Партнер рубрики Події

Військовий з Тернополя отримав орден від Президента

Військовий з Тернополя отримав орден від Президента
Капітан Дмитро Мерзлікін отримав орден Богдана Хмельницького 3-го ступеня
Капітан Дмитро Мерзлікін отримав орден Богдана Хмельницького 3-го ступеня. Почесну нагороду за проявлену мужність у ході проведення антитерористичної операції бійцю вручив Президент України, Верховний Головнокомандувач Збройних Сил України Петро Порошенко під час робочої поїздки у Тернопіль, 2 квітня.

Петро Порошенко відвідав пораненого у зоні проведення АТО артилериста Дмитра Мерзлікіна у нього вдома. Гарант подякував військовслужбовцю за проявлену мужність і високий професіоналізм у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі.

Капітан Дмитро Мерзлікін з 2005 року проходив військову службу в 11-ій Окремій гвардійській артилерійській бригаді в Тернополі. Займав посаду командира батареї. У 2013 році після розформування місцевої військової частини продовжив артилерійську службу в одній із окремих механізованих бригад, що дислокується на Львівщині. Звідти у червні 2014 року отримав наказ і вирушив у зону проведення АТО. Зарекомендував себе сміливим офіцером.

Тернополянин Дмитро Мерзлікін отримав важкі поранення під Зеленопіллям Луганської області. У ніч на 11 липня він у складі підрозділу батальйонно-тактичної групи, прикриваючи державний кордон України, потрапив під вогонь реактивних систем залпового вогню БМ-21 «Град» зі сторони Російської Федерації. Був госпіталізований, переніс близько сорока різних операцій. Попри те, що військовий й до цього часу пересувається на милицях, не «списали» в запас із лав Збройних Сил України, а перевели служити у Тернопільський обласний військовий комісаріат на посаду старшого офіцера відділу обліково-мобілізаційної роботи.

Відео дня

Сам Дмитро у телефонній розмові з журналістом «20 хвилин» сказав, що навіть не очікував того, що в гості до нього завітає сам Президент.

- Я не сподівався такого, - говорить він. – Звісно, було приємно. Хоча я не розраховував на таку почесну нагороду. Не думав, що мені її вручать…

Дмитро каже, що наразі перебуває на у лікарняній відпустці. У майбутньому готовий продовжити службу та виконувати завдання із захисту суверенітету України. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу Від читача 16:47 Молодь Тернопільщини ярмаркувала у Чернівцях 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств 16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук 15:15 Конфлікт в бібліотеці: колектив книгозбірні звернувся із заявою до омбудсмена 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 24 квітня 14:05 У незаконному переправленні військовозобов'язаного через кордон обвинувачують жителів Тернополя та Львівщини 13:12 У Тернополі відбудеться Великодній ярмарок крафтовиків 12:40 У Бережанах зіштовхнулися автобус та легковий автомобіль 11:43 Прорвала каналізація, рідина жовтого кольору тече до Ставу 11:30 Вбивство на Кременеччині: 36-річному чоловіку загрожує 15 років тюрми 10:50 Померла почесна громадянка Бережан Ярослава Мазурак 10:10 25 квітня на двох вулицях у Тернополі не буде води 09:30 Воював з окупантом майже два роки: Збаразька громада втратила захисника Ігоря Войціховського 09:02 У Тернополі «вар'яти» презентують нову гумористичну програму
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up