Партнер рубрики Події

Світло вже можуть вимикати на цілий вечір. Краще економте електроенергію

Світло вже можуть вимикати на цілий вечір. Краще економте електроенергію
Визначені нові періоди відключення світла у Тернополі
Економити електроенергію закликають тернополян енергетики. Інакше у домівках і справді зникатиме світло - причому, по кілька годин вранці і ввечері. Нові графіки можливого відключення світла оприлюднили енергетики ввечері 24 вересня.

У зв'язку із складною ситуацією в енергосистемі України, у всіх міста, у тому числі і Тернополі, планують вимикати світло по годинах. На сайті 20minut.ua ми вже давали детальну інформацію про те, у які саме години ВАТ “Обленерго” збирається відключати елктропостачання. Подробиці тут: У Тернополі та області світло вимикатимуть по годинах

Втім, 24 вересня під час проведення чату-дискусії, начальник служби енергонагляду ВАТ “”Обленерго” Анатолій Мельник зауважив, що насправді попередні графіки відключення в області, які розмістили практично всі ЗМІ міста, уже неактуальні.

У зв'язку з дефіцитним балансом палива і гідроресурсів на кожен місяць, встановлюються величини граничних рівнів електроспоживання, - пояснює він.

- Якщо населення не буде економити електроенергію і перевищувати визначені ліміти, ми будемо змушені вимикати світло, - каже він. - Диспетчер натискає “стоп”, якщо рівень потужності досягає свого піку.

За словами пана Мельника, для Тернополя періоди контролю на вересень встановлені з 8.00 до 11.00. Увечері – із 18.30 до 21.30. На жовтень періоди контролю: зранку – із 8.30 до 10.30. Увечері – із 17.30 до 21.30.

- Якщо буде максимальний рівень електроспоживання, то саме у вищевказані проміжки часу в тернополян може бути припинене електропостачання, зауважив начальник служби енергонагляду.  

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (47)
  • Анонім

    Більше про ці пічки можна почитати на сайті www.teplovdomi.com

  • Анонім

    Не будуть відключати якщо ми всі почнемо бережно ставитись до електроенергії. Як мінімум не вікористовувати для обігріву електрику, а користуватися квартирними пічками, що не потребують газу, світла, та димарів. Такими як пічка "Домашнє сонечко R7127C"
  • рост

    ЄС, Молдова і т.д. нічого до нашого відключення не мають. Якщо я не помиляюсь, то всі західноукраїгські (чи майже всі) АЕС включені в енергосистему Європи і до подачі струму на територію України не мають жодного відношення. Так щоб зрозуміліше - дроти від них йдуть напряму за кордон. Змінити цю ситуацію технічно можливо лише в теорії.... причому у дуже фантатстичній теорії.
  • Микола Унгурян

    а може Фірташа та Ахмєтова взяти за яйця? Західна Україна завжди виробляла більше електроенергії ніж споживала.

    То може припинити експорт в ЄС, МОлдову, Білорусь? ЧИ не можна чіпати священну корову  Ахмєтова, а населення пофіг - електорат і не таке сприйме

    пророк reply Микола Унгурян

    Пане Миколо. То є питання, що за контракти ті олігархи попідписували. Тоді коли вини їх підписували Україна була іншою. Зараз вона змінилася.Це всім очевидно. Скажу простіше. Якщо ваш сусід зайняв одну із кімнат Вашого будинку, то Вам потрібно переробляти документи на неї, чи ні? Якщо Ви не хочете переробляти документи, то повинні оплачувати за світло, газ та воду у сусіда. Якщо ви  їх переробили, то жодних претензій до Вас не буде. Переконаний, що це саме має відбутися у державі. Маю на увазі прийняття нової Конституції. От тоді, ми б оголосили, що у нас нова держава. Ми ті всі попідписувані контракти олігархами не визнаєм. Так саме, як і тих сотень пожичених мільярдів долярів. Діяти так, як вони з нами діють. Кажуть у вас нова держава і ми не беремо жодних зобовязань з вашої оборони -  зобовязання по договору з ліквідації ядерної зброї не дійсні. Ось така реальність.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:00 У місті на Тернопільщині відновили дзвін старовинного годинника на ратуші 20:00 На вулиці Батьківського двоє тернополян зробили стихійне сміттєзвалище — як відповідатимуть 19:03 Через обмеження тепер затори: чи ремонтуватимуть аварійний міст біля технічного університету photo_camera 18:25 У Тернополі розшукують молоду жінку Від читача 22:29 Тумба Кварцит 110 18:00 Сенатору США, який має чортківське коріння, присвоїли звання «Почесний громадянин Чорткова» 17:00 У Тернополі презентували інформаційно-координаційну платформу для ВПО 16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up