Загони оборони з Тернопільщини в АТО не відправлятимуть

Загони оборони з Тернопільщини в АТО не відправлятимуть
У бійці загонів оборони приймають людей віком від 18 до 60 років
Загони оборони продовжують створювати на Тернопільщині на базі кожного районного та міського військкомату. Кандидатів відбирають винятково на добровільних засадах. Відправляти у зону АТО ці загони не будуть — вони охоронятимуть свої міста та райони, як це від початку планувалося щодо батальйонів територіальної оборони.

Як повідомили в обласному військкоматі, завданням цих загонів буде: охорона важливих об'єктів та комунікацій; виконання завдань комендантської служби у своїх районах; розгортання та несення служби на блокпостах; боротьба з диверсійно-розвідувальними групами, антидержавними, незаконно утвореними збройними формуваннями та мародерами; підтримання безпеки та правопорядку у районі формування.

— Загони оборони формуються у кожній адміністративно-територіальній одиниці районного рівня за рахунок населення, яке добровільно виявило бажання захищати Вітчизну, — зазначив заступник обласного військового комісара полковник Олександр Музиченко.

У бійці загонів оборони приймають людей віком від 18 до 60 років. Самі загони повноцінно розгортатимуть свою діяльність лише у випадку відкритої агресії або іншої критичної ситуації у районі.

Відео дня

Аби потрапити до загонів самооборони, слід звертатися до районних військових комісаріатів. Сюди можуть відбирати тих, кого раніше визнавали непридатними за мобілізацією, тобто хто був обмежено придатним за станом здоров’я. Тобто для більшості достатньо лише бажання. Кандидатів відбирають винятково на добровільних засадах.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
13:55 У Тернополі організовують перший ековелопробік 13:15 В Тернополі виступить один із найпопулярніших нових гуртів українського шоубізу 100лиця play_circle_filled 12:35 У Тернополі чоловік продавав наркотики під виглядом електронних сигарет 12:01 Яку роботу пропонують в Тернопільському центрі зайнятості Від читача 08:18 Ефективна співпраця на допомогу людям 11:30 Чи має шанс 2024-ий рік бути мирним? Що думають українці(ОПИТУВАННЯ) 10:50 ВЛК для людей з інвалідністю: кому треба пройти повторно і кого розраховують мобілізувати 10:15 Рідні полеглих Героїв отримали відзнаки «Почесний громадянин міста Тернополя» photo_camera 09:35 У Чорткові з'являться сонячні електростанції за пів мільйона євро 09:00 НБУ підвищив офіційний курс долара 08:00 У Тернополі мають відремонтувати дорожнє покриття на шести вулицях 22:00 У Зарваниці відбудеться Хресна дорога 21:00 Житлова субсидія на неопалювальний сезон: кому призначать автоматично, а кому — за заявою 20:00 У Тернополі ймовірно отруїли собаку: тварина померла дорогою до ветеринара 19:00 Посмертні нагороди вручили рідним полеглих воїнів з Тернопільщини photo_camera 18:00 100-літній ювілей відзначила довгожителька з села Конюхи 17:05 На фронті загинув військовослужбовець з Великоберезовицької громади 16:50 Салон краси «RIDANA» – ваш незмінний бюті-помічник! (новини компаній) 16:20 У Тернополі відбудеться фестиваль «Великодні мотиви» 15:35 100 років виповнилося довгожительці з Тернопільщини
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up