Партнер рубрики Події

За вигул собак у не призначеному для цього місці - штраф

За вигул собак у не призначеному для цього місці - штраф
- Одна панянка постійно у нас під вікнами на фірмі вигулює свого пса, - каже тернополянка Олена Петрик. – Отак підведе під двері, собачка сходить в туалет, і ідуть далі гуляти. Іноді собачка залишить поблизу фірми і одну-другу "міну". Цікаво, чи штрафують за таке?

 


Нічого проти собак, переконує пані Петрик, вона не має. Але власники собак, на її думку, повинні дотримуватись певних правил.
- Знайомий якось зробив зауваження жінці із собачкою у парку, - пригадує тернополянка. – Нагадав, що вона повинна прибрати лайно за своєю улюбленицею, бо так роблять у Європі. Так, жінка почала лякати своїми зв’язками, типу «як ви смієте… а я на вас…». Хоча що тут поганого – як ви вже вигулюєте там, де діти граються, то і прибрати не полінуйтесь.
Про те, що собак слід вигулювати тільки спеціально відведених для цього місцях, говорять і у відділі екології та благоустрою міськради. Тут, нагадують, за подібні порушення, як-от описано вище, можна отримати штраф від 17 до 51 гривень.
- У Тернополі затверджено 19 територій для вигулу собак. Їх визначили відповідно до міської «Програми поводження з тваринами та регулювання чисельності безпритульних тварин у місті Тернополі на 2010-2014 роки», затвердженої у 2010 році, - каже головний спеціаліст відділу благоустрою та міськради Оксана Ілліч. – Однак, нормами ДБН Б.2.2-5:2011 (Державні будівельні норми – прим. ред.) встановлено, що місцем для вигулу тварин також може бути відведена територія житлової забудови, територія на рекреаційних територіях спільного користування, крім пляжів та місць масового відпочинку. Вигулювати можна у смузі відведення залізничних колій, швидкісних автомагістралей, на пустирях, у лісах, лісопосадках, на територіях, що мало відвідуються, на території санітарно-захисної зони навколо АЗС. А також за межами першого і другого поясу зон санітарної охорони джерел водопостачання. Але необхідно дотримуватись відстані не менше, ніж 40 м від житлових будинків, дитячих і спортмайданчиків та об'єктів соціальної сфери.
Причому, вигулювати собак, згідно з рішенням міської ради від 19.05.2011р. №6/8/20 «Про затвердження Правил благоустрою м. Тернополя» власникам домашніх тварин заборонено без повідка та намордника, без наявності одноразового пакета та інвентаря для збору екскрементів тварин.
- Вигул собак у не відведених для цього місцях, без повідків і намордників - крім тих собак, у реєстраційних свідоцтвах на яких зроблено спеціальну відмітку, тягне за собою відповідно до статті 154 Адмінкодексу попередження або накладення штрафу на громадян від одного до трьох неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і попередження або накладення штрафу на посадових осіб - від трьох до п'яти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, - додає пані Ілліч.




Перелік територій вигулу домашніх тварин

1. вул. Юності (зелена зона);
2. вул. Винниченка (паркова зона);
3. пр. Ст. Бандери (зелена зона до огорожі ВАТ «Зелене господарство»);
4. територія прилегла до колишнього стадіону на пр. Злуки;
5. вул. Білецька, територія парку ім. Т.Г. Шевченка;
6. вул. Новий Світ (циганська гора);
7. вул. Стадникової, від житлового будинку №2 до житлового будинку №1;
8. вул. Живова (зелена зона);
9. вул. Довженка (зелена зона в сторону вул. Гайової);
10. вул. Купчинського, 9 та вул. Корольова (землі району);
11. вул. Коновальця (зелена зона вниз від автозаправки);
12. вул. Бойківська (зона зелених насаджень в районі житлових будинків за адресами, вул. Бойківська, 4 та вул. Галицька, 56);
13. вул. 15 Квітня, (лісосмуга);
14. вул. Симоненка, (лісосмуга);
15. зелена зона між дачним кооперативом «Ювілейне»;
16. вул. 15 Квітня, 37 (яр);
17. територія від а/с «Автолюбитель» до дороги (пивзавод №1);
18. пішохідна доріжка від шлюзу-дамби до підвісного моста зі сторони району «Дружба»;
19. район пішохідної доріжки в районі автозаправки «ОККО».

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Anonymous

    Побачив, що собака сере - завалив шпіца в сраку, щоб летіла далі чим бачила, а як мало - то й її хазяйці. І хай плете собі про свої зв_язки, кому то цікаво.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up