У військовій частині Тернополя помер молодий чоловік

У військовій частині Тернополя помер молодий чоловік
Військовослужбовець 44 Окремої артилерійської бригади помер раптово в середу, 25 березня. Причину смерті наразі встановлюють судмедексперти.

Факт смерті військовослужбовця підтвердив для 20minut.ua військовий прокурор Тернопільського гарнізону Руслан Куляш.

- Близько 18.00 мені зателефонував новопризначений командир бригади Сергій Баранов та повідомив про те, що в казармі частини знайшли труп військового, - розповідає він. - Працівники судмедекспертизи провели попередній огляд місця події. Ознак насильницької смерті не виявили. Говорити про причину смерті ми не можемо, поки не буде висновків експертизи. Померлому - лише 31 рік. Наразі дану справу внесли в єдиний державний реєстр досудових розслідувань, тривають слідчі дії.

На різних тернопільських сайтах з’явилася інформація про те, що труп молодого чоловіка вже відправили на Черкащину, звідки той нібито родом. Втім, як зазначає пан Куляш, це - неправда. Оскільки, поки не буде встановлено точну причину смерті та не проведена експериза, тіло знаходитиметься в одному з тернопільських моргів.

Відео дня

Декотрі місцеві ЗМІ також говорять про те, що чоловік був напідпитку, і саме через передозування спиртними напоями він і помер. 

Втім, командир 44 Окремої артилерійської бригади Сергій Баранов каже, що військовослужбовець не був у стані алкогольного сп’яніння. За попередньою інформацією медиків, які надавали йому допомогу, у загиблого була серцева недостатність.

- На жаль, сучасне покоління не завжди відзначається гарним здоров’ям, - зауважує він. - Покійний був молодшим сержантом, призваний в лави Збройних сил України під час однієї з черг мобілізації.

За словами командира, у середу, 25 березня, військовослужбовець зранку скаржився на погане самопочуття. Тому його відправили на огляд у медчастину.

- Йому приписали ліки та відправили відпочивати в казарму, я його особисто бачив о полудні, - продовжує він. - Сержант йшов відпочивати. Він ліг спати. Орієнтовно в 16.55 бійці доповіли, щоу військовослужбовця явно виражена синюшність на обличчя, а пульс нормально не прощупується. Уже через три хвилини на допомогу прибула наша чергова реанімаційна бригада. Ми також викликали бригаду швидкої допомоги. Але, на жаль, проведені реанімаційні заходи не дали позитивного результату. Лікарі констатували смерть бійця.

Сергій Баранов додав, що наразі тривають слідчі дії. І точну причину смерті військовослужбовця встановить судмедекспертиза.

Ми спробували дізнатися про даний інцидент у працівників відділу судово-медичної експертизи трупів Тернопільського обласного бюро судово-медичної експертизи. Однак ті відмовилися коментувати ситуацію, мотивуючи це слідчою таємницею.

Результати перевірки отримає військова прокуратура.

Продовження читайте згодом на 20 хвилин.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • Анонім

    Виникає питання ,а чому цього військовослужбовця не лишили у медчастині під наглядом лікарів де мали підняти медичну карту даного військовослужбовця ,зробити звичайну кардіограму ,а якщо цього всього немає мали направити в лікарню ,а не в казарму відпочивати.
  • Анонім

    Ось ще один приклад ,як у нас перевіряють стан військовозобовязаних . Якщо у цього хлопця була серцева недостатність ,то він мав бути визнаний непридатним .Це ж не єдиний випадок ,коли раптово помирали військовослужбовці . Якщо раптова смерть це явно інфаркт . Про що вже говорити якщо у нас із непридатних роблять придатних .Як так могло статися ,що люди котрі були визнані раніше непридатними по різним захворюваням навіть хвороб серця ,а зараз вони ніби виздоровіли і тепер придатні це просто якась фантастика щоб у нас люди із збільшеням віку ставали здоровими . Люди читайте троха нормативно правові акти  МІНІСТЕРСТВО ОБОРОНИ УКРАЇНИ Н А К А З  Міністра оборони України

    14.08.2008  N 402 там є все . Ось тепер хай рідні цього військовослужбовця подають в суд  .
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
17:01 Під час гасіння пожежі у свинокомплексі в Тернопільськомцу районі врятували 650 свиней 16:00 Нові катальпи біля парку «Сопільче»: як виглядають? (ФОТО ДНЯ) photo_camera 15:00 Зеленський увів в дію рішення РНБО щодо обмеження роботи онлайн-казино 14:09 Пожежа у Тернополі — стовп чорного диму бачили з різних мікрорайонів міста. Подробиці Від читача 22:30 В новому мікрорайоні "Північний" жителі кількох будинків можуть залишитись без під'їзної дороги 14:00 У Тернополі презентували фільм «Вовк. Страху нема» — екранізовану історію відваги воїнів ЗСУ 12:55 У полі на Бучаччині знайшли мертвою зниклу 72-річну жінку 11:25 ДТП поблизу Тернопільської митниці – на дорозі не розминулись два авто 11:00 Для дачників в Тернополі курсуватимуть спеціальні маршрутки (ГРАФІК) 10:02 По всій країні розшукують двох чоловіків, які розстріляли поліцейських на Вінниччині 10:00 Синоптики попереджають про заморозки у вихідні на Тернопільщині 09:01 Рум’яні пиріжки: як приготувати смачні та пишні смаколики без дріжджів на кефірі 22:01 Прикрашає тарілки тернопільською вишивкою та архітектурою: історія майстрині Софії Демків 21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up