Переселенка всюди скаржиться на поганих волонтерів

Переселенка всюди скаржиться на поганих волонтерів
Переселенка із Луганської області, отримавши деякі соцвиплати, пішла із наданого їй комунального гуртожитку. Але «забула» забрати одного із синів. Нині дитина перебуває у притулку на Стрімкій.


До цього випадку жінка скаржилась у всі можливі інстанції на голослівні обіцянки допомоги від волонтерів та соціальних працівників. Останні, за її словами, не допомагали їй отримати належні згідно із законодавством соцвиплати.


- Жінка – Ніна О., тільки потрапивши до Тернополя, зарекомендувала себе недобре, - каже волонтер Ірина Жигунова. – Вона насамперед поцікавилась в інших переселенок, де тут приватний сектор. Мовляв, буде жебракувати. Однак ми не повірили, що вона це робитиме, оскільки все необхідне отримала.


За якийсь час, за словами пані Жигунової, до неї почали надходити повідомлення від тернополян – переселенка просить допомоги, ходить із грудною дитиною, скаржиться на те, що її поселили у підвалі.

Відео дня


- Мене питали: „Іра, що там таке робиться, чого мати з малям живуть у підвалі?”, - додає співрозмовниця. – І це при тому, що жінку ми поселили в обласний центр соціально- психологічної допомоги "Родина".
 

Згодом у  волонтерів з’явилися претензії до переселенки через її недостатню турботу про трьох своїх дітей – синів 16 та 14 років і наймолодшого – тримісячного малюка.


За словами волонтерів, усю домашню роботу виконували старші діти. А сама мама з малюком на руках повертась у гуртожиток далеко за північ. Тож, зважаючи на таку поведінку, волонтери припинили видавати їй кошти на руки. Їй запропонували скласти список необхідних речей, а купувати усе мали самі. З того часу переселенка почала скаржитись на волонтерів і на соцпрацівників. Мовляв ті не допомагають їй отримати виплати.


До слова, ми дещо раніше спілкувались із переселенкою щодо цих звинувачень. Їх жінка відкидає. Також заперечує жебракування. Каже, що люди самі пропонували допомогу, дізнавшись про її становище.

- Наразі біженка отримує всі виплати, на які вона претендувала, - каже директор Департаменту соцзахисту обладміністрації Вадим Боярський. - І які призначили, згідно із чинним законодавством. Але йдеться про ті, які призначені вже у Тернополі. Питання про виплати, які вона отримувала ще у зоні АТО, залишається відкритим. Адже потрібні підтвердження з ряду відомств.


Утім, і отриманих виплат жінці виявилось достатньо, аби піти з гуртожитку.


- Як тільки вона отримала гроші, зникла у невідомому напрямку, - додає Ірина Жигунова. Не прийшла у гуртожиток 23 жовтня. Причому дещо раніше – наприкінці вересня, я звернулась до правоохоронців із заявою про притягнення переселенки до адмінвідповідальності через неналежне виконання своїх батьківських обов’язків. У міліції кажуть, що шукають її.

Підтвердили інформацію про зникнення східнячки й у Центрі «Родина». За словами директора, у гуртожитку залишився тільки середній син. Жив три дні сам. Відтак керівник був змушений повідомити про випадок у міліцію, оскільки дитина без дорослих не може перебувати там згідно зі статутом Центру.Тому хлопця передали у притулок для неповнолітніх на Стрімкій.


- Коли дитину доставили до нас, я зателефонував мамі, - каже директор Володимир Завіша. – Вона прийшла зі старшим та найменшим сином. Я запропонував і старшому синові залишитись у нас. Але він відмовився. Родина пішла, але середульший син за якийсь час повернувся. Він не хоче жити з мамою. Та навідується після занять до них на «Дружбу», де наразі живе сім’я. Утім, майже кожен його візит закінчується конфліктом. Якби це була тернопільська сім’я, ми уже подавали б документи на відповідні комісії.

До слова, правоохоронці не побачили причин для притягнення жінки чи то до адміністративної, чи кримінальної відповідальності. З нею їм вдалось поспілкуватись 14 листопада у тій же «Родині», у яку жінка раптом повернулась. У прес-службі  міліції кажуть, що порушень закону нема, а те, чи є вона доброю мамою, це компетенція   соцслужб.

Коментарі (9)
  • Анонім

    В мене вже слів не вистачає!!!

    Не раз стикалась з ситуацією, коли переселенці немають поваги і подяки нашим волонтерам і мешканцям нашого міста за підтримку і допомогу!!

    На вулицях нашого міста все частіше чую російську мову!!!!

    На що перетворюється наше місто!!!!!

    ВИ САМІ ХОТІЛИ ТАКОГО ЖИТТЯ! (Головою треба було думати, через вас і так вже стільки крові наших хлопців пролилось!)
  • Анонім

    В мене вже слів не вистачає!!!

    Не раз стикалась з ситуацією, коли переселенці немають поваги і подяки нашим волонтерам і мешканцям нашого міста за підтримку і допомогу!!

    На вулицях нашого міста все частіше чую російську мову!!!!

    На що перетворюється наше місто!!!!!

    ВИ САМІ ХОТІЛИ ТАКОГО ЖИТТЯ! (Головою треба було думати, через вас і так вже стільки крові наших хлопців пролилось!)
  • Анонім

    хворі  ..... розбомбили доми мирних жителів, тисячі вбили, десятки  тисяч поранили,  пролили ріки крові,  пенсій не дають, профукали крим, донецк , луганськ, понаобіцяли гори, а маемо ціни, курс, бензин, ліки. і тд, ходять жебрають 5 грн на диряву армію і  ще мають нахабство засуджувати біженців.

    Анонім reply Анонім

    Ти що підар від стада відбився, будете нагліти тут , ми вас бистро звідки відпакуєм біженець хренов..

    Sunny reply Анонім

    вата тупарила, на**й в лугандон і даунбасс  смахались звідси!!!! ви причина всіх наших бід, бо ви вата, хамло і бидло!
  • Анонім

    дітей шкода

    Sunny reply Анонім

    Ні грама нікого з тих ненормальніх не шкода, вони ВСІ на це заслужили! Єдині кого шкода- це наші хлопці, які змушені вот таких придирків захищати, тих кого не за що вбили, поробили каліками, їх сімей шкода, а більше нікого! Буде бомж стояти просити на стограм- подам гроші, а будуть вони стояти з купою своїх дітей-ще плюну в морду
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
09:05 Студентка з Тернополя перемогла на чемпіонаті України з боксу 08:00 НБУ знижує офіційний курс долара 22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом Від читача 16:47 Молодь Тернопільщини ярмаркувала у Чернівцях 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств 16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук 15:15 Конфлікт в бібліотеці: колектив книгозбірні звернувся із заявою до омбудсмена 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 24 квітня 14:05 У незаконному переправленні військовозобов'язаного через кордон обвинувачують жителів Тернополя та Львівщини 13:12 У Тернополі відбудеться Великодній ярмарок крафтовиків 12:40 У Бережанах зіштовхнулися автобус та легковий автомобіль 11:43 Прорвала каналізація, рідина жовтого кольору тече до Ставу 11:30 Вбивство на Кременеччині: 36-річному чоловіку загрожує 15 років тюрми 10:50 Померла почесна громадянка Бережан Ярослава Мазурак 10:10 25 квітня на двох вулицях у Тернополі не буде води
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up