Тернопіль: породистий собака відкусив Артемові шматок пальця

Тернопіль: породистий собака відкусив Артемові шматок пальця
Інцидент стався у продуктовому магазині на “Східному”. Господар із породистою собакою несподівано зникли. Його шукають правоохоронці. Мама школяра збирається подавати на господаря собаки до суду. А хлопця чекає операція і щеплення від сказу

- Я зайшов до магазину купити води, а собака кинувся на і відкусив фалангу пальця, - розповідає 15-річний Артем Ткаченко. - Я спочатку навіть болю не відчував, мене просто трясло від шоку.
Тернопільського школяра вкусив породистий собака, за словами свідків — амстаф або пітбуль, 24 листопада близько 20.00 у магазині на вул. Лесі Українки. В Артема травмований безіменний палець на правій руці. Юнак припускає, що власник собаки живе на “Східному” масиві. В черзі у магазині чоловік нібито сказав до Артема: “Йди сюди! Здоров! Ти мене знаєш?” і простягнув руку, стверджуe хлопець.
- Я не знаю його, тож відійшов в інший бік, аж раптомсобака вхопив мене за руку, - розповідає Артем. - Чоловік швидко побіг в аптеку, купив бинт і зеленку. Залишив це у магазині і раптово зник разом із собакою. Все сталося за лічені хвилини, ніхто не встиг навіть спам’ятатися.
Швидку викликали патрульні
Викликав швидку та поїхав з Артемом до лікарні тернополянин Микола (прізвища просив не називати — прим. ред).
Я приїхав до друзів на “Східний”, - розповідає він. - Ми часто з ними та дітьми гуляємо на бульварі Данила Галицького. Артем часом до нас приходить, тож ми його добре знаємо. Того вечора ми з товаришами саме були біля магазину, аж тут вибігла продавець і сказала, що хлопця вкусив собака. В руках жінка тримала шматок відкушеного пальця. Ми викликали з мобільного швидку. Повз нас за цей час проїхало дві машини, і жодна не зупинилася.
Викликати швидку врешті вдалося працівникам патрульно-постової служби, котрі саме проходили неподалік. Микола з друзями поїхали разом з Артемом та повідомили про трагедію маму хлопчика.
- Артем дуже боявся, переживав, просив щоб ми були поруч, - додає тернополянин.
На собаку не раз скаржилися
Поки школяра оглядали медики, в магазині, де стася інцидент працювала слідча група. Втім господаря собаки міліціонери не вирахували. Наступного дня, 25 листопада, у відділі зв’язків із громадськістю обласної міліції повідомили, що правоохоронці усе ще шукають власника собаки, а слідчі з’ясовують усі деталі інциденту. Також вони мають вирішити чи порушувати кримінальну справу.
Пан Микола додає, що чоловіка з цим страшним собакою знає не один мешканець “Східного”. Тернополянин не раз чув скарги на цю тварину.
- Розповідають, що він нібито покусав бабцю на бульварі Данила Галицького, та сторожа однієї зі шкіл, - каже пан Микола. - Я вважаю, що треба заборонити вигулювати містом бійцівських собак. А якщо пес без намордника — штрафувати власника. До речі, на тому магазині ще й є наклейка, де написано, що з собаками туди не можна заходити. Чому ж господар це проігнорував?
Чекає на операцію
Постраждалий Артем Ткаченко, до речі, навчається у спеціалізованій школі для дітей з особливими потребами. Микола з рузями зібрали трохи грошей, аби хоч якось допомогти хлопчику. 25 листопада кореспондент “20 хвилин” відвідала Артема у обласній дитячій лікарні.
Хлопець розповів, що коли його привезли до лікарні, то дали аж сім уколів. У наступні дні також мають вводити ліки. А найближчим часом Артема чекає операція. На жаль, приживити відкушений шматок пальця не вдасться, розповів юнак. Лікарі під час операції нарощуватимуть на травмований палець шматок шкіри з іншої ділянки руки.
Мама Артема Світлана Тур розповідає, що не раз чула, як люди жаліються на того собаку, який покусав її сина. Жінка сподівається, що чоловіка знайдуть правоохоронці.
- Я вже написала заяву в міліцію, а син дав свідчення, - каже вона. - Я подаватиму до суду на цього чоловіка. Моя дитина потерпіла через нього і фізично, і морально. Синові треба буде робити операцію, а ще очевидно, його будуть щепити від сказу, а це не один болючий укол.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (82)
  • Anonymous

    В першу чергу податы в суд на магазын.Швыдко розшукаютЬ власныка собакы, бо воны не маютЬ права впускаты покупцив из собака .Друге- милиция добре знае власныка. ГраютЬ дурныкив.
  • Anonymous

    А якщо влада бещздіє, то направду, тим хто живе посусідству самим втруїти ту собаку. Під двері кинути труйку з ковбасою. А який ще вихід? Чекати доки той пес ще когось покусає чи загризе?
  • Anonymous

    Стільки вже тих випадків з бійцівськими псами і все на місці. В нас в під'їзді жило два чорних підбуля. Роздерли двох маленьких собачок,при чому одну з жертв бабця тримала на повідку. А пси зірвались з повідка і просто видерли ту собачку вбабці і все на очах у дітей.Весь під'їзд боявся тих псів. І скарги писали, а власник мав знайомства і нічого йому не було. Але є Бог на світі. Через два тижні як другу собаку загризли ті пси впав і сильно поломав руку син (який і вигулював псів ) власника попав в лікарню. Ще через тиждень померла його жінка. А Ще через три тижні і сам власник. А потім тих псів забрали від нас в село. Я за те щоб взагалі тих псів заборонити.Заборонено мати зброю. А ці пси - це ж жива зброя Є стільки нормальних порід.
  • Anonymous

    Взагалі тут однозначно злочин. По перше-таких псів заборонено вигулювати без намордника та повідка (без повідка взагалі собак вигуляювати заборонено. а на рахунок намордника-є перелік собак, яким він обов"язковий), а хазяїн, мав би пса дресирувати. Так, це дорого, але якщо береш відповідальність за когось її треба брати в повному обсязі. Маю пса (не бійцівсього, а скажімо так-мисливського)-то його з 2 місяців на спеціальному майданчику тренер дресирував. З повідка випускаємо лише за містом в полі. Результат-за 9 років проживання-жодного інциденту, окрім того, що заліз бомж в квартиру-двері забули закрити, то налякався і нічого не вкрав. За дворових псів- люблю собак, проте спокій дитини мені важливіший. Вмію поводитися з собаками, але дворові часто неадекватні. Так само, як і пікінеси місцевих бабульок, які самі ледве ходять і ше пса заведуть який кидається на все що рухається. Я ЗА ГУМАННЕ СТАВЛЕННЯ ДО ТВАРИН, але це не цьомки-бомки під хвіст, і годування до ожиріння а виховання, дресуру, і повну відповідальність за свого підопічного
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
11:25 Масована атака росії: удару зазнали об'єкти критичної інфраструктури України 11:01 На Тернопільщині через негоду перебої з електропостачанням є у 39 населених пунктах 10:25 У Мінекономіки назвали причини переходу на літній час 09:35 Помер військовослужбовець із Кременецької громади Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 09:00 29 березня без світла буде одна вулиця в Тернополі 08:00 У Тернополі відновлюють футбольні матчі з вболівальниками 22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up