В обленерго радять тернополянам не користуватись ліфтами

В обленерго радять тернополянам не користуватись ліфтами
Попри пояснення Тернопільобленерго про відключення світло згідно з графіками аварійного відключення, чимало тернополян сумнівається взагалі у наявності тих графіків.


Адже люди не можуть зрозуміти, чому тоді їх обленерго не може повідомити завчасно про відключення світла саме тим чи іншим споживачам. А також – чому вимикають не усім.  Тож, за поясненням, як проходить це «веєрне відключення» та кому відключали світло 8,9 грудня, ми звернулись у «Тернопільобленерго».

- Вимкнення електроенергії проводяться згідно затвердженого Тернопільською ОДА та погодженого з інспекцією Держенергонагляду в Тернопільській області графіка аварійних вимкнень електроенергії відповідно до встановлених черг,  - кажуть у «Тернопільобленерго».  - При формуванні та затвердженні Графіків обираються ті лінії, на яких найменша кількість соціально-важливих і категорійних об’єктів.


У відповідь на скарги споживачів про вимкнення світла одним і тим же  будинкам, в обленерго кажуть - кому вимикати електроенергію вирішують не диспетчери на місцях, а головний диспетчер ДП «НЕК «Укренерго». Він дає вказівку, скільки потрібно вимкнути черг споживачів. Енергетики не мають права вимикати інших споживачів, що не залучені до Графіків, оскільки це порушення нормативних документів.


Енергетики нагадують, що графіки аварійних вимкнень  (ГАВ) щорічно складаються і вводяться в дію згідно з «Інструкцією про складання і застосування графіків обмеження та аварійного відключення споживачів, а також протиаварійних систем зниження електроспоживання». 
У Графіку аварійних вимкнень електроенергії  всі лінії електропередач напругою 10-35 кВ області, з відповідними центрами керування (підстанціями),   розділені на 10 черг сумарною потужністю 80 мегаватт. Кількість черг, до яких застосовуються ГАВ, у відповідності до ситуації в енергосистемі, вказує диспетчер центральної диспетчерської служби Південно-Західної енергосистеми.

Вказані черги обленерго повинно вимкнути на протязі 10-15 хвилин. Тобто, енергетики, маючи погодженні та затвердженні графіки аварійних вимкнень, не можуть передбачити, в які дні та години вони будуть застосовані.

Відео дня

Тому споживачам, радять в обленерго, потрібно дбати про власну безпеку, не користуватися ліфтами та, виходячи з дому потрібно пам’ятати, що електроенергія може вимкнутися і ввімкнутися в будь-який час. 

Дія  графіків аварійних вимкнень буде зупинена тільки після спеціального розпорядженням ДП НЕК «Укренерго».
     
Де вимикали світло: 

Протягом 8 та 9 грудня без електроенергії перебували частково жителі майже всіх населених пунктів Тернопільщини. У деяких населених пунктах електроенергію вимикали двічі на день, згідно вказівки головного диспетчера ДП «НЕК «Укренерго». У місті  Тернополі 8 грудня вимикали електроенергію лише один раз незначній кількості споживачів, а 9 грудня вимикали електроенергію більшій кількості споживачів.

8 грудня з 16 години 25 хвилин до 18 години 20 хвилин без електропостачання перебували споживачі по вулицях: Вербицького, Чубинського, Київська, Злуки, Тарнавського, Чалдаєва, Пушкіна, Лепкого, Коновальця, Рєпіна, Чайковського, Богуна, Стефаника, С.Бандери, Толстого, Глибока, Шопена, Польова, Дністрянського, Підкови, Пулюя, Малишка, Деповська, Дівоча, пров. Дівочий, Будного, Карпенка.


9 грудня з 16 години 15 хвилин до 18 години 25 хвилин без електроенергії перебували споживачі по вулицях: Лепкого, Київська, Тарнавського, Злуки, Вербицького, Чубинського, Чалдаєва, Пушкіна, Куліша, Симоненка, Вишневецького, Морозенка, В.Великого, Курбаса, Корольова, Купчинського, Стуса, 15 Квітня, Бойчуків, Петлюри.


9 грудня з 16 години 45 хвилин до 18 години 25 хвилин – споживачі по вулицях: Будного, Карпенка.

9 грудня з 17 години 20 хвилин до 19 години 55 хвилин – споживачі по вулицях: Текстильна, Злуки, Спортивна.

9 грудня з 17 години 28 хвилин до 18 години 45 хвилин – споживачі по вулицях: С.Бандери, Д.Галицького, Слівенська, Довженка, К.Савури, Протасевича, Л.Українки.


9 грудня з 17 години 40 хвилин до 20 години 15 хвилин – споживачі по вулицях: Набережна, Броварна, За Рудкою, Вільхова, Межова, Ділова, Н.Світ, Транспортна, Нечая, Чехова, Котляревського, Вагилевича, Білецька, Березова, Кармелюка, Наливайка.

Довідка:
Споживачі з питань вимкнення електроенергії можуть звернутися до кол-центру ВАТ «Тернопільобленерго» за номером 0-800-50-90-40 (цілодобово зі стаціонарних та мобільних телефонів безкоштовно).
За інформ. Відділу по роботі з громадськістю ВАТ «Тернопільобленерго

Коментарі (29)
  • Galina Luchko

    Купа електрики буде кономитись якщо відключати в години пік обл раду, міську раду, податкову, де сидять купа дармоїдів і чаї гоняють...
  • Наталя

    Моєму синові теж 2рочки теж бігав і не розумів що трапилось,,,і ми пішли на двір з 15,25 до 17,25 гарно провели час катаючись на санках (заодно і квартиру провітрили).Все це весело якби небуло б так сумно-люди готові терпіти але терпіти мають усі і затягувати пояси тоже.
  • Анонім

    Автор статті досить правильно озвучив, що графік затверджений Тернопільською ОДА, а отже дома в котрих проживають наші очільники, якимось дивом попали в останні черги виключення. Вчора розмовляв із зятем одного із депутатів нашої ОДА оскільки працюю в орендованій у нього приміщенні то казав не хвилюватись на рахунок відключень бо його участок в останньому із списку виключень, ось і маємо влада кагбе нова а методи старі.

    Анонім reply Анонім

    Чиновники собі гірше точно не зроблять. От тільки з міською радою вони нічого не узгоджували
  • Анонім

    А вул. Бережанську забули на список кинути. Вже два дні 8,9 відключали світло. Взагалі дурдом а не графіки!!! Хоч би дійсно порядок був в тих відключеннях, а то незнати шо чекати на вечір. (((
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
15:00 Зеленський увів в дію рішення РНБО щодо обмеження роботи онлайн-казино 14:09 Пожежа у Тернополі — стовп чорного диму бачили з різних мікрорайонів міста. Подробиці 14:00 У Тернополі презентували фільм «Вовк. Страху нема» — екранізовану історію відваги воїнів ЗСУ 12:55 У полі на Бучаччині знайшли мертвою зниклу 72-річну жінку Від читача 22:30 В новому мікрорайоні "Північний" жителі кількох будинків можуть залишитись без під'їзної дороги 11:25 ДТП поблизу Тернопільської митниці – на дорозі не розминулись два авто 11:00 Для дачників в Тернополі курсуватимуть спеціальні маршрутки (ГРАФІК) 10:02 По всій країні розшукують двох чоловіків, які розстріляли поліцейських на Вінниччині 10:00 Синоптики попереджають про заморозки у вихідні на Тернопільщині 09:01 Рум’яні пиріжки: як приготувати смачні та пишні смаколики без дріжджів на кефірі 22:01 Прикрашає тарілки тернопільською вишивкою та архітектурою: історія майстрині Софії Демків 21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські затримали 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up