Тернополяни не поспішають ремонтувати взуття – платити немає чим

Тернополяни не поспішають ремонтувати взуття – платити немає чим
Попри активне перевзування тернополян у тепліше взуття, ажіотажу навколо майстерень ремонту немає. Майстри кажуть, що у людей наразі немає грошей. Тож ремонтувати туфлі чи чобітки тернополяни не поспішають.


Разом з тим, чимало майстерень піднімають ціну на свої послуги. Мовляв, суттєво
подорожчала закупівельна вартість матеріалів. А декому ще й доводиться платити за оренду приміщення чи зарплату працівникам.

- Вартість матеріалів із початку року виросла відсотків на 70%, - каже майстер Зеновій Клеть.- А ціни у майстернях підняли тільки на 10-15 %. Тож заміна набойок у парі взуття коштує від 25 грн, профілактика – тобто поклейка у тих місцях, де підошва трохи протерлась, - від 25 грн. Заміна бігунка залежить від його закупівельної вартості – 10-15 грн. Підклеювання дірочок – від п’яти гривень.

Подорожчала і заміна підошви. Причина та ж – її вартість залежить від курсу євро, долара. Тож така послуга може обійтися у 130-150 грн.

- По телебаченні казали, що люди кинулись ремонтувати взуття, - додає майстер. – Але це не так. Приносять здебільшого підклеїти профілактику, поремонтувати дитяче взуття.


Стверджує, що тернополяни не поспішають із ремонтом взуття і майстер Орест  Салавага. Чоловік каже, що не йдеться про відсутність клієнтів в одній-двох майстернях, це загальна тенденція.


- Ціни змінюються, матеріали дуже подорожчали, оренда приміщення, електроенергія тощо, - каже він. - Щоби дати майстрам зарплату, треба з людей гроші взяти. Але ми цін ще не піднімали – які були, такі і є. Заміна набойок – 30-35 грн, бігунки – 10 грн, вартість заміни замочка залежить і від довжини, і від складності його пришивання. У середньому - 25-45 гривень, профілактика – 30-35 грн.

Попри те, що ціни на шкоду собі поки що не піднімали, клієнт, порівняно з попередніми роками, не йдуть так масово.

Відео дня


- Я пропрацював майстром 42 роки, - додає пан Салавага. - Мене ще вчили, як кажуть, польські майстри. Можу сказати, цього року мало тернополян несуть взуття у ремонт. Люди просто не мають чим платити.

За словами майстрів, за такими тарифами працюють у звичайних майстернях. У фірмових чи розрекламованих тарифи можуть бути ще вищими. Приміром, заміна набойок в елітному взутті може обійтись і у суму понад сто гривень.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled Від читача 11:51 День кар’єри в ЗУНУ: крок у професійне майбутнє 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою! 12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя» 11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вирішила відмовитися від депутатства 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Для «20 хвилин» коментує юрист 10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ) 09:40 Що з реабілітаційним центром на Чумацькій, на який виділяли 8 мільйонів 09:02 Ранкові обстріли Дніпропетровщини. Є загиблі та постраждалі, серед яких — діти 08:01 Чи варто в найближчі дні чекати потепління в Тернополі та області 22:01 «У ногу прилетів осколок боєприпаса»: 47-річний захисник з ампутацією проходить реабілітацію у Тернополі 21:03 Мрію повернутия до Тернополя: де зараз американський співак який виступав у центрі міста play_circle_filled photo_camera 20:01 У Тернопільському музеї влаштували Великодню майстерню photo_camera 19:00 По 15 років тюрми присудили трьом депутатам держдуми
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up