Збирати кошти на вулицях та в транспорті Тернополя не можна, нагадує поліція

Збирати кошти на вулицях та в транспорті Тернополя не можна, нагадує поліція

Родинам, які потребують коштів для лікування, варто бути уважними, аби не потрапити на гачок шахраїв, попереджають в Нацполіції області. 

Нещодавно "20 хвилин" писала статтю про збір коштів на лікування маленького тернополянина. В статті був вказаний номер телефону матері хлопчика - Олени.

 - Нещодавно до мене зателефонував чоловік, сказав, що готовий допомагати мені збирати гроші на лікування сина, - розповідає Олена. - Мене такий дзвінок здивував, адже невідомий запропонував зустрітися, і щоб я принесла зі собою копії всіх документів, які підтверджують діагноз сина, рахунки про оплату та реквізити коштів.

Однак коли пані Олена відповіла, що зустрітися на вказаному місці їй не вийде, то чоловік сказав, що тоді зателефонує згодом.

Відео дня

 - Я знаю, що бували різні випадки,, коли псевдо-волонтери отак начебто збирали кошти на лікування комусь. А насправді просто шахраювали, - продовжує Олена.

В Нацполіції кажуть, що насправді збирати кошти на потреби хворого можуть не лише родичі чи друзі, а й інші люди. Однак для цього є інші методи: благодійні акції чи домовленість із магазинами, де встановлюють скриньки для збору коштів.

 - А от збір коштів на вулицях чи в громадському транспорті - заборонений. Тому, якщо до родин і звертаються з подібними пропозиціями, то варто запитати, як саме людина хоче збирати кошти? І обов’язково дізнатися її дані - ім’я та прізвище, паспортні дані, - коментує начальник сектору комунікації Головного управління Національної поліції в тернопільській області Сергій Крета.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • просто так

    В " Орнаві" на 1 поверсі при вході завжди збирає дівчина гроші, каже для важкохворих дітей. Цікаво, коли поліція первірить документи " псевдоволонтерки".

    Анонім reply просто так

    ці ідвчата мають всій фонд. Імеін Ахметова.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
11:00 Для дачників в Тернополі курсуватимуть спеціальні маршрутки (ГРАФІК) 10:02 По всій країні розшукують двох чоловіків, які розстріляли поліцейських на Вінничині 10:00 Синоптики попереджають про заморозки у вихідні на Тернопільщині 09:01 Рум’яні пиріжки: як приготувати смачні та пишні смаколики без дріжджів на кефірі Від читача 22:30 В новому мікрорайоні "Північний" жителі кількох будинків можуть залишитись без під'їзної дороги 22:01 Прикрашає тарілки тернопільською вишивкою та архітектурою: історія майстрині Софії Демків 21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські затримали 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою! 12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя» 11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вирішила відмовитися від депутатства
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up