Підприємці з Тернополя протестуватимуть у Києві

Тернопільські підприємці планують їхати на акцію протесту 19 травня у Києві.

Малий бізнес буде вимагати від парламенту терміново ухвалити закон про спрощену систему оподаткування та звітність малих підприємців.
- Спрощену систему як таку зараз хочуть знищити. У нас ще не настільки піднялась економіка, щоб знищувати малий бізнес. Інакше зменшаться надходження до бюджету і рівень зайнятості населення, - говорить голова профспілки ринку, тернопільcький підприємець Наталя Шоломейчук. - Якби у нас розвивалися галузі економіки, росла зарплата, підвищувалася купівельна спроможність людей, то можна було б зрозуміти. А наразі у нас усе навпаки. Тож існування малого бізнесу у країні - просто необхідне.
Натомість представники влади, за її словами, роблять усе, щоб підприємці закривали свою справу. Так на Центральному ринку зараз є багато оголошень, що люди продають свої кіоски.
На акції протесту підприємці з усієї України нагадають владі про розроблений законопроект, який стосувався спрощеної системи оподаткування. У документі - п’ять категорій. По кожній збільшують суму обороту до трьох мільйонів. Філософія документу така, щоб цю систему не можна було використовувати як оптимізатор, тобто як відмивку грошей. Ухвалення такого закону дозволило б створити сприятливі умови для започаткування власної справи, переконані підприємці.
Але влада навіть не хоче вносити до нього зміни і ухвалювати у першому читанні. Тобто не хоче навіть дискусію на цю тему вести, стверджують підприємці. Тому і планують знову протестувати.
- Наразі ми узгоджуємо, скільки людей поїде на акцію протесту, як саме вона буде відбуватися, - додає пані Шоломейчук.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (11)
  • Anonymous

    Не можу зрозуміти, коли розмовляєш з підприємцями всі такі круті , та купив квартиру, будую хату, тачку поміняв, а як до сплати податків то зразу гвалт.

    Anonymous reply Anonymous

    Відмовляються платити податки у нас тільки олігархи. А прості смертні такого собі дозволити не можуть. Треба зауважити що податковий кодекс ставить за мету знищення дрібного бізнесу в угоду великого, задля здешевшення робочої сила та знищення відносної свободи у цієї категорії. Працюючи на себе ти можеш сам вирішувати що говорити і що робити. А от коли працюєш на того ж пана олігарха на його заводі про свободу вибора можна забути. За кого скажуть голосувати, за того і будеш, інакше вилитиш з роботи.

    Anonymous reply Anonymous

    А попробуй сам бутим підприємцем і все сплачувати.

    Anonymous reply Anonymous

    Хто кому мішає бути підприємцем і "конкретні" (грошики pl) заробляти? З мінімальної зарплати в 990гр державі треба відрахувати з кожного найманого працівника 54% - податкова,пенсійний,нещасні випадки, а крім того заплати за газ,світло і воду які в три рази дорожчі як для населення,візьми заправ свій робочий транспорт, не кажучи про його обслуговування, і скільки вкладено грошей і своїх нервів!
  • Anonymous

    Ніколи в нашій Україні не буде порядку, бо наша нація БИДЛО. Один другому за 1 гривню готовий горло перегристи. Ні так як в інших країнах - всі стали і протестують, а ми терпіли, терпимо і будемо терпіти. Підняли податки - мовчок, виср.......лись на голову - мовчок ТАКА НАША БИДЛЯРСЬКА ДОЛЯ. І НІХТО НАМ НЕ ДОПОМОЖЕ ЯКЩО МИ СОБІ САМІ НЕ ДОПОМОЖЕМО. Можливо я за різко висловлююсь, але хотілось би жити в нормальній країні і бути впевненим у завтрашньому дні.

    Anonymous reply Anonymous

    труба баригам.от і дьоргаються в агонії))

    Anonymous reply Anonymous

    труба баригам.от і дьоргаються в агонії)) Половина України підприємці думай що пишеш
  • Anonymous

    Ввіз секонду скоро обмежать. А решта ПП які займаються рітейлом ледве животіють. Тому не треба надприбутки торгівців секондом рівняти до решти ПП. І якщо чесно казати, то надприбутки тільки у тих ПП, хто володіє великою кількістю точок збуту секонду
  • Anonymous

    Краще б мали совість і мовчали... Та в цих ПП такі апетити, що "мама не горюй". Як продавати, наприклад, секонд хенд, який закупляють за декілька десятків центів (доларів), в 7-10 раз і більше дорожче - то це нормально. А як платити податки так як платить підприємство на загальній системі і його працівники - то зразу купа крику.

    Anonymous reply Anonymous

    попробуй сам а потім п.............зди.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:02 Про блуд, зради і церковний шлюб. Отець Олексій Філюк відповідає на гострі питання про сім'ю photo_camera 21:01 На війні загинув захисник з Почаївської громади Віталій Сімора, якого вважали зниклим безвісти photo_camera 20:01 Тернопільські поліцейські отримали нові авто 19:04 У кого можуть вилучити авто, за новим законом про мобілізацію Від читача 08:18 Ефективна співпраця на допомогу людям 18:03 У Тернополі відкрили виставку до річниці першої згадки про місто photo_camera 17:30 Новий закон про мобілізацію: розʼяснення про те, що зміниться 17:05 Скільки коштує орендувати електросамокат у Тернополі: порівняли тарифи та умови photo_camera 16:25 Тернопільська модель, студентка ЗУНУ Маріна Міжонова здобула титул Miss Supranational 15:55 Президент підписав Закон про мобілізацію 15:40 Тарифи підняли, а людей не спитали! Тернополяни скаржаться на управителів будинків 15:10 Помер український письменник та громадський діяч Дмитро Капранов 14:35 Газопостач на Тернопільщині завищував ціни, тепер має повернути майже півмільйона у бюджет 13:55 У Тернополі організовують перший ековелопробіг 13:15 В Тернополі виступить один із найпопулярніших нових гуртів українського шоубізу 100лиця play_circle_filled 12:35 У Тернополі чоловік продавав наркотики під виглядом електронних сигарет 12:01 Яку роботу пропонують в Тернопільському центрі зайнятості 11:30 Чи має шанс 2024-ий рік бути мирним? Що думають українці(ОПИТУВАННЯ) 10:50 ВЛК для людей з інвалідністю: кому треба пройти повторно і кого розраховують мобілізувати 10:15 Рідні полеглих Героїв отримали відзнаки «Почесний громадянин міста Тернополя» photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up