропозицій на добротні будинки в гарному стані мало. І зазвичай добова оренда такого потягне від 150 доларів.

В агенції нерухомості Grand House стверджують, що подобова оренда в новорічну ніч зросте вдесятеро.

  • Якщо зараз однокімнатна квартира коштує 250 грн, в новорічну ніч за неї доведеться викласти 2500 грн, - розповів директор агенції нерухомості Grand House Тарас Лисак. - Двокімнатна в гарному стані потягне від 3500, 3-4-кімнатні, відповідно, ще дорожче.  

Можна винайняти двокімнатний приватний будинок в Центрі міста, площею 70 м кВ. Такий 31 грудня вже обійдеться у 4500-5000 грн.

  • Чимало людей намагаються схитрувати і спробувати винайняти житло на 2-3 тижні, розраховуючи на «дешеву» оренду в новорічну ніч, - каже п. Тарас. – Пояснюю: такого не буде. Оплату рахуватимуть щодня за звичайною ціною, а за новорічну ніч – вдесятеро більшу. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Анонім

    Як на мене, то ідіотство,викидати такі гроші за можливість кілька годин погульбасити.А власники та агенції вже геть зажерлися з цінами:в 10 разів вища ціна,ніж зазвичай- це ж "альо,аптека"!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:01 «У ногу прилетів осколок боєприпаса»: 47-річний захисник з ампутацією проходить реабілітацію у Тернополі 21:03 Мрію повернутия до Тернополя: де зараз американський співак який виступав у центрі міста play_circle_filled photo_camera 20:01 У Тернопільському музеї влаштували Великодню майстерню photo_camera 19:00 По 15 років тюрми присудили трьом депутатам держдуми Від читача 13:58 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 18:15 На «Дружбі» ремонтують аварійні сходи: що змінилося? 17:33 Як в Україні буде відбуватись мобілізація ув'язнених. Пояснює юрист 16:50 Неймовірні магнолії та сакури розквіли в Кременецькому ботанічному саду. Як туди дістатись photo_camera 16:10 У Тернополі засудили екскерівника податкової та його сина, які вимагали 40 тисяч доларів неіснуючого боргу 15:35 В Україні презентували законопроект про відбудову та відновлення 14:53 Видання «20 хвилин» на мапі рекомендованих медіа в Україні. Читайте лише перевірені факти! photo_camera 14:30 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 14:17 На Тернопільщині — штормове попередження 13:45 У Тернополі виділили майже 2,6 млн гривень на техніку для школярів 13:08 У Тернополі зустріли колону «На щиті» із полеглим Героєм Василем Друзюком (ВІДЕО ДНЯ) play_circle_filled photo_camera 12:40 У Тернополі пенсіонерка травмувалась в маршрутці, коли водій раптово пригальмував 12:05 Суддю не каратимуть за перевищення швидкості, а тернопільського поліцейського, який його зупинив — звільнили 11:25 У Тернополі водійка на LEXUS в'їхала у перешкоду прямо перед відділком поліції. Була напідпитку 10:50 У Ланівцях зустрічатимуть кортеж «На Щиті»: загинув Герой Василь Друзюк 10:10 В Україні прогнозують зростання зарплат. Кому на нього розраховувати
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up