Партнер рубрики Події

Перевіряйте документи і печатки волонтерів, які збирають гроші на АТО

Перевіряйте документи і печатки волонтерів, які збирають гроші на АТО
Випадки, коли хтось наживається на біді в Україні, на жаль, непоодинокі. Тож тернополян застерігають: аби не стати жертвою шахраїв, представники громадських організацій радять перевіряти посвідчення, звертати увагу на мокрі печатки на документах та скриньки, у які збирають кошти.

На потреби армії чи бійців в АТО зараз збирають кошти багато волонтерів - як готівку в криньки, так і на банківські рахунки. Щоб  волонтерів, Тож активісти радять перевіряти документи в волонтерів, аби не потрапити в пастку нечесних. Також перевіряйте банківські рахунки.

- У київському осередку був неприємний випадок із керівником групи в соцмережі "Дмитро Ярош - Україна понад усе!", - каже Катерина Бойко. - У нього був відкритий рахунок, на який люди перераховували кошти для потреб добровольців і було виявлено, що частина коштів з цього рахунку зникла. Ця людина почала "віднєкуватись", що він - ні до чого, але факт залишається фактом.

Тому представники "Правого сектору" закликають тернополян обережно ставитись до підозрілих волонтерів та повідомляти їм про порушення зі сторони волонтерів "Правого сектору". Також пані Бойко нагадує, що їхні волонтери збирають кошти у "Новусі" та "Сільпо" - у прозорі опломбовані скриньки з емблемою - Добровольчий Український Корпус "Правого Сектора"

- Наші волонтери збирають кошти виключно на Добровольчий корпус і в кожного з них є листи з підписом Василя Лабайчука та мокрою печаткою, - говорить керівник міської організації "Правий сектор" Катерина Бойко. - Є декілька рахунків на які можна перераховувати кошти. Тернопільська організація використовує рахунок, відкритий на ім'я керівника "Правого Сектора Тернопільщини" Василя Лабайчука.

За словами пані Катерини, збір коштів проводять також на офісі "Правого сектору", де видають касовий ордер.

Відео дня

Читайте також: На Тернопільщині затримали волонтера-шахрая, який збирав на АТО

Перевіряти волонтерів просить і представник "Самоборони Майдану Тернопільщини" Лілія Мусіхіна. 

- Усі наші волонтери ходять у формі з жовтими скриньками. Ті люди, які вже довший час з нами і перевірені - мають посвідчення від організації, - каже Лілія. - Інші мають тимчасові паперові посвідчення, на яких зазначено на який термін вони дійсні. Також вказаний контактний номер особи, яка відповідає за того чи іншого волонтера.

Тобто в разі порушення, люди можуть зателефонувати за цим номером і повідомити про інцидент, пояснює Лілія Мусіхіна. Усі волонтери "Самооборони" мають обов'язкові листи від організації, в яких вказано, що кошти збирають дійсно на потреби бійців.

- Ми постійно виставляємо звіти про витрати в соцмережах, - каже жінка. - І періодично перевіряємо наших волонтерів. Люди, які ведуть себе невідповідно, в наших рядах не затримуються. Нещодавно я особисто вигнала кількох людей за невідповідну поведінку. 

Волонтери від "Самооборони Майдану Тернопільщини" збирають кошти в районі Центру, у ТЦ "Орнава" та в "Сільпо" на "Дружба". За словами пані Лілії, якщо хтось бачить порушення або підозрілість з боку волонтерів, може звертатись в штаб "Самооборони". 

Волонтери від "Логістичного складу допомоги бійцям АТО" по місту кошти не збирають, запевняють на складі. 

- Наші банки стоять лише у великих супермаркетах, - кажуть волонтери складу. - Кожна з них пронумерована та має печатку "Ради бізнесу Тернопілля". Наші волонтери з банками можуть збирати кошти лише на концертах. Останній такий був у філармонії. 

Довідка

Штаб "Самооборони Майдану Тернопільщини" розміщений за адресою вул. Грушевського, 1. Номер гарячої лінії - 068-705-88-04.

Штаб "Правого сектору" розміщений за адресою бул. Шевченка 23. каб. 42. Контактний телефон - 068-681-66-53. Для надання фінансової допомоги "Добровольчого корпусу"  – номер картки Приват-банку: 4149 4378 3335 0315.

Адреса "Логістичного складу допомоги бійцям АТО": вул. Збаразька, 16
(Гуртовня "Галант", склад №4). Контактний номер - 098-487-91-52 та (0352) 52-77-07.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • ПРАВДА

    ПРАВИЛЬНО надсилати кошти через установи банку.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:00 На Тернопільщині відкрили туристичний сезон 21:04 Як тернополяни називали дітей у квітні — найпопулярніші імена хлопчиків і дівчаток 20:00 Куди піти, що подивитися у Тернополі 11-12 травня 19:02 Як буде тривала тривога, випускникам доведеться вдруге проходити тестування Від читача 11:52 Ефективна співпраця на допомогу людям 18:00 Євробачення 2024: під яким номером виступатимуть alyona alyona і Jerry Heilу в гранд-фіналі і де дивитися 17:00 На Тернопільщині НАБУ викрило розтрату 8,3 млн грн Держрезерву 16:05 У Тернополі перед похороном захисника в могилі виявили гранати часів Другої світової 15:34 Шале за три місяці під ключ: про переваги капітального будинку AlpChalet (Новини компаній) 15:05 У Тернополі двом матерям-героїням вручили сертифікати на квартиру 14:35 «Вони захищали Україну, а ми прикрашаємо»: рідні загиблих захисників висадили алеї з квітами photo_camera 13:54 У тернопільських парках почали працювати атракціони (ціни) 12:51 Біля «Росинки» авто злетіло з дороги: загинув чоловік play_circle_filled 12:20 На фронті загинули Герої з Тернопільщини Олександр Замараєв і Антон Білик 11:45 Зниклу жительку Вишнівця розшукує поліція 11:10 До 9 років тюрми засуджено чоловіка з Тернопільщини, який до смерті побив односельця 10:30 Із 13 травня частково перекриють рух транспорту на Микулинецькій 09:50 До Дня матері у Тернопільській громаді проведуть понад десяток заходів 09:30 Зубні імпланти, чи боляче їх ставити і як довго служитимуть. Огляд стоматологій Тернополя (партнерський проєкт) 09:09 На Ставі рятували людину
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up