Сьогодні, 17 лютого: День спонтанного прояву доброти

Сьогодні, 17 лютого: День спонтанного прояву доброти
17 лютого — День спонтанного прояву доброти. Це свято має досить нетривалу історію. Його поява пов'язана з ініціативою міжнародних благодійних організацій, які вирішили об'єднати під гаслами доброти всіх людей планети — незалежно від їх громадянства, віросповідання та національної приналежності.


Святкування Дня спонтанного вияву доброти в Україні поки проводиться практично непомітно, оскільки про нього мало хто знає.

Суть свята полягає в безкорисливому і безмежному прояві доброти по відношенню до всіх оточуючих.

Справжня доброта, на думку організаторів цього свята, не повинна чекати похвали або подяки. Головна нагорода за доброту людини — радість інших людей.

Відео дня
>День спонтанного прояву доброти — це привід згадати про справжні цінності нашого життя і про те, що доброта здатна зцілити від душевних мук і недуг кожного, хто її виявляє. Тому проявляти добрі наміри у всіх своїх діях повинна постаратися кожна людина.

Події:
1795 — в Англії викопали картоплину вагою майже 8,5 кг.
1904 — у театрі «Ла-Скала» повним провалом завершилась прем'єра опери Джакомо Пуччіні «Мадам Батерфляй».
1919 — Директорія Української Народної Республіки звернулася по допомогу в боротьбі з більшовиками до Антанти і США.
1944 — радянські війська в районі Корсунь-Шевченківського виступу оточили і знищили більше 10 дивізій німецької групи армій «Південь».
1947 — створено спрямований на СРСР російськомовний відділ державної радіостанції США «Голос Америки».
1955 — Одеська кінофабрика перетворена в Одеську кіностудію художніх фільмів.
1999 — Верховна Рада України дала дозвіл на арешт Павла Лазаренка.



2008 — Косово проголосило незалежність від Сербії.

Народилися:
1867 — Петро Шмідт, російський офіцер, лейтенант, який очолив повстання на крейсері «Очаков»;
1870 — Георгій Гапон, священик, ініціатор подачі мирної петиції Миколі II, що закінчилась масовими смертями («кривава неділя»);
1892 — Йосип Сліпий, Патріарх Української греко-католицької церкви;
1908 — Олекса Влизько, український поет і прозаїк, належав до розстріляного відродження;
1918 — Володимир Щербицький, перший секретар ЦК КПУ (1972-89 рр.);
1943 — Раїса Недашківська, українська акторка («Комісар», «Роксолана»);
1958 — Сергій Балтача, український футболіст;
1963 — Майкл Джордан, американський баскетболіст.
 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera Від читача 11:51 День кар’єри в ЗУНУ: крок у професійне майбутнє 16:23 Бучацькі поліцейські затримали 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою! 12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя» 11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вирішила відмовитися від депутатства 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Для «20 хвилин» коментує юрист 10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ) 09:40 Що з реабілітаційним центром на Чумацькій, на який виділяли 8 мільйонів 09:02 Ранкові обстріли Дніпропетровщини. Є загиблі та постраждалі, серед яких — діти 08:01 Чи варто в найближчі дні чекати потепління в Тернополі та області 22:01 «У ногу прилетів осколок боєприпаса»: 47-річний захисник з ампутацією проходить реабілітацію у Тернополі 21:03 Мрію повернутия до Тернополя: де зараз американський співак який виступав у центрі міста play_circle_filled photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up