У полоні "ДНР" Олександра били, не давали їсти та змушували рити окопи

У полоні "ДНР" Олександра били, не давали їсти та змушували рити окопи
Майданівець родом з Дніпропетровська, який останні місяці лікувався і жив у Тернополі, провів півтора місяці у полоні "ДНРівців". Чоловік вже повернувся до Тернополя і лікується. Адже після полону, де його часто били, погано годували та тримали в поганих умовах, його здоров'я підірвалося.

20minut.ua вже писала про Олександра Пронька взимку цього року. Цей чоловік – майданівець. 20 лютого в нього вистрелив снайпер, травмувавши ногу. Чоловікові запропонували лікуватися в Тернополі і він погодився. Адже на той час майданівці не почувалися безпечно ні в київських лікарнях, а тим більше у містах Східної України. 
Олександрові допомагали тернопільські волонтери. Йому відновити документи, які згоріли під час штурмів на Майдані. Чоловік жив трохи у Тернополі, потім у Мар'янівці Тернопільського району, перебивався тимчасовими роботами.

У вересні він вирішив їхати добровольцем в АТО, перед тим домовившись із 25-м батальйоном. 
- Мене затримали на першому ж блокпості за пару кілометрів від Донецька, - розповідає чоловік. – Побачивши тернопільську прописку, запитали, куди їду. Я сказав, що до знайомої. Вони почали перевіряти мої речі, а там - камуфляжна форма, берці. Все… Наручники, автомат, пакет на голову… Сказали, - це шпіон. 
Потім Олександра допитували, на кого він працює. Жив він у поганих умовах в камерах, спав на підлозі. Разом з ним тримали і простих громадян, які за законами "ДНР" були порушниками. Військовополонені були окремо. 

- Били мене сильно, ребра так боліли, що кашлянути чи чхнути не міг, - каже чоловік. – Заставляли багато працювати – копати окопи, мішки носити. Іноді ми працювали від 6.00 ранку до 2.00 ночі. 
Разом з Олександром в камері сидів адвокат з Кривого рогу. Його відпустили. А через деякий час цей чоловік витягнув з полону і Олександра.

-  Я вже був у розпачі, не знав що робити, - каже  співрозмовник. - Питав "ДНРівців", чи можливо мене обміняти на когось із їхніх полонених, чи може вони за мене викуп, але вони завжди мовчали. 
Так Олександр Пронько пробув у полоні з 19 вересня до 6 листопада. А 8 листопада він повернувся до Тернополя. Що робитиме після виписки із обласної університетської лікарні, наразі не знає. Можливо, переїде до Львова чи у інше місто. Адже у Тернополі дуже важко знайти роботу. 

Коментарі (1)
  • Анонім

    =((
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up