Партнер рубрики Події

За перший місяць роботи патрульні виписали штрафів на 520 000 грн

За перший місяць роботи патрульні виписали штрафів на 520 000 грн
Тернопільські патрульні розповіли скільки за перший місяць роботи склали постанов, як борються з порушниками правил дорожнього руху та на які виклики виїжджають найчастіше.

- 12 квітня у нас був рівно місяць, як ми працюємо у Тернополі і уже досягли певного результату, - говорить начальник Управління патрульної поліції Тернополя Володимир Струк. - Протягом місяця ми склали 1880 адмінматеріалів по порушеннях правил дорожнього руху. Це близько на 520 тисяч гривень з яких уже сплатили 
близько 300 тисяч гривень до держбюджету.

Найчастіше водії в”їжджають під заборонені знаки та порушують правила паркування, каже пан Струк.

Відео дня

- Ви уже мали нагоду переконатись як працює патрульна поліція в Тернополі і думаю, що результат видно - у центральній частині міста звільнили проїзд, простіше припаркуватись там, де це дозволено, - продовжує Володимир Струк. - Дуже багато місць, де створювались затори через припарковані транспортні засоби уже розчищено.

Автомобілі, водії яких порушили правила дорожнього руху, доставляють на арешт-майданчики.

- Там уже близько 30 авто, - каже пан Володимир. - Деякі з них доставлені за керування у стані сп”яніння. Оформлено 29 адмінматеріалів по керування транспортним засобом у стані алкогольного сп”яніння, троє з них - у стані наркотичного.

Також патрульні «взялись» за пішоходів, які хаотично переходять дорогу у не призначених місцях, адже такі пішоходи дуже часто були винуватцями ДТП.

Наразі за перехід дороги у невстановленому місці стягують штраф у розмірі 51 грн. Протягом тижня патрульні склали близько 20 постанов, проте штрафують не усіх пішоходів.

- 51 гривня - це мінімальний штраф, - пояснює пан Стрку. - За створення аварійної ситуації штраф більший, перехід у нетверезому стані взагалі 136 гривень. Але ми штрафуємо не всіх. Стараємось спочатку пояснити людині, що потрібно переходити дорогу на пішохідному переході і на зелене світло. Є люди, які розуміють, що порушують, а є і нахабні пішоходи. Таких ми штрафуємо.

Протягом цього місяця роботи патрульним вдалось знайти чотири людини, які перебували у кримінальному розшуку. Часто патрульні виїжджають на сімейні сварки. В середньому за робочу зміну патрульні виїжджають на 3-6 сімейних сварок.

- Основною причиною цих сварок є пияцтво, - каже пан Струк. - Днями був випадок, коли на таку сварку нас викликав сам порушник, який був у стані алкогольного сп”яніння. Це людина, яка приїхала з зони АТО.

Великою проблемою, зі слів Володимира Струка, є несанкціонована торгівля.

- Ми розчистили близько 30 "точок" такої торгівлі, - повідомляє поліціянт. - В основному ми працюємо на ринках та пішохідних зонах. Оформляємо та розганяємо людей, які усе життя там торгують промисловими товарами. Людей, які приїжджають з сіл і торгують молоком та іншими продуктами, ми стараємось їх просто попереджати. Ми розуміємо, що ситуація в країні складна.

На жаль, люди не звикли дотримуватись правил дорожнього руху та й закону взагалі, кажуть поліцейські. Але мета у нових патрульних - зменшити кількість порушників та постанов до мінімуму.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (13)
  • ретро

    А що пішло у бюджет міста? Чи все на рахунок Авакова в Панаму перераховують?

    Lordan Julia reply ретро

    все авакову
  • Олег

    Я так зрозумів ставка зроблена на те щоб заробляти гроші, при чому якщо раніше ДАІшники це робили оминаючи банківську установу, готівкою на місці, дальше кожен ДАІшник відраховував начальнику а той вищому начальнику і так доходило аж до Януковича, то тепер це все йде через банківську касу, а там нагорі і так розкрадається, новим патрульним в якості бонуса нібито підвищили зарплату, хоча якщо розібратись по курсу долара вона нічим не вища як в старих ДАІшників. Тепер щодо справидливості.Хтось себе тішить що патрульні штрафують всіх підряд, суддя чи прокурор не має значення. Хоча насправді це не зовсім так. Так вони штрафують, але куди дальше йдуть протоколи по штрафах? А йдуть вони до тих же колишніх офіцерів міліціонерів які сидять в офісі. Патрульні можуть виписати хоч 100 таких протоколів одній людині а один дзвіночок у відділок і всі вони будуть анульовані. В державі замінили саму нижню ланку поліції а середня і вища залишилась на місцях. Суди також ті самі. Хто платив штари раніше той і буде платити а хто не платив то й дальше не платитиме.

    Анонім reply Олег

    Підтримую! І тільки "сліпі" цього не бачать і не розуміють.

    Lordan Julia reply Олег

    Радує,що є ще тверезомислячі люди)
  • Haman Joey

    Але кожен день десятки нелегальних міняйлів на автобусній станції! Чому?

    Чи є в Тернополі не банки? Або не може контролювати поліцію тут?

    Роланд Інна reply Haman Joey

    Патрульна поліція не може розганяти міняйлів, так як це не входить в їхні обов"язки, для цього є Управління захиту економіки (бувший відділ економічних злочинів)
  • Віктор

    Таку планку тримати і далі. Дякуєм.

    Анонім reply Віктор

    Ще б звернули увагу на обїздну біля петлюри. Там і паркан встановили, а тьотки далі пруть навпростець. Деякі ще і водіїв матюкають. Що не бачиш куди їдеш? Там за день кучу бабла можна скосити
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:02 Мільйони гривень на протезування: родина пораненого Артема Комісарчука благає про допомогу 20:00 З 20 травня знову діятимуть графіки погодинних відключень світла. Шукайте свою вулицю 19:01 Погода на Тернопільщині у найближчий тиждень: варто чекати на грози 18:03 Який вигляд мала школа №4: відтворили фото з одного ракурсу photo_camera Від читача 16:01 BRAMA: Захист Інфопростору від Онлайн Загроз 17:02 Купують дрони, планують подорожі та пікніки: як 11-класники Тернополя святкуватимуть випускний 16:03 Інсульт молодіє: як виявити перші ознаки та що робити для профілактики 15:02 Тернополянин хотів заробити в інтернеті, а натомість втратив тисячі гривень 14:02 У Тернополі відбувся забіг на підтримку ЗСУ: зібрали понад пів мільйона гривень photo_camera 13:02 Бабусю, хочу вишиванку з танчиками і шахедами: тернопільська майстриня поділилась схемою унікальної сорочки photo_camera 12:00 На кордоні затримали двох чоловік з Тернопільщини, які намагались незаконно виїхати 11:02 До 200 гривень за один квиток: скільки коштує доїхати з Тернополя до міст області 10:03 Війна обірвала життя 20-річного воїна-нацгвардійця з Лановеччини Мерджи Даніеля 09:00 Ніжний на смак і виглядає неймовірно: три варіанти салату «Наречена»
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up