Тернополянину запропонували вакансію, якої не існувало

Поскаржитись на послуги центру зайнятості можна, зателефонувавши в приймальню за номером 52-42-33. Працівник служби з'єднає вас із відповідальним у цій справі

- Мене не хотіли поставити на облік в центрі зайнятості Тернополя, - каже тернополянин Олександр Бойко. - Довелося вбити чимало часу і своїх нервів.
Спеціаліст служби одразу не хотіла реєструвати чоловіка, бо він має лише тимчасову реєстрацію у Тернополі.
- Вона радилась зі співробітниками, потім кудись ходила...Таке ставлення мене обурило, - продовжує пан Бойко. - Але врешті мене зареєстрували.
Потім чоловіка направляли на підприємство на вакансію підсобного робітника, але коли він туди приходив, то з'ясовувалось, що такої вакансії не було взагалі, а набирали охоронців.
- До того ж, на роботу вже взяли хлопця і мені відмовили, - каже Олександр Бойко. - Після цього мені дали направлення на роботу сортувальника, але коли виписували направлення, то я не подивився на те, що було написано у папері. Побачив вдома, що пропонована вакансія - пакувальник. Ну для чого так обманювати?
“Інколи виникає плутанина..”
У центрі зайнятості пояснили, що інформацію про вакансії надають підприємства в електронному вигляді. Але інколи виникає плутанина.
- Можливо це була помилка роботодавців. Спеціалісти не можуть бути впевненими, що така посада існує, - пояснює директор Тернопільського обласного центру зайнятості Петро Химейчук. - Хоча можуть помилятись і наші спеціалісти. Адже за один день вони приймають від 30 до 50 людей.
А от поставити на облік цього безробітного працівники були зобов’язані, і після консультацій з колегами вони це зробили.
Найчастіше скарги - від освічених
Загалом зі скаргами на роботу центрів зайнятості найчастіше звертаються люди з вищою освітою, продовжує Петро Химейчук. Це - вчителі, зокрема філологи. Вони хочуть знайти роботу за фахом, але саме таких вакансій немає. Тоді їм пропонують або інші вакансії, або ж перекваліфікацію. А на це не всі погоджуються, тому і скаржаться.
- Безробітних із вищою освітою по місту - 70%, а по області ця цифра становить 48 %, - говорить пан Химейчук. - Це добре, що людей з вищою освітою є так багато. Адже зростає інтелектуальний та освітній рівень населення. Але такій великій кількості безробітних, як у нас, важко знайти роботу.
Також нелегко підібрати роботу і людям з високою заробітною платою. Вони шукають місце роботи з платою не меншою, як була на попередньому. Від таких категорій безробітних також бувають скарги, зауважив директор центру зайнятості.
- У нашій області великою вважається зарплата від 1500 до 2000 тисяч гривень. Зараз до нас звертаються люди, в яких була така зарплата і вища. В основному це працівники банків, які попали під скорочення. Їм важко знайти відповідну роботу, - розповідає Петро Химейчук. - Якщо такі безробітні погоджуються на роботу з нижчою зарплатнею, то ми допомагаємо їм у пошуку.
Відправляють на навчання
На восьмий день після того, як безробітний став на облік у центр зайнятості і жодна з запропонованих вакансій не підійшла, йому надають статус безробітного.
- Тоді він має право піти вчитись чи перекваліфіковуватись на іншу професію, - розповідає начальник відділу організації профнавчання Микола Мудрик. - Вартість навчання оплачує служба зайнятості. Якщо безробітного направляють в інше місто на навчання, то йому повністю оплачують проїзд та проживання. На цей період він отримує допомогу по безробіттю. А спеціалісти контролюють, чи людина справді навчається.
Загалом навчання може тривати від одного до трьох місяців. Далі безробітному шукають роботу за новопридбаним фахом.
- На курсах можуть навчати на робітника котельні, працівника цукрового заводу або коваля ручної роботи, - зауважує пан Мудрик. - До речі, віднедавна такі послуги надають навіть інвалідам.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (14)
  • Anonymous

    освіта розуму не дає

    Anonymous reply Anonymous

    Зараз практично у кожного (у відповідному віці) є вища... статус освіти впав нижче плінтуса. Є попит - є й пропозиція, все продається. http://gorod24.com.ua/get-iphone/1124646/

    Anonymous reply Anonymous

    Можливо, однак вона дає соціальний статус, впевненість у собі, ширші варіанти самореалізації. Я маю на увазі освіту, а не диплом.Хоча і диплом також. І не потрібно тут нікого переконувати, що все одно всі сидітимуть на базарі. Не всі. Бо далі потрібні розум, кмітливість, везіння, нарешті. Розум і талант у печері - це добре, однак ми вже трохи від'їхали від печерного рівня.

    Anonymous reply Anonymous

    знаю одну таку паню з вищою освітою, яка не знає значення елементарних слів, але професійно дає хабарі :))))
  • Anonymous

    Люди мають думати головою, а не іншими місцями. Думаючи,що пристроять дітей на юристів і економістів, священників ,де більше платять. Ось і маємо результат: купа безробітної молоді. Що не говоріть, а раніше було в цьому відношенні більше логіки. Тільки держзамовлення. Не поступив, здобувай ще паралельно робочу спеціальність, щоб в житті бути корисним іншим людям.

    Anonymous reply Anonymous

    Важко уявити батьків, які бажають своїм дітям здобути освіту робітника котельні. Бажання дати кращу освіту і пристроїти панує в КОЖНІЙ НОРМАЛЬНІЙ РОДИНІ, бо це НОРМАЛЬНО і ПРИРОДНЬО дати шанс своїм нащадкам для розвитку і хорошого життя!

    Anonymous reply Anonymous

    Освіта це ще не все в цьому житті ! Вища освіта не означає великі гроші і достаток . Розум і талант він або є або його нема від природи
  • Anonymous

    А як ви хотіли що всі повивчаються на економістів , бухгалтерів , барменів , викладачів , менеджерів , юристів і всі будуть мати роботу за спеціальністю . Зараз роботодавцю потрібні робітничі професії за які досить пристойні зарплати Просто люди привикли нічого не робити і хочуть получати великі зарплати особливо тут у нас в Тернополі бо так повиховували своїх дітей що з закордону слали гроші і старались запхати в якийсь інститут і платили за навчання а діти тим часом по барах лазили і гральних автоматах а тепер у нас немає дійсно спеціалістів а так тільки назва і тішаться папірчиком вихваляються ніби там щось петрають і ось через таких людей у нас все через ж.......у . А держава вина в першу чергу що досі не зняла держзамовлення на вищезгадані спеціальності або взагалі заборонила бо вже тих "фахівців " наклепали на 50 років вперед .

    Anonymous reply Anonymous

    Держава, шановний, мала б сворювати і забезпечувати людям робочі місця, а не ЗАБОРОНЯТИ людині отримувати фах, який їй до вподоби.

    Anonymous reply Anonymous

    нічого держава не повинна. Ніхто в Європі тобі не гарантує роботу по закінченню вуза - це твоя проблема, де знайти її. А у наших людей совковське мислення - має знайти держава, і ще вгодити...
  • Anonymous

    На курсах можуть навчати на робітника котельні, працівника цукрового заводу або коваля ручної роботи, - зауважує пан Мудрик. хто має вищу освіту зрадістю може перекваліфікуватись в підсобника ))))) не держава а кусок лай....... на люди тікайти з україни допоки це можливо ато сталінський режим вже входить вдію !
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up