"Білі берети" облаштовують швидку для АТО

"Білі берети" облаштовують швидку для АТО
Спеціально облаштованих санітарних машин вкрай бракує в зоні АТО. І якщо ліками бійці забезпечені, в цьому їм дуже допомагають волонтери, то медичний транспорт бійцям дуже потрібен.

Тернопільський судинний хірург Юрій Свідерський, який два тижні провів добровольцем в АТО, каже, що за весь цей час бачив там лише один автомобіль, належно обладнаний для надання екстреної допомоги  і транспортування важкопоранених.
- Це - військовий реанімобіль Volkswagen медичного загону одного з добровольчих корпусів, - каже лікар. - А в армії ці завдання виконують старі і непристосовані автомобілі марок "УАЗ" та "Газель". Там жодних умов для надання допомоги в дорозі абсолютно немає. Там нема балонів з киснем, я вже не говорю про високотехнологічні речі. Це старезні швидкі, які можуть лише довести пацієнта до стаціонарного госпіталю в тилу. Треба розуміти, що належно обладнаний військовий реанімобіль потребує ще й бронювання,  додає медик. А це вартує сотні тисяч гривень, які у наш час зібрати важко. 
До слова, облаштувати медичний автомобіль та передати його в АТО взялася тернопільська організація "Білі берети". Рекомендації з облаштування надаватиме Юрій Свідерський, який вже знає на практиці, що краще потрібно для такого транспорту.
- Лікар вважає, що в цьому автомобілі краще поставити крісло на кшталт стоматологічного, щоб людина і не сиділа, і не лежала. Таке положення краще, ніж лежаче, - каже співзасновник і активіст громадської організації Медичний загін "Білі берети" Антон Рекуш. - Тому будемо шукати те крісло, щоб обладнати авто так, як це бачить медик.
 До слова, Юрій Свідерський в жовтні знову збирається в АТО. Він і передасть це авто бійцям. 

Коментарі (1)
  • Хімочка Сергій

    Zvernitsa do Dzysa za krislom,v niogo stomatologija e svoja!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
18:45 На Тернопільщині прогнозують заморозки 18:02 Унікальні ікони середини ХІХ століття отримав в подарунок музей на Тернопільщині photo_camera 17:00 Керівника однієї з амбулаторій сімейної медицини підозрюють у підробці документів 16:00 До Дня міста «Алея зірок» у Тернополі поповниться новою зіркою Від читача 14:48 «Клітини мозку» - дебютна персональна виставка Марії Панасюк 15:31 Є дефіцит потужності — на Тернопільщині 8 травня обмежать споживання електрики для підприємств 15:00 У Тернополі зміниться тариф на паркування 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 8 травня 14:10 Тернопіль прощається з батьком трьох дітей Петром Воробцем, який загинув на фронті 4 травня 13:55 Рада проголосувала за продовження дії воєнного стану та загальної мобілізації в Україні 13:30 Помер потерпілий у ДТП з молоковозом у Почаєві 13:02 Міську дитячу лікарню «розполовинили». Хто керуватиме і що буде з персоналом і малими пацієнтами? 12:25 8 травня можливі відключення електроенергії по всій Україні — Укренерго 11:40 На бульварі Шевченка матері загиблих воїнів висадять квіти у пам’ять про полеглих синів photo_camera 11:10 У Тернополі встановлять стелу пам’яті та меморіальну таблицю захиснику Андрію Теребію 10:26 У Тернополі 16 травня проїзд у вишиванці буде безкоштовним 09:45 Тернопільська громада втратила Героїв Петра Воробця і Олега Єрмошина 09:00 Масований удар по Україні 8 травня — ворог випустив понад 50 ракет і більш як 20 «шахедів» 07:59 МВС запустило два нових електронних сервіси для військових. Що з їх допомогою можна зробити 21:05 Тернополяни бігтимуть задля підтримки військових
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up