Хостелу для ветеранів АТО у Тернополі потрібна допомога майстрів

Хостелу для ветеранів АТО у Тернополі потрібна допомога майстрів
Хостелу потрібна допомога майстрів, аби виконати роботи матеріалами, якими допомогли небайдужі підприємці
Хостелу для бійців з АТО, де б вони могли відпочити з дороги чи проходити реабілітацію, необхідна допомога майстрів аби вкласти плитку, пошпаклювати стіни, вкласти покриття на підлогу, також є потреба в багатьох будівельних матеріалах.

- Є велика потреба запустити тернопільський хостел, - розповідає волонтер Ольга Смик. – Керівник хостелу Ліза Шапошнік приїхала з Києва, так там хостел переповнений, бійці ночують на розкладному дивані по четверо. Тамтешні волонтери раді б людей розподілити по регіонах, але потрібне облаштоване приміщення. Ми тільки починаємо ремонтувати наш хостел. Вдячні всім підприємцям, які допомогли матеріалами. Але зараз є велика потреба в майстрах, які б могли допомогти безкоштовно, або за невелику плату. Оплачувати роботу за нинішніми розцінками ми не в змозі, адже всі роботи в нас проводяться виключно на пожертви тернополян, які збирають волонтери.

З матеріалів, як зазначає волонтерка, потрібні гіпсокартон і покриття на підлогу – чи плитка, чи ламінат. Але найбільша потреба є в майстрах, бо навіть покласти 50 метрів плитки чи використати 30 мішків шпаклівки зараз немає кому. Потрібні теж і волонтери - хлопці могли б допомогти на підсобних роботах.

- Хостел для ветеранів АТО в Гаях Чумакових під Тернополем це старий двоповерховий будинок на 500 метрів, який взятий в довгострокову оренду, - розповідає Ольга Смик. - Там хороше спокійне місце, близько церква, гарна природа. Будинок розрахований на 30 чоловік.

Відео дня

За місяць, відколи знайшли приміщення, в будинку вже зробили опалення, пошпаклювали стіни в одній кімнаті, зробили зал і роблять санвузол. Далі будуть робити столову, а на другому поверсі - спальні.

- Хоча там ремонт, хлопці там вже ночували, коли їхали проїздом зі Львова у Київ, зі Смиківців один боєць залишався там ночувати, - каже волонтерка. - На жаль, ми зараз можемо надавати допомогу більше заочно, бо приміщення не готове.

В майбутньому, за словами волонтерки, бійці зможуть тут повноцінно проходити реабілітацію -  буде спортзал, з ними працюватимуть масажисти, психологи.

- Вже багато спеціалістів зголосилися, що будуть з нами співпрацювати, тільки коли там буде готове приміщення, - каже Ольга Смик. - Ми будемо працювати з психологами, щоб воїни могли адаптуватися в мирному житті, щоб були збережені сім’ї, щоб вони знаходили роботу. Ми співпрацюємо з одним підприємством, які готові взяти на роботу воїнів після контузії, яких вже комісовано.

Тож волонтери запрошують всіх до співпраці надавати допомогу, і наголошують, щоб люди не забували, що воїнам після війни потрібна тривала допомога, як і після Афганістану.

Крім облаштування хостелу волонтери домовляються про стоматологічну допомогу бійцям з АТО, які приходять на ротацію, допомагають з встановленням статусу учасника АТО, особливо це актуальне для добровольців, і займаються організацією репетиторства для дітей бійців АТО, тому запрошують зголошуватися вчителів, які готові допомагати на волонтерських засадах.

Контактні телефони волонтерів хостелу– 066-679-74-19, 098-256-16-59.

Нові розрахункові карточки Лізи для поповнення:

- гривневий: 5168742321582763.
МФО банку 305299, КОД ОКПО отримувача 14360570
- валютний:
Beneficiary: Shaposhnik Elizaveta
Iban: UA143052990004731217107616862
Account: 4731217107616862.
bank of beneficiary: Privatbank,swift code PBANU2AX 
Intermediary bank:JP Morgan Chase Bank, swift code CHASUS33
Correspondent Account: 0011000080

Коментарі (2)
  • Анонім

    це сільська рада Байківців.
  • Анонім

    Що за Гаї Чумакові???? Це де таке?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:01 Прикрашає тарілки тернопільською вишивкою та архітектурою: історія майстрині Софії Демків 21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled Від читача 22:30 В новому мікрорайоні "Північний" жителі кількох будинків можуть залишитись без під'їзної дороги 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські затримали 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою! 12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя» 11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вирішила відмовитися від депутатства 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Для «20 хвилин» коментує юрист 10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ) 09:40 Що з реабілітаційним центром на Чумацькій, на який виділяли 8 мільйонів 09:02 Ранкові обстріли Дніпропетровщини. Є загиблі та постраждалі, серед яких — діти 08:01 Чи варто в найближчі дні чекати потепління в Тернополі та області
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up