Партнер рубрики Події

"Тернопільбуд" готовий передати гуртожитки місту за 9 мільйонів (ОНОВЛЕНЕ)

"Тернопільбуд" готовий передати гуртожитки місту за 9 мільйонів (ОНОВЛЕНЕ)
Вісім гуртожитків, які перебувають зараз у приватній власності "Тернопільбуду", підприємство готове передати у комунальну власність міста. Але не безкоштовно, а за компенсацію більше 9 мільйонів.

Про намір передати будівлі місту, у відповідь на наш запит, повідомив генеральний директор Василь Лило.

"Рішенням Загальних зборів учасників ТОВ "Тернопільбуд" прийнято рішення про передачу гуртожитків у комунальну власність територіальної громади м. Тернополя. 22.05.2014 Товариством з обмеженою відповідальністю "Тернопільбул" поданий необхідний пакет документів в Тернопільську міську раду для розгляду питання щодо прийняття рішення про передачу вищенаведених гуртожитків у комунальну власність територіальної громади м. Тернополя" – йдеться у листі-відповіді.

Така передача, до слова, перший крок приватизації кімнат у гуртожитку його мешканцями. Згідно з законом рішення про приватизацію повинна прийняти міська рада. Саме тому об'єкти приватизації, в даному випадку гуртожитки, повинні бути комунальними.

Відео дня

Не один рік мешканці гуртожитків добивалися можливості приватизувати своє житло, яке раніше належало акціонерам, тобто тим же людям. Коли ж "Тернопільбуд" з ВАТ перетворили на ТОВ окрім виробничих приміщень, техніки та іншого приватними стали й гуртожитки з людьми.

Як стало відомо з достовірних джерел "Тернопільбуд" та пан Лило готовий віддати гуртожитки місту не за дарма. Про це гендиректор "забув" написати у відповіді на наш запит. Отож за гуртожитки, які фірма отримала в приватну власність після зміни юридичного статусу і які раніше були державними "Тернопільбуд" та Василь Лило, який є основним власником (згідно даних ЄДР) хоче від міста компенсацію в більш ніж 9 мільйонів гривень... Звідки такі суми, зважаючи на те, що привласнення гуртожитків в свій час, напевне, було копійчаним поки невідомо... Не завадить згадати що такі ж гуртожитки "Текстерно" та "Комбайновий" в комунальну власність міста передали БЕЗКОШТОВНО.

 

Скільки часу та як люди добиваються приватизації, чому умови підприємства саме такі, як відреагує міська влада та депутати, ми напишемо згодом.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (22)
  • Anonymous

    не тільки купили, а й продали ))) та ні, продаватимуть лише ті, що ще не приватизовані, тобто не продані. Лише не зрозуміло, чого це він так зіскочив з цієї оборудки і прагне продати місту? Викидав з гуртожитку сиріт, інвалідів... Дуже непорядно.
  • Anonymous

    Наскільки мені відомо, то Тернопільбуд більше 50% кімнат в гуртожитку вже продав ( ціна від 2000 грн. ) . Про яку приватизацію тоді може йти мова ? Чи люди , які вже заплатили Лило за квадратні метри і вже мають договори купівлі-продажу , тепер ще будуть змушені проходити процедуру приватизації ?
  • Anonymous

    Люди його просто зїдять і разом з ним Ромка Заставного - який тоді був головою міста і за його каденцій якраз гуртожитки мали бути приватизовані , Текстерно і Комбайнові тоді приватизували а Лиловскі чомусь за день до сесії пропали))))
  • Anonymous

    Якщо Лило оцінив свою політичну і бізнесову смерть в 9млн.грн., то він повний кретин. Жадность фраєра убіла.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу Від читача 16:47 Молодь Тернопільщини ярмаркувала у Чернівцях 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств 16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук 15:15 Конфлікт в бібліотеці: колектив книгозбірні звернувся із заявою до омбудсмена 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 24 квітня 14:05 У незаконному переправленні військовозобов'язаного через кордон обвинувачують жителів Тернополя та Львівщини 13:12 У Тернополі відбудеться Великодній ярмарок крафтовиків 12:40 У Бережанах зіштовхнулися автобус та легковий автомобіль 11:43 Прорвала каналізація, рідина жовтого кольору тече до Ставу 11:30 Вбивство на Кременеччині: 36-річному чоловіку загрожує 15 років тюрми 10:50 Померла почесна громадянка Бережан Ярослава Мазурак 10:10 25 квітня на двох вулицях у Тернополі не буде води 09:30 Воював з окупантом майже два роки: Збаразька громада втратила захисника Ігоря Войціховського 09:02 У Тернополі «вар'яти» презентують нову гумористичну програму
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up