Зможуть продавати алкоголь вночі

Зможуть продавати алкоголь вночі
Два невеличкі столики і добра воля чиновників міськради – це, схоже, все, що необхідно, аби обійти заборону нічного продажу алкоголю у Тернополі

Мерія може погодити одному з міських магазинів нічний режим роботи у форматі кафетерію. Відтак там зможуть легально торгувати алкоголем уночі.

Якщо так вчинять, то за аналогією кожен заклад може встановити столик і просити добро на нічний алкопродаж.

Відео дня

У 2011 році міські депутати прийняли популярне тоді рішення про заборону продажу алкоголю у магазинах міста після 22-ї години. Власникам торгових закладів воно не сподобалось, адже саме продаж запальних напоїв – основне джерело прибутків цілодобових закладів. У більшості магазинів заборонені продукти не продавали. Деякі продавці реалізовували нічний алкоголь підпільно. Їх штрафували і муніципальна поліція, і міліціонери. Проте жоден магазин не мав офіційного дозволу на продаж.

- Знаю, що власниця магазину на вулиці Хмельницького, 18, того, що за зупинкою, поряд із вокзалом, звернулася в мерію з проханням погодити нічний режим роботи, - повідомив телефоном тернополянин Олег (прізвища не назвав – прим. ред.). - Та не лише як магазин, а й як кафетерій. Це прецендент. Там зможуть легально продавати алкоголь уночі. Думаю, в мерії дозволять. Я так розумію, що або своїм підіграють у бізнесі, або ж хтось десь „підмазав”. Так не повинно бути, бо ж тепер нічна заборона – така собі формальна річ, якою мер і мерія будуть піаритись. Але частини магазинів вона не буде стосуватися. Має бути або нікому, або всім.

Після розмови з чоловіком ми зазирнули у кафетерій у магазині. Побачене здивувало. Поряд із двома відділами — продуктовим та відділом з алкоголем і цигарками — у кутку причеплені два подовгасті вузькі столики, приблизно на метр кожен... Це, вочевидь, і є кафетерій.

"Згідно з декларацією відповідності матеріально-технічної бази суб'єкта господарювання вимогам законодавства від 16.10.2013 р. №248, зареєстрованою управлінням торгівлі, побуту та захисту прав споживачів, Фреяк В. П. здійснює діяльність в кафетерії на вулиці Б. Хмельницького, 18. На розгляді виконавчих органів міської ради перебуває заява Фреяк В. П. щодо погодження цілодобового режиму роботи кафетерію...", - повідомив у відповідь на наш запит заступник міського голови Володимир Камінський.

Найближчим часом питання винесуть на розгляд виконавчого комітету і проголосують.

І це при тому, що заклад неодноразово "світився" у продажі алкоголю після 22.00. Туди охочих купити горілку, коньяк чи вино везли таксисти, а "точку" рекомендували усі знаючі клієнти. Продавали там навіть опівночі. І це при тому, що офіційно (наразі – прим. ред.) режим роботи закладу 08.00-22.00 година. Хоча поряд із входом красується вивіска "Цілодобово".

- Кафетерій потрібен, бо ж поряд - залізничний вокзал, - каже власниця магазину Володимира Фреяк. - Люди, які приїхали вночі чи чекають потяга, хочуть перекусити і відпочити. Саме на таких розрахований кафетерій. Продавати будемо і їжу швидкого приготування, булочки, хот-доги.

Коли журналіст "RIA плюс" поцікавився в мерії закладом на Хмельницького, то запитав про ще один. Це магазин "Нізон", що на Живова. На нього теж неодноразово нарікали наші читачі. Мовляв, продають уночі горілку, аж "гай шумить". Міліція власників не чіпає, бо заклад – не просто магазин, а магазин-кафе.

Дійсно, "Нізон" отримав у 2013 році від міськради дозвіл на відкриття кафетерію. Проте дозвіл на нічний режим роботи, про що йдеться в рішенні, отримав лише магазин. Тобто кафе може працювати тільки вдень. Уночі має діяти магазин. Тож продавати алкоголь у "Нізоні" після 22.00 не можна. Не виключено, що після розгляду на виконкомі питання закладу на Хмельницького та позитивного рішення, з аналогічним проханням звернеться й "Нізон".

Просимо мініципальну поліцію та правоохоронців чесно і прозоро контролювати дотримання чи недотримання магазинами заборони нічного продажу алкоголю. Про засідання виконкому, на якому розглянуть "нічне питання", обов'язково напишемо.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (8)
  • Anonymous

    не знаєте не говоріть просто насправді було так, що вечером гуляли наші керівники і захотіли їхати в сауну і рішили докупити,віскаря коньяка а так ,як точка постійна ,вони дали ,,зелене світло ,, на цей магзин типа кафетерій,а ,,нізон,, просто примазався рішив зхалявити ,а всі виручині гроші за дозвіл продавати рішили передати на Ато, і купити літаки танки тому магазин дуже потрібний особливо вночі біля,, сіті,,,хто знає бо разом вони роблять хорошу справу
  • Anonymous

    пр
  • Anonymous

    якщо ставити собі задачу не бачити, той не побачите. тим паче, коли це професія
  • Anonymous

    Надал кришує це все. І продаж алкоголю, і ігрові апарати, і наркоту та незаконне будівництво! Поки ця тварюка не сяде нічого не зміниться!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами) 09:30 «На щиті» повертається додому захисник Степан Шумило з Лановеччини 08:50 У Тернополі 28 березня на кількох вулицях тимчасово вимкнули електрику 08:00 Сьогодні, 28 березня: яке сьогодні свято та чим цей день запам’ятався в історії 22:00 На Тернопільщині — штормове попередження
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up