Партнер рубрики Події

В капремонт доріг у Тернополі закатали понад 14 мільйонів

В капремонт доріг у Тернополі закатали понад 14 мільйонів
Всі дороги, які планували цьогоріч капітально відремонтувати – зробили, звітують у міськраді. І стверджують, що це приблизно на 60% більше, аніж минулі роки. Ми перевірили – зазначені на початку року в титульному списку дороги – відремонтовані

У Тернополі і в листопаді ремонтують дороги. Щоправда, мова де лише про ямковий ремонт.

Скільки ще встигнуть зробити, чиновники прогнозувати не беруться. Кажуть традиційно – все залежить від погодних умов та наявність коштів. 

  • Ямковим ремонтом охопили цьогоріч 90 вулиць, - стверджує головний інженер відділу технагляду міськради Ярослав Копча. – Роботи продовжуємо, доки дозволить погода. В основному засипаємо великі вибоїни, які нещодавно утворились.

Зараз ями латають на вул. Над Яром. Підготовчі роботи тривають на вул. Медова, Шашкевича, Танцорова.

Відео дня

Роботи щодо капітального ремонту доріг, титульний список яких чиновники оголосили на початку 2014 р., практично завершені.

  • Все, що планували цьогоріч відремонтувати – виконали, - запевнив начальник відділу технагляду міськради Олег Вітик. – Закінчили частину Гайової, відремонтували дороги на вул. Карпенка і Збаразькій. Шептицького, Оболоні, Пушкіна теж готові. Частину вул. Текстильної, яка була в найгіршому стані – відремонтували. Ще невеличку частинку дороблятимемо наступного року. Вже вносимо її до планів ремонту на 2015 рік.

Єдина дорога, яку обіцяли відремонтувати і де досі тривають роботи – на вул. Оболоня. У відділі технагляду обіцяють після завершення робіт оголосити суму, яку витратили на ремонт.

Щодо тротуарів, то цього сезону капітально відремонтували і вклали бруківку на  вул. 15 Квітня - до в’їзду у двір на просп. Злуки, 57, вул. Карпенка і на бул. Шевченка – від вул. Чорновола до банку «Хрещатик» та від вул. Руської до Театрального майдану. Встелили бруківкою тротуар на Руській – від політехнічного до Універмагу. Впорядкували тротуари на вул. Лесі Українки, Збаразькій, патріарха Мстислава та на бул. Д. Галицького, звітують у відділі технагляду міськради.

  • Відремонтували пішохідну доріжку у парку «Топільче» – від вул. Шептицького до доріжки на вул. Миру і Живова, - каже Ярослав Копча. - Нещодавно розпочали вкладати бруківку на бул. Шевченка – від вул. Руської до кн. Острозького.

Ремонтні роботи проводили різні організації. Але всі вони вже займались ремонтом доріг у Тернополі, робили їх якісно і мали гарну репутацію, кажуть у міськраді.

  • Зараз формуємо плани щодо капітальних ремонтів на наступний рік, - запевнив Ярослав Копча. - Потрібно остаточно доробити вул. Текстильну. Потребують капітального ремонту вул. Танцорова, Вояків дивізії Галичина, Медова, Шашкевича, Стадникової.

Які ще дороги ремонтуватимуть наступного сезону, чиновники назвати не можуть. Кажуть, все залежатиме від фінансування. Але якщо порівнювати з минулими роками, фінансування у 2014 було кращим. Скажімо, раніше робили до 5 дворів, цього – більше 20. І доріг завдяки фінансуванню полагодили цього літа приблизно на 60% більше, аніж у минулі роки.    

До речі

Ще влітку під час чату на сайті 20minut.ua чиновники міськради обіцяли до кінця поточного року капітально відремонтувати заїзд з вул. 15 Квітня на Братів Бойчуків.

Ця обіцянка нею ж і залишилась. Бо, як ми переконались 7 листопада, дорога й далі розбита і всіяна ямами та ямищами.

 

 

№ п/п

Де ремонтували дорогу

Вартість ремонтних робіт, грн

  1.  

Вул. Пушкіна

902  450

  1.  

Вул. Гайова (від вул. Замонастирської до Гайової-бічної)

760 250

  1.  

Вул. Шептицького (від мосту через р. Серет до вул. Оболоня)

2 929 630

  1.  

Вул. Збаразька (від м-ну «Нова оселя» до р-ну «Старий млин»)

4 029 860

  1.  

Вул. Текстильна (між митницею і фарфоровим заводом)

1 770 900

  1.  

Вул. Карпенка (від м-ну «Берегиня» до Цегельного заводу)

3 664 400

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (3)
  • Анонім

    Нехай би зробили хоть якось, а ніж ніяк не роблять.

    Бачу по селах і будівельним смітям закидають і глиною закидають ями, хоч колеса в ями не провалюються, не те що в Тернополі.
  • Анонім

    Надал обіцяв, що бдуть дороги ремонтувати капітально і відмовляться від ямкового ремонту - так і сталося!
  • Анонім

    Чубинського 2, дорога попри 23 школу!!! ремонту не було років 10ть, і ніхто навіть не згадує що там є проблема, а ями як в Золочеві, хто знає той зрозуміє!!!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя Від читача 16:47 Молодь Тернопільщини ярмаркувала у Чернівцях 09:05 Студентка з Тернополя перемогла на чемпіонаті України з боксу 08:00 НБУ знижує офіційний курс долара 22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств 16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук 15:15 Конфлікт в бібліотеці: колектив книгозбірні звернувся із заявою до омбудсмена 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 24 квітня 14:05 У незаконному переправленні військовозобов'язаного через кордон обвинувачують жителів Тернополя та Львівщини 13:12 У Тернополі відбудеться Великодній ярмарок крафтовиків 12:40 У Бережанах зіштовхнулися автобус та легковий автомобіль
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up