Партнер рубрики Події

Проїзд у тролейбусах по картках відклали. Чекають змін до законодавства

Проїзд у тролейбусах по картках відклали. Чекають змін до законодавства
Автоматизована система оплати за проїзд у тернопільських тролейбусах досі перебуває у тестовому режимі.

Спеціальні апарати – валідатори, через які можна було б розрахуватися пластиковою карткою, наразі працюють лише у трьох тролейбусах і далі у тестовому режимі. Всі решту приладів закуплені, готові до роботи. Проте цьому перешкоджає єдина проблема – нема відповідних змін у законодавстві. Про це повідомив повідомив начальник управління транспорту Ігор Мединський.

Читайте також: В тролейбусах Тернополя вже є автоматизована система оплати

Нагадаємо, автоматизовану систему оплати за проїзд у тернопільських тролейбусах тестували  у серпні-вересні цього року.  А вже з жовтня ця система мала запрацювати у електротранспорті міста, обіцяв пан Мединський. До слова, на закупівлю обладнання для цієї автоматизованої системи оплати проїзду в електротранспорті сесія міськради виділила 400 тис грн.

- Система може працювати хоч сьогодні, всі валідатори готові і ми вже можемо роздати їх кондукторам, - каже Ігор Мединський. - Але в даній ситуації законодавець не встиг за нами. На сайті Верховної Ради зараз розміщений проект змін до діючих законів під № 3398 від 2.11.15 року. Сподіваємось, внесуть зміни,  розглянуть їх і затвердять. До речі, ми будемо писати звернення від тернопільської міськради з проханням прискорити розгляд цих законопроектів. 

Ігор Мединський нагадує, що автоматизована система допоможе вести чіткий облік пасажирів у тролейбусах. Відтак у кондуктора буде три картки – пільгова, студентська  і повна. 
- Коли закони вступлять в дію, кондуктори будуть показувати пасажирам як це все працює, - каже посадовець. -  Згодом такі картки будуть продаватися і пасажирам. І тут треба ще буде думати, як це виглядатиме. Швидше всього пасажирам продаватимуть картки з поповненням на декілька поїздок.

Читайте також: Електронних квитків у Тернополі поки не буде, бо... не дозволяє закон

Відео дня

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (3)
  • Анонім

    то якого біса вони без закону усе це робили ?

    акась фігня твориться як завжди( у Львові ж є і без їхніх законів працює

    Анонім reply Анонім

    ніхто не прогнозував подій 2013-2015 року в Україні. Якщо хоч трошечки подумаєте і згадаєте що відбувалось, то зрозумієте чому впровадження проектів відбувається повільно. Але таки відбувається. Маючи технічну базу можна вимагати від держави внесення поправки в існуючі закони. А от немаючи нічого - нереально.
  • Nat Tan

    А то нічого що купу грошей вгрохали у валідатори ну то так сі стало скажуть а коли казали як нема закону то нащо робити то все рівно робили бо гроші треба було освоїти вкрасти і відмити надалу мединському та камінському
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:00 У місті на Тернопільщині відновили дзвін старовинного годинника на ратуші 20:00 На вулиці Батьківського двоє тернополян зробили стихійне сміттєзвалище — як відповідатимуть 19:03 Через обмеження тепер затори: чи ремонтуватимуть аварійний міст біля технічного університету photo_camera 18:25 У Тернополі розшукують молоду жінку Від читача 22:29 Тумба Кварцит 110 18:00 Сенатору США, який має чортківське коріння, присвоїли звання «Почесний громадянин Чорткова» 17:00 У Тернополі презентували інформаційно-координаційну платформу для ВПО 16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up