Партнер рубрики Події

У тернопільській школі директор так економить, що не включає дітям опалення

У тернопільській школі директор так економить, що не включає дітям опалення
Для того, аби школи більше економили електроенергію, потрібно заохочувати їх до цього, вважають завучі та вчителі тернопільських шкіл. В управлінні ЖКГ погоджуються, що мотивація потрібна, але ще потрібне розуміння директорів шкіл, що енергоефективність - це брати стільки енергії, скільки потрібно, щоб діти потім не хворіли.

- У цій ситуації мотивація має дві сторони медалі, - говорить заступник міського голови з питань ЖКГ Владислав Стемковський. - У нас зараз є прецедент в одінй із шкіл міста - директор навідріз не хоче починати опалювання школи. Каже, що зекономлять, потерплять. А потім оця економія негативно впливає на здоров'ї дітей. Тому ми говоримо не про те, що треба економити, а про енергоефективність. 

Різниця у цих поняттях у тому, що економія - це просто брати менше, а енергоефективність - це брати стільки, скільки потрібно, пояснює пан Стемковський. 

- І якщо в класах буде менше 18 градусів, то така економія нікому не потрібна, - продовжує Владислав Стемковський. - Ця мотиваційна частина, має таку тонку грань, бо директор школи може включити калорифер в кабінеті і сказати, що йому нормально і тепло. А вісімсот учнів нехай мерзнуть. Зате в кінці року будуть зекономлені кошти і він звернеться до міського голови з проханням спрямувати ці кошти на преміювання вчителів.Є певна межа, звісно, подумати про преміювання - це хороше питання, але потрібно продумати алгоритм, щоб уникнути зловживання.

Відео дня

Наприклад, індивідуальні теплові пункти дають можливість в автоматичному режимі контролювати температуру у школі залежно від погодних умов. Тобто там встановлені температурні датчики регулювання і, після того, як зі школи виходять діти, умовно кажучи, о 17-18 годині, то ІТП в школі знижує подачу теплоносія. І до 6-7 ранку в школі температура може бути +14-15 градусів, а на ранок перед навчанням температура знову піднімається, і це все відбувається автоматично. 

- Так само у вихідні дні, на канікулах, під час карантину, - пояснює чоловік. - Ми порахували, що загальна кількість днів, навіть годин, коли у школі потрібна температура +19-+20 градусів - це насправді одна п'ята від усього періоду опалювального сезону. Тобто економити можна, але знову ж таки - це бути енергоефективним, а не просто скнарою. 

 

 

 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (7)
  • Анонім

    Відповідно до розпорядження міського голови  від 07.10.2015р. № 293 з 9  жовтня   в м. Тернополі розпочався опалювальний сезон для населення та інших споживачів міста.

    Але на жаль не всі мешканці міста, які користуються послугами з централізованого опалення, можуть на сьогоднішній день зігрітися в своїх оселях.

    Сергій Віталійович тішить тернополян з екрану телевізора, що в нашому місті (одному з перших Україні) з 9 жовтня подається тепло в помешкання.

    А чи знає наш мер які “кола пекла” проходять люди, квартири яких не обігріваються?

    Балансоутримувачі будинків не справляються із своїми обов'язками, які покладені на них цього року, по обслуговуванню внутрішньобудинкових мереж.

    Більше того, працівники підприємств балансоутримувачів, порушуючи права громадян, надані їм Конституцією України, відмовляються брати в мешканців заяви з проханням задокументувати дату подачі тепла в квартиру. Тим самим позбавляють мешканців права оплачувати за ті послуги, які фактично їм надані.

    Чому ці працівники так безбоязно себе поводять, принижуючи гідність своїх співгромадян? Напрошується відповідь: раз не бояться відповідальності, значить мають на це дозвіл.

    Не боїмось відповідальності один перед одним, перед своєю совістю, побіймося Того, хто спитає за все і кожного.
  • Анонім

    Може  цьому директору  зекономити  місячну  зарплату ,що б не переводив їду , а може закрити йому рота ,що б зекономити кисень
  • Анонім

    Яка школа ?  персонально хочу  відбити нирки цьому директору ,що б кровью сцяв ..,сука
  • Vito

    Зробіть предурки канікули на три місяці .....клоуни

    Анонім reply Vito

    Чому на три? Та найкраще - десь до квітня!  Ото зекономлять! Дебіли...
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:04 У поминальні дні не варто залишати на гробах паски і яйця. То що потрібно померлим, пояснюють священники 21:01 Віктор Павлік побував в рідній Теребовлі і поскаржився на... міст photo_camera 20:00 Теплиці, майонез і дитячий клуб: історії трьох бізнесів, які переїхали на Тернопільщину play_circle_filled photo_camera 19:30 24 квітня у мікрорайоні «Пронятин» не буде води Від читача 13:35 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 19:03 Вісім років судиться з поліцією: тернополянин вимагає покарання для патрульних та компенсації photo_camera 18:06 Таксі у Тернополі: порівняли тарифи різних сервісів виклику авто photo_camera 17:20 У бучацькій школі діти били та цькували однолітків. Хто понесе відповідальність 16:40 Заснував сімейну майстерню дронів та допомагає ЗСУ: історія 21-річного тернополянина 16:05 Чи будуть в Україні додаткові вихідні на Великодні свята 15:28 Із 23 квітня тернополянам можуть вимикати світло у «пікові» години 14:55 Біля Тернополя зіштовхнулися автобус та бус: є постраждалі 14:40 У Тернополі віддали честь полеглому Героєві під час руху колони «На щиті» (ВІДЕО ДНЯ) play_circle_filled photo_camera 14:15 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 13:36 Тернополянин зняв в оренду неіснуюче житло. Як дізнатись чи квартира, яку ви знайшли — реальна 12:56 Українські консульства в Польщі та інших країнах призупинили роботу з чоловіками мобілізаційного віку 12:22 У яких лікарнях Тернопільщини можна отримати допомогу при інсульті 11:43 На Гайовій та Сахарова ремонтують двори та тротуари. Пишіть в коментарях вулиці, де це необхідно також 11:05 Омбудсмен перевірить дитячу бібліотеку в Тернополі після конфлікту працівниці та переселенців 10:25 В Тернополі чоловік отримав два роки тюрми за те, що чинив опір патрульним
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up