У Тернополі готуються до надзвичайної ситуації у випадку припинення роботи Малашівецького сміттєзвалища

13 липня відбулось засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій міста Тернополя під головуванням першого заступника міського голови Олени Лакомої.

На засіданні йшлося про стан санітарно-епідемічної ситуації в Тернополі, пов’язаної з блокуванням жителями села Малашівці під’їзних шляхів до полігону, а також підготовку заходів щодо попередження надзвичайної ситуації екологічного характеру у випадку припинення роботи Малашівецького сміттєзвалища.

За повідомленням начальника КП "Тернопільська міська шляхово-експлуатаційна дільниця" Юрія Щирби, сміття з тротуарних урн та ящиків вивозиться в поліетиленових пакетах на сортувальну станцію в місто Микулинці. Ліквідовали всі стихійні звалища побутового сміття в місті. З 15 травня проводиться рекультивація на Малашівецькому сміттєзвалищі роздрібненим асфальтом. Засипали 85% території шаром 50-70 см. Загальна сума витрат на 1 липня 2010 р. складає 430 тис. грн.

Голова комісії Олена Лакома наголосила на необхідності відпрацювання заходів щодо попередження надзвичайної ситуації. З цією метою, зокрема, заплановали проводити профілактичну дезинсекцію, а підприємства, які обслуговують житловий фонд, зобов’язані впаковувати сміття в поліетиленові мішки. До того ж, за словами головного державного санітарного лікаря Тернополя Володимира Паничева, жителям рекомендують утримуватимусь від викидання неорганічних відходів, а органічні обов’язково пакувати у поліетиленові пакети.

Відео дня
Підсумовуючи свою роботу, комісія вирішила доручити управлінню житлово-комунального господарства та екології забезпечити вивезення твердих побутових відходів. Керівників підприємств, які обслуговують житловий фонд, зобов’язали терміново організувати упакування сміття в поліетиленові мішки, проводити дератизацію згідно графіку, забезпечити дезинфекцію сміттєкамер та контейнерних майданчиків.

Згідно з рішенням комісії, аналогічні заходи повинні організувати керівники навчальних, дошкільних навчальних закладів, а також закладів культури, охорони здоров’я, ринків та торговельних закладів.

Санітарно-епідеміологічна служба зобов’язана посилити контроль за виконанням правил поводження з твердими побутовими відходами у місті.

Про це повідомляє прес-служба Тернопільської міської ради.
 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (25)
  • Anonymous

    ЛіквідОвали

    Anonymous reply Anonymous

    заплановали

    Anonymous reply Anonymous

    дезинфекцію

    Anonymous reply Anonymous

    Не выд себе будэ сказано, в Святом Писании написано: "Коритесь своей власти"" (Держава, область, обл.мысто)". Цы значить, що не залежно выд якосты наказыв выщых обл. органыв, чы то воны справыдлывы, - чы то воны не справыдлывы, люды повынны корытысь своый влады. Цы ны моя власна думка, цы думка Святого Писания. Цы значить слыдоватылъно, що село повынно безприкословно выконнуваты наказы обл. мыста, областы, району пыдпорядкування(так як солдат в армии). Отже малашывцы не правы, слыдоватыльно що перечать тернополю, рогы строчачть влады Всевишнего (бо всякая власть от Господа Всевишнего), а тернопылъ в свою очередъ малашывцы щкодуэ, або лякаэться батога народу села(нема кому заставыты-повлияты, полный розслабон). Цы всы пока що дужэ неправыльно с точкы зору Святого Писания.
  • Anonymous

    "У Тернополі готуються до надзвичайної ситуації у випадку припинення роботи Малашівецького сміттєзвалищі" - підсилили охорону мера??? ))))

    Anonymous reply Anonymous

    ДАЙОШ МУСОРЗАВОД І ГІДРОЕЛЕКТРОСТАНЦІЮ В НАШОМУ КУР"ЯТНИКУ ! СЛАВА МЕРУ І МОЛОДІЙ "КаМАНДІ"
  • Anonymous

    ЛЮДИ ДОБРІ,Я ЖИТЕЛЬ СЕЛА, ЯКЕ ЗНАХОДИТЬСЯ БІЛЯ МАЛАШІВЕЦЬКОГО СМІТТЄЗВАЛИЩА.НЕ ПХАЙТЕ,БУДЬ ЛАСКА СЮДИ ПОЛІТИКУ! З ПЕРШИХ ДНІВ БОРОТЬБИ ПРОТИ НЕ ЗАКОННОГО ВИВОЗУ СМІТТЯ В МАЛАШІВЦІ, Я НЕ БАЧИЛА ЖОДНОГО ПОЛІТИКА, ЯКИЙ БИ ПХАВСЯ ДО ЦІЄЇ ПРОБЛЕМИ.ПРОСТО ЦЮ СИТУАЦІЮ ВИКОРИСТАЛИ В ПОЛІТИЧНИХ ЦІЛЯХ ТІ,КОМУ ЦЕ ВИГІДНО.МИ ПРОСТО ЗАДИХАЄМОСЯ В ЦЬОМУ СМОРОДІ,П"ЄМО ХТО-ЗНА ЯКУ ВОДУ.ПРОСТО ЧИНОВНИКИ ЯКІ ВИКОРИСТОВУВАЛИ СМІТТЄЗВАЛИЩЕ,ЖОДНОГО РАЗУ НЕ ВИКОНУВАЛИ СВОЇ ОБІЦЯНКИ.ВОНИ ХОЧ БИ ДАЛИ ГРОШІ НА ОЗДОРОВЛЕННЯ ДІТЕЙ. А ВОНИ РЕКУЛЬТИВАЦІЮ ПРОВОДЯТЬ НЕ НАЛЕЖНИМ ЧИНОМ.ЗАТО ЗМІ ПИШУТЬ ЗОВСІМ ІНШЕ. ГРОШЕЙ ОБІЦЯНИХ НЕ ДАЛИ ЩЕ ЗА ПРОШЛИЙ РІК.ТО СКІЛЬКИ МОЖНА ЙТИ ЇМ НА УСТУПКИ.ТАКІ ЧИНОВНИКИ МАЛИ Б ВЖЕ СИДІТИ В ТЮРМІ,РАЗОМ З САНЕПІДЕМСТАНЦІЄЮ І ЕКОЛОГІЮ,ЗА ЦЕ ЩО ДОЗВОЛЯЮТЬ ДІЯТИ ПРОТИ ЗАКОНУ.А МЕР ЩЕ Й МІЛІЦІЮ ПРИГНАВ І ВОНИ ЛЮДЕЙ ПОБИЛИ.НЕ ВІРТЕ В ТЕ ЩО ВОНИ ГОВОРЯТЬ В НОВИНАХ І ПИШУТЬ БРЕХЛИВИХ СТАТТЯХ.НІХТО НЕ РАХУЄТЬСЯ З ПРОСТИМ НАРОДОМ.

    Anonymous reply Anonymous

    ЛЮДОНЬКИ - ЛЮДОНЬКИ ! Внас на Слівенській вивезли весь побутовий мусор ! Очам невірю ! Але контейнери смердять.

    Anonymous reply Anonymous

    СЬОГОДНІ БЛИЗЬКО 17 ГОД. ПО ВУЛ. к.сАВУРА МІЖ БУДИНКАМИ ЇЗДИВ СМІТТЄВОЗ, БІЛЯ ЖОДНОГО СМІТНИКА НЕ ЗУПИНЯВСЯ, ЛИШ ДИВИЛИСЬ НА ГОРИ СМІТТЯ. скажіть - ЩО ЦЕ ОЗНАЧАЄ??? і ще одне Тернопіль - не малашівці, тут народу більше, невже ми не можемо згуртуватись і так само відстоювати свої права ?????????????

    Anonymous reply Anonymous

    СЬОГОДНІ БУВ У ЦЕНТРІ, СМІТТЯ НЕВИВЕЗЕНО. КОЛИ ПРИЇХАВ ДОДОМУ НА СХІДНИЙ, ЗДИВУВАВСЯ, ВСЮДИ ЧИСТЕНЬКО.
  • Anonymous

    Тут не політика, а бездіяльність нашого мера з його жадібностю привели до цього жахливого стану. Де та мусоропереробна лінія на території комбайнового. Ми знову на порозі реальної епідемії, бо відходи гниюь і розмножують небезпечних збудників хвороб, які розносяться вітром, щурами та ін. Пора вже тих гадів з міськ ради гнати і судити за таке знущання над населенням. БРЕХУНИ!!!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
19:04 У кого можуть вилучити авто, за новим законом про мобілізацію 18:03 У Тернополі відкрили виставку до річниці першої згадки про місто photo_camera 17:30 Новий закон про мобілізацію: розʼяснення про те, що зміниться 17:05 Скільки коштує орендувати електросамокат у Тернополі: порівняли тарифи та умови photo_camera Від читача 08:18 Ефективна співпраця на допомогу людям 16:25 Тернопільська модель, студентка ЗУНУ Маріна Міжонова здобула титул Miss Supranational 15:55 Президент підписав Закон про мобілізацію 15:40 Тарифи підняли, а людей не спитали! Тернополяни скаржаться на управителів будинків 15:10 Помер український письменник та громадський діяч Дмитро Капранов 14:35 Газопостач на Тернопільщині завищував ціни, тепер має повернути майже півмільйона у бюджет 13:55 У Тернополі організовують перший ековелопробіг 13:15 В Тернополі виступить один із найпопулярніших нових гуртів українського шоубізу 100лиця play_circle_filled 12:35 У Тернополі чоловік продавав наркотики під виглядом електронних сигарет 12:01 Яку роботу пропонують в Тернопільському центрі зайнятості 11:30 Чи має шанс 2024-ий рік бути мирним? Що думають українці(ОПИТУВАННЯ) 10:50 ВЛК для людей з інвалідністю: кому треба пройти повторно і кого розраховують мобілізувати 10:15 Рідні полеглих Героїв отримали відзнаки «Почесний громадянин міста Тернополя» photo_camera 09:35 У Чорткові з'являться сонячні електростанції за пів мільйона євро 09:00 НБУ підвищив офіційний курс долара 08:00 У Тернополі мають відремонтувати дорожнє покриття на шести вулицях
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up