Партнер рубрики Події

Тернопільський став змілів на півметра, та руху теплохода це не заважає

Тернопільський став змілів на півметра, та руху теплохода це не заважає
Чи не перешкоджає зміління тернопільського ставу руху теплохода, цікавляться читачі 20minut.ua. Вони кажуть, що останнім часом теплохід перестав курсувати на Дальній пляж, і пов'язують це з тим, що став змілів через посуху.

Проте як пояснює директор КП "Тернопільелектротранс" Андрій Мастюх, зміління водойми не є перешкодою для руху теплохода, адже він розрахований на мілку посадку. До того ж, незважаючи на погодні умови, рівень води у нашому Ставі цього літа опустився лише на 50 см. 

- А якщо врахувати, що місцями Став має глибину до 17 метрів, то взагалі все добре, - каже пан Мастюк. -  Біля центрального причалу глибина 4-6 метри, тобто теж ніяких проблем немає.

Також Андрій Мастюх зазначає, що теплохід далі їздить і до Дальнього пляжу, проте, можливо, не так часто, як раніше. Адже пік відпочинку на пляжі вже минув, а теплохід туди їздить лише на вимогу. Якщо прохань не було, відповідно він туди не курсував. 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Анонім

    Все вірно, те, що вода впала до того рівня, що ми сьогодні маємо, роботі теплоходів не перешкоджає, ні на головному експлуатаційному (центральному) причалі, ні в інших місцях, де треба пройти, адже мілин в нас таких немає. А от на рахунок причалу "Дальнього пляжу" труднощі справді виникають через це, не буду дуже вдаватись в деталі, але скажу, що щоразу переробляти причал під рівень води в озері (зменшувати кількість сходинок на посадочному трапі чи перевішувати відбійники), який настільки змінним в нас ніколи не був і не повинен бути - це повний абсурд! В нас в озері є визначений нормовий рівень води, який може мати відхилення на см 5-10, все інше - це результати не так посухи, як "продєлок" регуліровщиків шлюзів, які певно в школі вчилися на 2, раз зараз відкрили на повну подачу води на гідропарк (де ті "млинки"), та і на головній дамбі потрібно регулювати потік. Воду потрібно піднімати терміново, або ще спустити на метр вже на зиму, але то вже востаннє - і реально поприбирати і почистити нормально береги, а потім підняти вже на довго...
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка Від читача 11:33 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя 08:05 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up