У Тернополі мами не пускають синів на Схід

У Тернополі мами не пускають синів на Схід
Десяток жінок уже добу вартують перед контрольно-пропускним пунктом батальйону тероборони. В'їзд забарикадували абичим. Проте командир батальйону запевняє: участі в АТО його вояки брати не будуть.

Матері солдат запевняють, що удень 15 липня їхніх синів, які тут служать, - відправлять на Схід. Але наголошують, що й половина з них не має навіть бронежилетів.

- З такої безвиході залишається хіба що кричати, - бідкається одна з пікетувальниць. - У сина - маленькі діти, а його сьогодні на Схід кидають... Та ще й без нічого... Навіть бронежилета не видали.

Звідки інформація, що військових з батальйону передислоковуватимуть саме на Схід країни — ніхто так і не уточнив. Самі ж солдатські матері поділилися на два табори. Одні, як пояснили кореспонденту 20minut.ua, приїхали попрощатися з синами. Інші — щоб вплинути на командування нікуди не посилати хлопців.

Відео дня

- Наші депутати з Підволочиського району привезли їм бронежилети. То мій син має захист, - пояснює мати військового.

Ще одна жінка запевнила, що 14 липня розмовляла із командиром батальйону тероборони.

- Він сказав, що хлопців вивезуть, бо є такий наказ, - передає співрозмовниця слова комбата.

Пікетувальниці крізь сльози кажуть, що і їхні сини проти відправки на Схід.

- Мій не хоче їхати, але його застрашили криміналом і змусили написати заяву, що таки їхатиме, - слізно бідкається одна з матерів. - Маємо дитину і повністю одягнути у воєнне, і купити бронежилети, і ще й на смерть послати?

Перед входом на контрольно-пропускний пункт батальйону журналіст поспілкувався із один з місцевих солдатів-противників передислокації. Співрозмовник назвався Володимиром. Пояснює, що до мобілізації уже служив в армії — був зв'язковим.

- Зараз я і не маю з чим їхати, та й не дуже хочу, - пояснює солдат. - 70 відсотків з батальйону не хоче їхати. Я чув, що на всіх є 157 бронежилетів. А мають відправляти 350 хлопців...

Таких вояків командир батальйону територіальної оборони підполковник Ігор Ларін назвав “боягузами і лжепатріотами”.

- І ні на який Схід ми не їдемо. Участі в АТО ці військовослужбовці також не братимуть, - наголосив комбат у телефонній розмові з кореспондентом.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (27)
  • Kisser Wiplash

    меня удивляет основная масса украинцев - вы что,не видите кто у вас пришёл к власти? Как эти п\р\и\ш\е\л\ь\ц\ы строят новую Украину? Что жизнь ваша ещё ухудшается с каждым днём и просветов ни то что не видно,а даже в принципе нет? Что новые с\а\м\о\д\е\р\ж\ц\ы сделали для украинского народа хорошего с момента з\а\х\в\а\т\а в\л\ас\\т\и? З\а\п\о\р\о\л\и поставки газа,развязали в\о\й\н\у с у\б\и\й\с\т\в\о\м своего народа, повысили налоги на непомерные высоты! Постоянное в\р\а\н\ь\ё, д\е\з\ы и тд. Плюс ещё постоянные м\о\б\и\л\\из\а\ц\и\и другой части Украины(кто за их г\и\б\е\л\ь будет отвечать?). Подумайте!!! Неужели вы так верите что ч\е\р\н\о\ж\о\п\ы\й  у\ш\а\н и г\р\уз\и\н\ск\и\й н\е\в\ро\с\т\\ен\н\и\к ваши друзья??
  • Anonymous

    То вас їбли за шоколадку?
  • Anonymous

    Люди добрі що ви так до тих бронижелетів присосалися? Якщо обстріляють з ГРАДУ чи іншої артилерії або авіації ніякі бронижелети вам не допоможуть. Звичайно що як кажуть в народі: береженого Бог береже, але будьте розумні хто має померти помре а хто має вижити вижиє і незалежно від того де знаходиться і що робить, чи там чи тут.
  • Anonymous

    Німці до Вашого відома на Західні Україні сіл не палили про дітей дбали, за власні кошти шили одяг та дарували шоколад
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up