У Почаєві нарікають на міського голову

У Почаєві нарікають на міського голову
- Наш міський голова Олег Іванюк не звітував, відколи його обрали — уже три роки. Ми вимагаємо його звіту і звіту начальника міліції, - поскаржився у редакцію житель Почаєва і керівник місцевого осередку Конгресу українських націоналістів Микола Семенишин.

 

Люди хотіли 2 березня почути ці звіти, продовжує чоловік. Але міськрада не зібралася. Міський голова поїхав до Італії.

Офіційно пан Іванюк узяв відпустку і поїхав до доньки, каже Микола Семенишин. Проте людям, за його словами, від того не легше.

Відео дня
> - Хочемо, щоб меру висловили недовіру, заборонили виїзд із країни і перевірили його діяльність. Потрібно розпустити міськраду і підтримати заборону Партії регіонів та Компартії, - вимагає пан Семенишин. - Обурює те, що Іванюк першу свою каденцію був від “Нашої України”, тепер — від Партії регіонів. І вже ходять чутки, що знову буде перефарбовуватися.

Житель Почаєва скаржиться, що навіть опозиційні депутати не зібрали сесію.

- Ми зверталися до депутата від “Свободи” Миколи Замковського. Але марно, - додає співрозмовник.

Пан Замковий пояснює, що місцеві депутати від “Свободи” та “Батьківщини” намагалися зібрати раду.

- Ми почали збирати підписи. Є 35 депутатів. Для скликання позачергової сесії потрібно 12 підписів, але ми не назбирали стільки, - говорить депутат.

Річ у тому, що в міськраді Почаєва є тільки четверо депутатів від “Свободи”, четверо — від “Батьківщини”, двоє — від колишнього “Фронту змін”, 13 регіоналів, шестеро соціалістів, двоє єдиноцентристів. Також є від Народної партії Литвина, пояснює уже голова фракції “Свободи” у міськраді Костянтин Красовський. Відтак бракує голосів.

- Стосовно звітування, то “Свобода” і “Батьківщина” вимагали від мера зробити це двічі восени минулого року і раз торік, - продовжує пан Красовський. - Були і звернення до прокуратури. Але звідти повідомляли, що немає складу злочину.

Тепер, як кажуть свободівці, вони повторно напишуть звернення, коли у Кременецькому районі буде новий прокурор. Вимагають звіту і депутати від “Батьківщини”.

- Ми тільки два тижні тому вкотре вимагали звіту, але Іванюк проігнорував, - говорить депутат від “Батьківщини” Наталія Батюх. - Звіт потрібен. Адже у нас буває, що коли прості люди звертаються про виділення ділянки, то їм кажуть — землі нема. А потім для когось іншого та земля вже є!

Жителям райцентру просто хочеться, щоб міський голова вийшов і сказав, що робить, продовжує депутатка.

- Ви тільки подивіться, як він вулицю Березову відремонтував: 30 метрів зробили, а далі — камінці, як і було, - аргументує пані Батюх. - Є питання і щодо трьох житлових будинків, які розібрали на будматеріали для потреб Лаври. Річ у тому, що звели нове житло і людей переселили. Так, старі будинки потребували ремонту. Але ж можна було заселити у них тих, хто житла взагалі не має.

Журналіст “RIA плюс” телефонував до міського голови Олега Іванюка, аби запитати, коли ж він прозвітує перед громадою. Але посадовець не піднімав слухавку. Та він сам може звернутися у редакцію і висловити свою позицію.

До слова, на Youtube - десятки звітів міських голів України. Серед них - декілька звітувань тернопільського міського голови Сергія Надала:
 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
11:25 Масована атака росії: удару зазнали об'єкти критичної інфраструктури України 11:01 На Тернопільщині через негоду перебої з електропостачанням є у 39 населених пунктах 10:25 У Мінекономіки назвали причини переходу на літній час 09:35 Помер військовослужбовець із Кременецької громади Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 09:00 29 березня без світла буде одна вулиця в Тернополі 08:00 У Тернополі відновлюють футбольні матчі з вболівальниками 22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up