Мати побачила сина на Майдані по ТВ

Мати побачила сина на Майдані по ТВ
Їх дістали кулі тих, хто стояв по той бік барикад на Інститутській і Грушевського. Вони на власні очі бачили смерть і ніяк не хочуть зізнаватись, що й самі були на волосину від загибелі. Проте переконують - якби знову довелось, не задумуючись поїхали б на Майдан

18-річний Володимир Старковський утік на Майдан в лютому. Його мати, яка має п’ятеро дітей, з яких четверо – хлопці, навіть не підозрювала, що середульший син був на передовій - у самісінькому пеклі майданових подій.

  • Я ні на мить не шкодую і дякую Богові, що він дав мені таких дітей, - переконує Галина Старковська. – Хоча сина Володю поранили на Майдані. Пластикова куля застрягла в ділянці серця. Але зараз все добре. Молодший – 15-річний Василь влітку врятував хлопця, який тонув. Ще один син – 21-річний Микола – зараз під Донецьком, воює в зоні АТО. Я чула від них: «Мамо, ти нас не стримуй». От і не тримаю…

Він організатор і лідер

Про те, що Володя на передовій Майдану, жінка дізналась з… телевізора. Каже, їй о 6 ранку 18 лютого подзвонив родич і запитав: «Де Володя?». І розповів, що у новинах одного з телеканалів бачив ніби мого сина. Останню добу жінці було якось занадто тривожно, ще й Володин телефон вперто мовчав.

Відео дня
  • Вони ходили на мітинги, усі троє старших, потім патрулювали місто, - зізналась жінка. – Але мій Володя – найактивніший. Його всюди було повно. Він організатор і лідер.

Жінка ледь дочекалась повтору новин, про які говорив родич. У перші ж хвилини на телеекрані побачила свого середульшого сина. Весь в сажі, очі блистять. Це все відбувалось перед самісіньким штурмом. Потім протягом доби не могла відірватись від екрану. Чекала наступних випусків, затамувавши подих.  

Того ж дня Володю, як з’ясувалось згодом, поранили. Куля влучила у ділянку серця.

  • Він прийшов додому ввечері наступного дня – весь брудний, у сажі, в якійсь легенькій куртці, - пригадує жінка. - За поранення – ані слова. Лише пізніше, опустивши очі, мовив: «Мам, мені перев’язку треба зробити».

«Мам, ти мене не стримуй»

Жінка благала сина звернутись до лікарів. Той віджартовувався. За кілька днів дівчата, які разом з ним були на Майдані, силоміць відправили на рентген. Медики констатували – в ділянці серця є інородне тіло і почали готувати до операції. Але Володя з лікарні утік. За декілька днів його таки прооперували в Інститутській лікарні у Тернополі. На третій день слід за хлопцем простиг, і він подався… на Майдан.   

  • Я знаю, що потім ще кілька разів був у Києві, але ніколи ні слова не казав, - поділилась пані Галина. - І я мовчала. Він дорослий хлопець. Я ж не можу його прип’яти. Тільки хвилювалась дуже і молилась.

Зараз в зоні АТО служить син Галини - 21-річний Микола. А 19-річнй Володя вже записався в один з добровольчих батальйонів «Вікінг». Йому вже видали амуніцію і зараз вирішують організаційні питання.

  • Мам, ти мене не стримуй, - просив Володя матір, пояснюючи свій вчинок, - Я вже трьох побратимів з Майдану похоронив.

Жінка каже – і не стримує. Мовчить і молиться, аби з її дітьми нічого лихого не трапилось. Каже, ніколи перед ними не плаче і не показує, що слабка. Вона мусить бути сильною. Жити заради своїх дітей.

  • Я просто ставлю себе на їхнє місце, - зізнається Галина Старковська. - Хтозна, може, так само себе повела б…
Коментарі (2)
  • Крымский Анатолий

    Фашистов на НОЖИ!!
  • Diana Diana

    Нехай Господь береже і хлопців і їхню маму. Пані Галина уособлення української жінки!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:02 Про блуд, зради і церковний шлюб. Отець Олексій Філюк відповідає на гострі питання про сім'ю photo_camera 21:01 На війні загинув захисник з Почаївської громади Віталій Сімора, якого вважали зниклим безвісти photo_camera 20:01 Тернопільські поліцейські отримали нові авто 19:04 У кого можуть вилучити авто, за новим законом про мобілізацію Від читача 08:18 Ефективна співпраця на допомогу людям 18:03 У Тернополі відкрили виставку до річниці першої згадки про місто photo_camera 17:30 Новий закон про мобілізацію: розʼяснення про те, що зміниться 17:05 Скільки коштує орендувати електросамокат у Тернополі: порівняли тарифи та умови photo_camera 16:25 Тернопільська модель, студентка ЗУНУ Маріна Міжонова здобула титул Miss Supranational 15:55 Президент підписав Закон про мобілізацію 15:40 Тарифи підняли, а людей не спитали! Тернополяни скаржаться на управителів будинків 15:10 Помер український письменник та громадський діяч Дмитро Капранов 14:35 Газопостач на Тернопільщині завищував ціни, тепер має повернути майже півмільйона у бюджет 13:55 У Тернополі організовують перший ековелопробіг 13:15 В Тернополі виступить один із найпопулярніших нових гуртів українського шоубізу 100лиця play_circle_filled 12:35 У Тернополі чоловік продавав наркотики під виглядом електронних сигарет 12:01 Яку роботу пропонують в Тернопільському центрі зайнятості 11:30 Чи має шанс 2024-ий рік бути мирним? Що думають українці(ОПИТУВАННЯ) 10:50 ВЛК для людей з інвалідністю: кому треба пройти повторно і кого розраховують мобілізувати 10:15 Рідні полеглих Героїв отримали відзнаки «Почесний громадянин міста Тернополя» photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up