Партнер рубрики Події

Тернопільські школярі грають у "Розумові ігри"

Тернопільські школярі грають у "Розумові ігри"
Дитяча гра “Хрестики-нулики”, як виявляється, не зовсім проста. Учні 6-А та 5-Б класів школи №6 кажуть, що це - ціла наука.

До речі, вони 13 січня стали переможцями на шкільному фестивалі розумових ігор.
Я вперше грав, але враження неймовірні, - розповідає п’ятикласник Юрій Вашків. - Тут замало знати тільки математику. Потрібно, щоб гравець був всебічно розвинений. Окрім того, необхідно бути стратегом, уважним та кмітливим. Адже тільки тоді суперник не “обставить” тебе.
Спробувати свої сили у “Розумових іграх” вирішив однокласник Юрія Святослав Бакан. Він пояснював правила гри “Го”, так званих “китайських шахів”.
У “Го” грали за бажанням, - каже школяр. - На папері були накреслені кілька ліній, а учасники з різних команд повинні були ставити на них свої крапки. Але обов’язково мала бути однакова відстань між клітинками. Перемогла команда нашого класу - “Екстрім”, бо нам вдалося “оточити ворогів” з усіх сторін.
Натомість п’ятикласниця Віталія Скала каже, що хотіла б взяти участь у міських “Розумових іграх”. На її переконання, рівень складності там буде серйозніший. А це стимулює до вдосконалення.
Серед шостих класів перемогла команда “Лідери”. Для того, щоб виграти, каже один із учасників Ярослав Рій, грали в “Хрестики-нулики” на перервах, інколи навіть на уроках.
Це не звичайна гра, як думають усі діти, - продовжує він. - Тут треба ставити знаки в п’ять рядів як по вертикалі, так і по горизонталі. Тож виходить, така собі головоломка.
Ярослав - відмінник. До того ж, гарно знає математику. Тому на змагання, як він говорить, відправила вчителька. Але після першої спроби він уже сам із задоволенням братиме участь у таких шкільних ігрових фестивалях.
А от ровесниця Ярослава Каріна Панасюк просто любить різні заходи й майже завжди є активною учасницею подій.
- У мене не одні п’ятірки, але я люблю думати, - розповідає дівчина. - Часто вдома розгадую анаграми та судоку. Тому “Розумові ігри” були для мене іспитом на мій загальний розвиток.
Наступний фестиваль розумових ігор відбудеться у школі №6 у лютому. Точно із класами-гравцями та датою поки ще не визначилися. Але школярі вже з нетерпінням чекають конкурсу, аби позмагатися за високе звання найрозумніших.
До речі, у червні минулого року команда школи №6 зайняла загальне друге місце у фінальній частині міського фестивалю розумових ігор.

Наталія БУРЛАКУ

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (3)
  • Anonymous

    Ну і лапух
  • Anonymous

    молодці діти. краще ніж сидіти за компом та обговорювати
  • Anonymous

    стільки хвальби, ніби інші школи не такі....в них може і більше цікавого, але не піаряться...
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:05 Тернополяни бігтимуть задля підтримки військових 20:02 П’яний водій, який збив жінку і втік з місця ДТП, у суді відбувся штрафом 19:01 Де дивитись Євробачення-2024 та як голосувати у півфіналі play_circle_filled 18:15 Три роки умовно для водійки, яка під наркотою в’їхала в Катедру Від читача 16:53 Майже 600 переселенців шукають роботу на Тернопільщині 17:55 На яких вулицях 8 травня чекати відключень світла 17:05 Чоловік з Тернопільщини за 9 тисяч переправляв військовозобов'язаного через кордон 16:23 Зупинили кровотечу до приїзду швидкої: у Зборові патрульні врятували чоловіка 15:40 Як отримати лікарняний дистанційно: покрокова інструкція 15:02 Ні відстрочки, ні бронювання не маю: як журналістка «20 хвилин» ходила на пару до Володимира Труша 14:25 У Збаражі затримали чоловіка за розпивання алкоголю на зупинці, він мав при собі рюкзак з боєприпасами 13:43 Тернополян просять утриматись від відвідування парків 12:55 Двоє людей за добу втопились у річках Тернопільщини 12:09 Яку їжу за знижками продають у супермаркетах Тернополя photo_camera 11:35 Заплатив 9 тисяч доларів, взяв надувний човен і — на Дністер: прикордонники про мешканця Тернопільщини play_circle_filled 10:55 У Тернополі «на щиті» проводжають трьох загиблих героїв play_circle_filled photo_camera 10:15 На мальовничому озерці в Ланівцях оселився лебідь (ФОТО ДНЯ) photo_camera 09:40 Вимагав хабар у 300 тисяч доларів за землю: судитимуть ексдепутата райради з Тернопільщини 09:03 Тернополянок запрошують на благодійний марафон 08:00 7 травня на Тернопільщині оголосили штормове попередження — прогнозують грози
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up