У Тернополі готові возити пільговиків по 1,50 грн

У Тернополі готові возити пільговиків по 1,50 грн
Тернопільські перевізники провели громадські слухання з приводу пільгового перевезення пасажирів у вівторок, 13 травня.

Другий етап громадських слухань, як і перший, відбувся в Українському домі "Перемога".
Про час та місце громадських слухань тільки в день їх проведення були розміщені оголошення у маршрутках. Тож не всі знали про цей захід, і відповідно у слуханнях взяли участь значно менше людей, ніж попереднього разу.
Загалом у залі були присутні не більше 200 тернополян, причому переважна більшість із них - це перевізники, водії та інші працівники автотранспортних підприємств.
Пільговиків було не більше, ніж півсотні, однак впродовж усього слухання вони тримали в тонусі директора товариства "Менс-авто" Андрія Намаку, який вів зібрання, та начальника міського управління транспорту Ігоря Мединського.
Пільговики задавали запитання та висловлювали своє обурення якістю обслуговування у маршрутних таксі. Зокрема, нарікали, що водії з ними неввічливо обходяться. Також з обуренням реагували на бажання перевізників обмежити безкоштовне перевезення пасажирів пільгових категорій.
Присутні трохи заспокоїлися, коли на слухання прийшов міський голова Сергій Надал.
- Хочу запевнити вас, що ніяких обмежень у перевезенні пасажирів пільгових категорій не буде. - сказав мер. - Безкоштовне перевезення шести пільговиків на кожному маршруті як було, так і залишається. Ми зініціювали громадські слухання для того, щоб і пасажири, і перевізники висловили свої пропозиції та побажання щодо ситуації яка склалася із громадським транспортом. Але оскільки на попередніх слуханнях перевізникам не дали можливості висловитися, то зараз проводимо другий етап цих слухань.
Щодо конкретних пропозицій, з боку пасажирів, то їх було не багато. Зокрема, прозвучало побажання надавати пільговикам адресну допомогу з міського бюджету для проїзду у громадському транспорті. Однак, Ігор Мединський зазначив, що якщо зараз із бюджету Тернополя спрямовувати кошти на дотації громадському транспорту, то згодом це зупинить комунальну галузь міста.
Мерія та перевізники своїх пропозицій не озвучували. Після завершення слухань у коментарі "20 хвилин" директор товариства "Менс-авто" Андрій Намака пояснив, що люди просто не давали перевізникам висловити свої побажання.
- З приводу пільгового перевезення пасажирів у нас, у перевізників є три пропозиції, - повідомив " Андрій Намака. - Перша, це перевозити безкоштовно на кожному маршруті по два пільговики. Якщо такий варіант не підходить, тоді наступна пропозиція - перевозити по шість пільговиків за 1,50 гривні. Або ж третій варіант - перевозити необмежену кількість пільговиків за 2 гривні.
Стосовно пасажирів загальної категорії, Андрій Намака пообіцяв, що тариф наразі змінювати не будуть.
- Надіємося, що незабаром економічна ситуація в країні стабілізується і долар трохи впаде, - сказав Андрій Намака. - А за ним відповідно трохи впаде і ціна на соляру. Тоді сподіваємося, що нам вдасться втримати вартість проїзду на тому ж рівні що й зараз, тобто 2,50 гривні

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (18)
  • Anonymous

    це державні автобуси!!!
  • Anonymous

    згоден на 100%. тариф піднімуть, а назад ніколи не вернуть. Навіть після подешевлення долара і нафти. Надала підтримую - з перевізниками треба жорстко, бо вони вже на голову лізуть
  • Anonymous

    a-222 ти якийсь дивний. Ну давай тебе посадимо за баранку щоб ти цілодобово їздив по місту і ще десь брав безкоштовну соляру!
  • Anonymous

    Чистої води - КОМУНІЗМ, одним словом утопія. Ви повинні зрозуміти що безплатного нічого немає. Оплачується з бюджету, а бюджет формується з податків. А податки з нас стягують. Отже витрати і так ляжуть на нас.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:01 «У ногу прилетів осколок боєприпаса»: 47-річний захисник з ампутацією проходить реабілітацію у Тернополі 21:03 Мрію повернутия до Тернополя: де зараз американський співак який виступав у центрі міста play_circle_filled photo_camera 20:01 У Тернопільському музеї влаштували Великодню майстерню photo_camera 19:00 По 15 років тюрми присудили трьом депутатам держдуми Від читача 13:58 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 18:15 На «Дружбі» ремонтують аварійні сходи: що змінилося? 17:33 Як в Україні буде відбуватись мобілізація ув'язнених. Пояснює юрист 16:50 Неймовірні магнолії та сакури розквіли в Кременецькому ботанічному саду. Як туди дістатись photo_camera 16:10 У Тернополі засудили екскерівника податкової та його сина, які вимагали 40 тисяч доларів неіснуючого боргу 15:35 В Україні презентували законопроект про відбудову та відновлення 14:53 Видання «20 хвилин» на мапі рекомендованих медіа в Україні. Читайте лише перевірені факти! photo_camera 14:30 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 14:17 На Тернопільщині — штормове попередження 13:45 У Тернополі виділили майже 2,6 млн гривень на техніку для школярів 13:08 У Тернополі зустріли колону «На щиті» із полеглим Героєм Василем Друзюком (ВІДЕО ДНЯ) play_circle_filled photo_camera 12:40 У Тернополі пенсіонерка травмувалась в маршрутці, коли водій раптово пригальмував 12:05 Суддю не каратимуть за перевищення швидкості, а тернопільського поліцейського, який його зупинив — звільнили 11:25 У Тернополі водійка на LEXUS в'їхала у перешкоду прямо перед відділком поліції. Була напідпитку 10:50 У Ланівцях зустрічатимуть кортеж «На Щиті»: загинув Герой Василь Друзюк 10:10 В Україні прогнозують зростання зарплат. Кому на нього розраховувати
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up