У Тернополі сміття на "Алясці" можуть вивозити рідше (оновлене)

У Тернополі сміття на "Алясці" можуть вивозити рідше (оновлене)
Чимало тернополян побачили 8-9 жовтня на своїх під'їздах оголошення про призупинення вивозу сміття підприємством "Екотерн"
Оголошення від підприємства „Екотерн” про те, що з 10 жовтня вивезення побутових відходів призупинять, тернополяни побачили 8-9 жовтня на дошках оголошень на дверях під’їздів багатоповерхівок на вулиці Курбаса, бульварі Вишневецького. Читачка Анастасія Малько зазначає на сайті, що такі ж оголошення є і на Київській.

Щоправда, до кінця дня 9 жовтня, оголошення про призупинення вивезення сміття від "Екотерна" з під'їздів зникли.

Уже після обіду 9 жовтня директор ПП "Екотерн" Зоряна Сушко повідомила, що цими оголошеннями хотіли лише посприяти збільшенню оплати населення за надані послуги з вивозу сміття і до жорстких санкцій вони не вдаватимуться. 

- Ці оголошення були лише проханням до мешканців погасити заборгованість, і вони свою роботу зробили, нехай і не повністю, але платежі почали надходити, - повідомила Зоряна Сушко. - Ми вдячні тернополянам, які знайшли можливість розрахуватися з нами. Ми надалі, як і раніше, будемо вивозити сміття 3 рази на тиждень.

Відео дня

Як повідомили в адміністрації підприємства, тернополяни станом на 1 жовтня заборгували підприємству 310 тисяч гривень. Працівники підприємства неодноразово зверталися до мешканців, але ті ніяк не реагують і не сплачують вчасно за надані послуги по вивезенню сміття. Спочатку розносили по квартирах звернення з проханням оплатити заборгованість. Наступним кроком були ці оголошення про призупинення надання послуг.  

- Ми просимо тернополян вчасно розраховуватися за надані послуги, адже тарифів ми не піднімаємо, хоча те ж дизпаливо подорожчало з 10 до 16 грн за літр, потрібно закуповувати запчастини, спецодяг для працівників. Найбільші наші боржники це три будинки: будинок за адресою Курбаса, 4  - борг 11 тис. грн, вул. Володимира Великого, 10 - борг 7196 грн, вул. Симоненка, 3 - борг 5205 грн, - повідомила директор ПП „Екотерн” Зоряна Сушко. – Тому ми просили усіх мешканців будинків, які ми обслуговуємо, терміново погасити заборгованість за отримані послуги. 

Натомість читачка газети пані Ольга, яка мешкає на вулиці Курбаса, обурена таким повідомленням, адже вчасно сплачує за комуналку.

- Чому вони не присилають повідомлень боржникам про примусове стягнення заборгованості, як це роблять електромережі, - питає пані Ольга. – Адже коли рідше забиратимуть сміття, почнеться сморід!

До останнього кроку - судових позовів - адміністрація не хоче вдаватися, бо "шкодує тернополян, адже тоді їм доведеться крім боргу сплатити судовий збір і 10% від суми заборгованості". 

Довідка

Вартість послуги вивезення сміття від підприємства „Екотерн” - 3,65 грн на одного мешканця за місяць.

Підприємство працює на частинах масивів "Сонячний", "Канада", "Аляска", "БАМ".

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (5)
  • Ірина

    Можна подумати за Заставного сміття возили за копійки. Я би на місці того ПП "Екотерн" вішав не тільки таке оголошення , а ще списки квартир,які не платять. Нехай сусіди знають своїх "героїв-неплатників", і мають змогу предметно з такими "побалакати". Всі дуже кричимо що хочемо до Європи. Цікаво в якій європейській країні хоч хтось собі дозволяє не платити за комунальні по пару місяців?.
  • барселона

    замути з вивезенням сміття в Тернополі почала ше Свобода,коли пхала палки в колеса Заставному. Того й помінялися перевізники і плата за то збільшилася!!!
  • оля

    а я плачу 4,17 грн ( район комбайнового заводу) а на Альсці тоді взагалі класно!
  • Ірина

    а мене обурює те, що послуги надаються усім одинаково, і боржникам і тим хто своєчасно оплачує.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
11:25 ДТП поблизу Тернопільської митниці – на дорозі не розминулись два авто 11:00 Для дачників в Тернополі курсуватимуть спеціальні маршрутки (ГРАФІК) 10:02 По всій країні розшукують двох чоловіків, які розстріляли поліцейських на Вінниччині 10:00 Синоптики попереджають про заморозки у вихідні на Тернопільщині Від читача 22:30 В новому мікрорайоні "Північний" жителі кількох будинків можуть залишитись без під'їзної дороги 09:01 Рум’яні пиріжки: як приготувати смачні та пишні смаколики без дріжджів на кефірі 22:01 Прикрашає тарілки тернопільською вишивкою та архітектурою: історія майстрині Софії Демків 21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські затримали 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою! 12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя»
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up