Партнер рубрики Події

У Тернополі відбудеться мітинг за повернення військової частини

У Тернополі відбудеться мітинг за повернення військової частини
Небайдужі до долі нашого війська можуть долучитися до акції «Повернемо військову частину у Тернопіль!», яка відбудеться у неділю, 13 квітня на Театральній площі.

Нагадаємо, тернопільську 11-ту Окрему гвардійську артилерійську бригаду розформували наприкінці минулого року. Військовослужбовців направили проходити службу в інші регіони країни.

- Ми не повинні дозволити зруйнувати уже набуте, знищити те, що створювалося протягом багатьох років, - наголошує один із організаторів акції-підтримки Жанна Мерзлікіна. – Спільними зусиллями ми можемо допомогти військовим повернутися у рідне місто та продовжити служити на благо народу України.

Продовжуючи, жінка розповідає, що Тернопіль є великим обласним центром. А тому є велика доцільність для функціонування тут військової частини. До того ж, за розповіддю тернополянки, 11-та Окрема гвардійська артилерійська бригада збережена у прекрасному стані. На її території є майданчик для тренувань, казарми, плац, тир, навчальні класи та багато іншого для забезпечення повноцінної роботи.

Відео дня
> - Тепер, коли Україна опинилася на порозі війни, ми повинні усвідомити важливість місії військових, - акце6нтує пані Мерзлікіна. – Армія повинна розширятися, а не розформовуватися. Інакше бути просто не може!

Жанна є дружиною військовослужбовця. Вона розповіла, що її чоловік понад дванадцять років прослужив у Тернополі. Розформування бригади стало для сім’ї справжнім потрясінням.

- Чоловіка направили на службу в місто Яворів Львівської області, а ми з донечкою залишилися тут, - каже вона. – Звичайно, стосунки «на відстані» позначаються на нашому житті. Насправді в Тернополі залишилося багато жінок, чоловіків яких відправили служити далеко від дому. Ми не вимагаємо придумати щось нове. Військова частина у Тернополі – є. Упродовж багатьох років військовослужбовці займали перші місця за різними показниками. Сьогодні, коли ситуація в країні залишається вкрай напруженою, ми просто зобов’язані подбати про те, аби повернути в наше місто військо, яке готове завжди прийти на допомогу українському народу.

Організатор акції також розповіла про те, що громада Тернополя вже зверталася із проханнями підтримати їхні прагнення щодо повернення військової частини в міську раду. Там їм розповіли, що нині вже є відповідне офіційне рішення Міністерства оборони України, згідно з яким бригаду мають відновити до кінця поточного року.

Міська рада Тернополя справді зверталася із пропозицією про повернення частини до Міністерства оборони України, говорить керівник сектору зв’язків із громадськістю Катерина Калуш. Наразі є усна домовленість, додає вона. Письмового рішення поки що немає.

Організатори акції «Повернемо військову частину у Тернопіль» закликають тернополян підтримати їх у цій благородній справі, від якої, по-суті, залежить майбутнє кожного з нас. Подати заявку на підтримку війська можна за телефоном 098-265-46-68.

 

Наталія БУРЛАКУ

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • Anonymous

    ще один мітинг для базування корвета Тернопіль в акваторіі тернопільского озера а екіпажу в готелі Тернопіль- і заодно підводного човна Запоріжжя в басейні насаленого пункту Івачів - а особовому складу на дачах ивачівськогоозера :- всім 4 -ри разова харчування включаючи вино кабарне-портфейн -воблу -шоколад і на вечір тюху з маслом
  • Anonymous

    Важлива справа! МУСИМО ДОЛУЧИТИСЯ!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни Від читача 11:33 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя 08:05 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up