За ухилення від мобілізації судитимуть п'ятьох чоловіків із Тернополя

За ухилення від мобілізації судитимуть п'ятьох чоловіків із Тернополя
Кримінальна та адміністративна відповідальність загрожує тим, хто ухиляється від мобілізації, наголошують у військкоматі. Так, в даний час кримінальна відповідальність нині світить п'ятьом військовозобов'язаним, справи яких передали у прокуратуру.

Серед них – четверо мешканців Тернополя, один із Тернопільського району, повідомив заступник військового комісара Тернопільського об’єднаного військового комісаріату Микола Бойко. 

- Люди пройшли медкомісію, проте не з'явилися, коли довелося призиватися за мобілізацією, не вказали поважних причин, не повідомили військового комісара, - каже він. – Зараз ці чоловіки в розшуку. Відповідні структури проводять розслідування, а потім щодо них буде винесене відповідне судове рішення.

Заступник військового комісара закликає усіх чоловіків прийти у військкомат та пройти медкомісію. 
- У спілкуванні між собою люди говорять: "Та я б пішов служити, якби прийшла повістка". Хочу наголосити, що згідно з законом "Про часткову мобілізацію" всі повинні з'явитися у військкомат, не чекаючи повістки, для уточнення облікових даних та проходження комісії, - каже Микола Бойко. - Люди думають, що той хто прийде добровольцем, не матиме жодного соцзахисту. Хочу щоб всі розуміли, що всіх призивають за мобілізацією. Доброволець - це той, за яким ніхто не бігає і не шукає його по місті. Такі люди приходять до нас, проходять медкомісію, уточнюються облікові дані, і призиваються по мобілізації. За ними зберігається робоче місце, середня зарплата, а також оформляється грошове забезпечення, як і для військовослужбовця.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (5)
  • Іра

    Ні, йти вмирати. Питання, за кого вмирати, вони на верху не можуть домовитись, а ви простий люд йдіть вмирайте!!!!!!!!
  • Анонім

    Хай ліпше троє судять, ніж четверо несуть!

    Анонім reply Анонім

    сила. відповідь
  • Анонім

    Коли будуть судити відповідальних за іловайський котел і кіборгів які полягли в аеропорті донецька ?
  • Анонім

    одні кажуть що 50% чоловіків переховуються, а тут пишуть що тільки 5 людей. де правда? що тільки 10 чоловіків повістки отримали чи що?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами) 09:30 «На щиті» повертається додому захисник Степан Шумило з Лановеччини 08:50 У Тернополі 28 березня на кількох вулицях тимчасово вимкнули електрику
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up