У Тернополі жорстоко побили депутата міськради (ОНОВЛЕНО)

У Тернополі жорстоко побили депутата міськради (ОНОВЛЕНО)
Голова комісії міськради з питань контролю за використанням комунального майна отримав черепно-мозкову травму. Його довелося оперувати. Правоохоронці порушили кримінальну справу

- Я навіть не знаю, як він прийшов, - говорить матір Олега Напори. - То десь було кілька хвилин по шостій. До нас не заходив, бо живе поверхом вище. Ходив у садочок за портфелем дитини, повернувся побитий. Нічого не пам’ятав. Потім його з дому забрали в реанімацію.
Олега Напору побили ввечері 20 грудня. Напали, ймовірно біля дитсадка, куди ходить його дитина. Від садочку додому він пройшов кількасот метрів. Швидку, яка доставила його в обласну лікарню, викликала дружина.
- Я не можу розголошувати діагноз, - каже головний лікар університетської лікарні (більш відома як обласна - прим. ред.) Мирослав Гірняк. - Єдине, що можу сказати, - чоловіка прооперували. Він прийшов до тями. Стан оцінюємо як важкий.
Про побиття у редакцію вранці 21 грудня повідомив телефоном читач, який назвався Сергієм.
- Чув, що побили вчора ввечері депутата міської ради, - повідомив чоловік. - Кажуть, біля садку, де дитина вчиться, напали. Ті, хто його бачив, кажуть, що на "квасне ябко” стовкли чоловіка...
Також про це оголосив того ж ранку міський голова Сергій Надал під час сесії.
- Олег Напора отримав важку черепно-мозкову травму, - повідомив мер. - Його госпіталізували в обласну лікарню і вже зробили операцію.
Травми свідчать про те, що депутата побили. До цієї думки схиляються і медики, і представники міліції. Коли і де це трапилося, мер відмовився повідомляти.
- Інформації є багато, - каже мер. - Але я не знаю, що можна говорити, а що ні.
У міліції повідомили, що порушили кримінальну справу за ст.121 - умисне важке тілесне ушкодження. За це зловмисникам світить до 10 років тюрми.
- До Тернопільського міського відділу внутрішніх справ надійшло повідомлення про те, що за місцем проживання дружина виявила 31-річного тернополянина з ознаками тілесних ушкоджень, - розповідає начальник відділу зв’язків з громадськістю обласної міліції Петро Колісник. - На місце виїжджала слідчо-оперативна група. Встановили, що потерпілий отримав тілесні ушкодження близько 19.00 в одному з дворів центральної частини міста.
На сесії міськради депутати доручили начальнику міської міліції Андрієві Матрифайлу взяти під особистий контроль цю справу і щодня доповідати про хід розслідування.
Голова фракції ВО "Свобода" в міській раді Ірина Бурда не каже, чи пов’язує напад із депутатською діяльністю пана Напори.
- Всі коментарі прозвучали на сесії, порушена кримінальна справа, - каже пані Бурда. - Ситуація ненормальна, я просто шокована.
"Ніколи не бився...”
Із рідних чоловіка зв’язатися вдалося лише з мамою. Вона навіть не уявляє, що могло трапитись і хто міг так вчинити з її сином. Запевняє, що сам він конфлікту не спровокував би і якби була можливість - уник би його.
- Може, хулігани. Я не знаю, - каже жінка. - Він людина миролюбна. Ніколи не бився, конфлікти завжди мирно залагоджував. Він не запальний і не з таких, щоб у бійку пхатися. Але люди різні бувають...
Андрій ШКУЛА, Василь СОЛТИС

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (91)
  • Anonymous

    Шкула! А чого не візьмешся за журналістське рослідування цієї події? Чи здоровя шкода? Чув шо то камінського рук справа, він давно в свободі з напорою жеруться. напора не дає красти
  • Anonymous

    Народ, у Олега все нормально, він переніс останню операцію, а саме пластику обличчя і зараз вже не вреанімації а в хірургії. З мозгами все добре, правда втрата памяті за якраз той злощасний випадок, але я думаю що він скоро все згадає. Ми добре знайомі з Олегом, зараз я йду до нього в лікарню (дружина дозвоолила). І ще хочу сказати, Олег - прекрасна людина, хороший сімянин і чудовий батько. Якби у нас було хоча би 20% таких людей як Олег, світ би був набагато кращим.

    Anonymous reply Anonymous

    Слава Богу! Нехай пошвидше до нього вертається память і тих виродків накажуть. Швидкого одужання Олеже!
  • Anonymous

    Олька шкода, проте не так давно за правду людей палили на кострах КАТоЛИЦЬкої "святої" інквізиції... і нічого. Так шо відгрібти за правду від мерзоти - честь і слава тобі. Та коли почнеться "чистка" то мамаші реальних бандитів (і у формі чи то в рясі) такий хай піднімуть, що аж просльозиться можна буде.... Щож "Маасква слезам не верит"...

    Anonymous reply Anonymous

    Анонім а ти знаєш цього конкретного депутата? Ти звертався до нього хоч раз? А я знаю... І до речі він йшов по дитину, а не в якомусь кабаку получив по голові. Але тут всі все знають. Головне яка б не була правда більшість її знати не хоче - всі депутати гниди!! Тоді питання то якого хрена ви за них голосуєте а???

    Anonymous reply Anonymous

    во-во.нах ті вилупки!царя-батюшку хатім!!!
  • Anonymous

    все вірно...депутати мають людям допомагати а не наповняти свої гаманці...значить дійсно заслужив!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
20:00 Теплиці, майонез і дитячий клуб: історії трьох бізнесів, які переїхали на Тернопільщину play_circle_filled photo_camera 19:30 24 квітня у мікрорайоні «Пронятин» не буде води 19:03 Вісім років судиться з поліцією: тернополянин вимагає покарання для патрульних та компенсації photo_camera 18:06 Таксі у Тернополі: порівняли тарифи різних сервісів виклику авто photo_camera Від читача 13:35 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 17:20 У бучацькій школі діти били та цькували однолітків. Хто понесе відповідальність 16:40 Заснував сімейну майстерню дронів та допомагає ЗСУ: історія 21-річного тернополянина 16:05 Чи будуть в Україні додаткові вихідні на Великодні свята 15:28 Із 23 квітня тернополянам можуть вимикати світло у «пікові» години 14:55 Біля Тернополя зіштовхнулися автобус та бус: є постраждалі 14:40 У Тернополі віддали честь полеглому Героєві під час руху колони «На щиті» (ВІДЕО ДНЯ) play_circle_filled photo_camera 14:15 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 13:36 Тернополянин зняв в оренду неіснуюче житло. Як дізнатись чи квартира, яку ви знайшли — реальна 12:56 Українські консульства в Польщі та інших країнах призупинили роботу з чоловіками мобілізаційного віку 12:22 У яких лікарнях Тернопільщини можна отримати допомогу при інсульті 11:43 На Гайовій та Сахарова ремонтують двори та тротуари. Пишіть в коментарях вулиці, де це необхідно також 11:05 Омбудсмен перевірить дитячу бібліотеку в Тернополі після конфлікту працівниці та переселенців 10:25 В Тернополі чоловік отримав два роки тюрми за те, що чинив опір патрульним 09:37 Електронний кабінет військовозобов’язаного: коли має запрацювати та чи всі повинні створити 09:00 У лікарні помер 21-річний воїн Денис Каразія з Кременецької громади
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up