Тернополянка ледь не покалічилась через бетонну клумбу

Тернополянка ледь не покалічилась через бетонну клумбу
Переносна бетонна клумба, з якогось дива стояла посеред "зебри" біля "Орнави". Через неї перечепилась тернополянка з дитиною. Прохання забрати небезпечний об'єкт результату не дав. Жінка звернулась у міліцію, а також викликала швидку, бо травмувала ногу.

Приклад жінки показує, що кожному під силу вирішувати міські проблеми та виправляти порушення. Неприємність сталась близько обіду 27 серпня.

- Я йшла по пішохідному переході, який веде від дороги до "Орнави", - розповідає тернополянка Лілія Пелехата. - На руках я тримала трирічного сина, постійно дивитися під ноги не могла, тому ту клумбу не помітила. Крім того, перед мною хтось йшов... Раптом я сильно вдарилась ногою та перечепилась, почала падати. Ледь втримала рівновагу. Якби впала, то покалічилася би сама і дитину могла травмувати.

Тернополянка одразу звернулась в кафе, що діє в новозбудованому закладі навпроти ТЦ.

Відео дня

- Там запевнили, що той "елемент благоустрою" із землею в середині та засохлою рослиною не їхній, а належить "Орнаві", - каже жінка. - Також сказали, що об цю річ не лише люди шпортаються, а й машини пошкоджують. Я пішла в "Орнаву". Спочатку поговорила з охоронцем. Потім викликали з обіду якогось чоловіка, здається головного інженера. Я сказала чоловікові, що ця річ створює небезпеку людям і їй не місце на переході. Він сказав, що його то не цікавить і якщо мені воно заважає, я можу викликати міліцію. Розвернувся і пішов.

Жінку таке ставлення, як і небажання виправити ту проблему, обурило. Зателефонувала юристам, проконсультувалась.

- Фахівці сказали, що можна викликати міліцію, - говорить тернополянка. - Також я викликала швидку, бо нога джуе розболілась. Не розумію такого підходу людей. Я ж просто попросила забрати загрозу з переходу, бо міг ще хтось перечепитися.

Швидка приїхала навіть швидше, ніж правоохоронці. Жінку відвезли до травмпункту. Згодом туди приїхали й правоохоронці.

- Перелому не було, лише забій, - говорить пані Лілія. - Буде гематома. Ще до приїзду швидкої прийшли якісь люди, певно з "Орнави" і ту клумбу відсунули. Правоохоронці взяли в мене пояснення. Сказали, що цим дільничний буде займатися, який прийде до мене додому. Добре, що таки забрали ту клумбу. Сподіваюсь більше ставити її там не будуть. Звертатися з позовом до суду, навряд чи буду, бо на щастя, травми не серйозні.

В обласній автоінспекції кореспондент запитав, чи має та "зебра" на парковці статус пішохідного переходу.

- Майданчик для паркування знаходиться за межами проїжджої частини, - пояснили там. - Тому перехід у вигляді зебри, вочевидь, зроблений швидше для нормального орієнтування водіїв, які там паркуються та людей, які йдуть в торговий центр.

Разом з тим, хоч це і не "зебра" - в розумінні закону, це - визначене місце для користування тернополянами і якісь об'єкти посеред доріжки дійсно зайві. Особливо, якщо можуть бути небезпечними. Свої права можна відстояти, а інших вберегти від проблем – радимо в подібних випадках діяти такими ж методами, як і тернополянка. Всі ми живемо в одному місті і повинні дбати як про його стан так і про інших людей.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (17)
  • Анонім

    ну прямо блокбастер якийсь
  • Анонім

    Шановні громадяни ,ми йдемо вам назустріч!!!  Щоб було краще все видно і ви не травмувались і ваші діти через клумби ітд ітп , заходьте до нас в оптику що біля озера ,ціни в нас помірні ,наведемо вас на правильний шлях з якісним зіром ,приходьте..і клумбу приносьте ,для неї в нас знижки.
  • Анонім

    Неправі всі. І жінка, яка неуважно йшла з (!) дитиною на руках (бо з таким сао успыхом могла вдаритися об іншого пішохода, возика, чиєсь барахло, або навіть бути збитою автомобілем), і власники Орнави і "Квіткового мазину-кафе", яких не цікавить створення комфортних умов пересування та паркування для їхнії же клієнтів, а цікавить тільки дохід, і дебіли, які посвідчення водія купили, а "культурно паркувати" свій хлам "не купили". Вся справа у відсутності кільтури. Наприклад: я вже звик, що більшість моїх клієнтів заходячи у приміщення не вітаються, але досі не можу звикнути, що багато клієнтів навіть не відповідають на моє привітання...
  • Анонім

    та це просто тупа вівця не більше не менше.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:01 Прикрашає тарілки тернопільською вишивкою та архітектурою: історія майстрині Софії Демків 21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled Від читача 22:30 В новому мікрорайоні "Північний" жителі кількох будинків можуть залишитись без під'їзної дороги 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські затримали 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою! 12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя» 11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вирішила відмовитися від депутатства 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Для «20 хвилин» коментує юрист 10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ) 09:40 Що з реабілітаційним центром на Чумацькій, на який виділяли 8 мільйонів 09:02 Ранкові обстріли Дніпропетровщини. Є загиблі та постраждалі, серед яких — діти
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up