Земельні питання: тридцять погодили, два завернули

Земельні питання: тридцять погодили, два завернули
Перше робоче засідання постійної депутатської комісії міської ради з питань природокористування, приватизації, продажу та оренди землі відбулось у понеділок, 16 листопада. Розглянули 32 питання, на це витратили близько двох годин.

У постійні комісії, нагадаємо, входять депутати міської ради. Один депутат може працювати лише в одній комісії. Участь у них безоплатна, на громадських засадах. Через профільну комісію проходять усі проекти рішень, які згодом виносять на сесію. Висновки цієї структури рекомендаційні, але в окремих випадках комісія може повернути проект рішення на доопрацювання. Так сталося з двома питаннями, які розглядали у понеділок.

Перше з них – надання в оренду 0,004 га на Привокзальному майдані Семерку Р.Р для обслуговування торгового павільйону.

Заступник голови комісії Андрій Шкула зауважив, що таке формулювання проекту рішення суперечить закону.

Відео дня

- Я отримав відомості з реєстру речових прав, - каже депутат. - Термін дії угоди оренди, укладений з попереднім користувачем, минув, а на ділянці немає об'єкта нерухомості. Тому законних підстав для надання ділянки в оренду, в обхід аукціону, немає. Необхідно такі ділянки чи право оренди на них реалізовувати на відкритому земельному аукціоні. Тоді вартість оренди може вирости навіть у десять разів.

Члени комісії підтримали цю позицію й відправили проект рішення на доопрацювання й вивчення юридичних нюансів питання. Проти іншого наміру заперечив член комісії Тарас Серетний.

- Проект рішення стосується надання дозволу на складання договору сервітуту для проходу та проїзду на шести сотих, - каже депутат. - Для цих потреб така площа надто велика. Крім того, ділянка не пройшла державної реєстрації, а її повинні були провести перед укладанням угоди сервітуту.

Члени комісії також одноголосно повернули проект рішення на доопрацювання. Крім того, зійшлись на думці про можливий виїзд на ділянку, адже йдеться про шість сотих неподалік Ставу.

Та не у всіх голосуваннях комісія була одноголосною. Приміром, під час визначення дати наступного засідання звучали різні думки. Заступник міського голови Вікторія Остапчук (на засіданні присутні, але не голосують, заступник міського голови та начальник земельного відділу – прим. авт.) звернула увагу членів комісії на те, що накопичилось багато земельних проектів рішень, і попросила комісію збиратися якомога частіше. У результаті більшість членів комісії проголосувала за проведення засідання вже наступного дня, аби розглянути майже півсотні проектів рішень.

- Неможливо якісно вивчити і проаналізувати півсотні проектів за один день, - зазначає Андрій Шкула. - Це буде конвеєр із розглядом "для галочки", бо всі документи ми зможемо побачити лише на комісії. Ознайомитись із документами заздалегідь, аби прийти на комісію підготовленими, просто не буде часу.

Та переконати більшість не вдалось...

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Олена Степанова

    А протокола нема на сайті ТМР(((((
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами) 09:30 «На щиті» повертається додому захисник Степан Шумило з Лановеччини Від читача 21:33 Сольний концерт YAGODY 08:50 У Тернополі 28 березня на кількох вулицях тимчасово вимкнули електрику 08:00 Сьогодні, 28 березня: яке сьогодні свято та чим цей день запам’ятався в історії 22:00 На Тернопільщині — штормове попередження 21:00 Монастир на Тернопільщини визнали культурною спадщиною національного значення 20:00 Маленькі кременчани виготовили солодощі для захисників 19:00 У Тернополі відкриють виставку вишитих картин-стацій 18:00 Понад 1,2 млн грн збитків завдали під час ремонту доріг у Заліщиках 17:03 Погроза вбивством, крадіжка та угон авто: просив не відправляти до тюрми, аби повернутись на службу 16:35 Сиротами залишились двоє синів... Родина Руслана Біленького просить підтримати петицію 16:20 Тернопіль підготував для наших захисників та захисниць нові індивідуальні сезонні аптечки - Сергій Надал (пресслужба Тернопільської міської ради) 16:01 У Тернополі загорівся будинок: подробиці пожежі 15:35 Волейбольний майданчик на Циганці планують ремонтувати: у якому він стані та що мають робити play_circle_filled photo_camera 15:15 Актуальні вакансії роботи у Тернополі станом на 27 березня 14:53 На будівництві Палацу спорту привласнив майже 25 млн грн: слідчі оголосили про підозру 14:30 Лялькарки Кременеччини презентували ексклюзивні вироби
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up