Партнер рубрики Події

У Тернополі зіткнулися автомобіліст із мотоциклістом (ОНОВЛЕНО)

У Тернополі зіткнулися автомобіліст із мотоциклістом (ОНОВЛЕНО)
Мотоцикл та легківка зіткнулися поблизу Майдану Перемоги 11 травня. Мати водія авто запевняє, що мотоцикліст їхав на великій швидкості. Натомість останній стверджує, що це автомобіліст не стежив за дорогою.

Імплантацію великого пальця лівої руки зробили мотоциклістові після аварії, що трапилася 11 травня на „Дружбі”. Його далі обстежують у комунальній лікарні швидкої допомоги.
Мотоцикл Kawasaki ninja 600 їхав вулицею Мазепи в бік Майдану Перемоги. Автівка Fiat Tempra рухалась йому назустріч та намагалася виконати лівий поворот.
„Дивився не на дорогу, а на дитину”
- Водій авто не пропустив мене по головній дорозі, - розповідає потерпілий мотоцикліст Віктор. – Якби не вивернув кермо, то в’їхав би йому прямо в двері. Слава Богу, вчасно зреагував. Всі залишилися живі. Коли піднімався до Майдану Перемоги, в мене була швидкість 70 кілометрів за годину. Це максимум, що я міг „витиснути”. На переході пропустив пішохода і поїхав далі. Переді мною з’явилося авто. Водій повертав наліво. Коли я наблизився, то помітив, що він дивиться не на дорогу, а на дитину, яка сиділа поруч.
Продовжуючи, Віктор говорить, що до останнього сподівався, що авто загальмує. Проте марно. Тоді зробив все, аби його об’їхати. Коли падав, відпустив кермо. Інакше, каже, міг би травмуватися ще більше. Голову врятував силіконовий шолом, який саме нещодавно купив.
Напередодні дня аварії тернополянин мав, як він стверджує, віщий сон.
- Снилося, що потрапив в аварію, - продовжує Віктор. – А наступного дня так і сталося…
«Водій не викликав швидку»
Найбільше обурює потерпілого те, що водій авто не допоміг йому і навіть не викликав швидку.
- Я сам піднявся, позбирав свої кросівки, які позлітали при падінні, - розповідає він. – Той хлопець вийшов через деякий час. Підійшов, лаявся. І повернувся у свою машину. Медиків викликали очевидці. Дякую спеціалістам, які приїхали швидко і вчасно допомогли.
Наразі Віктор перебуває в травматологічному відділені. Йому вже зробили імплантацію великого пальця.
- Ще мені щось казали про черепно-мозкову травму, - додає молодий чоловік.
Хотів не квартиру, а мотоцикл
Рідні розповідають, що про спортивний мотоцикл Віктор мріяв давно. А коли в нього був вибір: квартира чи залізний кінь, він обрав останній варіант. Привіз його з Італії й ремонтував теж там, бо в Тернополі немає потрібних запчастин. Нещодавно поставив на нього вихлопну трубу за кілька тисяч євро. Вона створює ефект великої гучності, зауважують рідні. Таке враження, наче летить торпеда.
Відмовлятися від улюбленого заняття Віктор не збирається. Хоча прикро, говорить, що цього мотоцикла вже не відновити.
- В аварії я не винен, - наголошує тернополянин. – Але не хочу калічити життя тому хлопцю. Його батькам, котрі приходили в лікарню, сказав, що не хочу, щоб їхній син ніс кримінальну відповідальність. Нехай просто повернуть мій мотоцикл. Я заробляв на нього довгі роки.
«Він не міг летіти»
Не вірить у версію про те, що Віктор їхав зі швидкістю 200 км/год. його теща Марія Драбик. Її кореспондент «20 хвилин» зустріла на місці події.
- У мене аж серце захололо, коли почула звістку, - продовжує пані Марія. – Дякувати Богу, живий залишився й сильно не постраждав. Він не вперше сів за кермо й знає, як керувати мотоциклом. Тому й зумів вивернути кермо. А ще вміє правильно падати.
Їхати на великій швидкості на Майдані просто нереально, переконана жінка.
- Я сама їздила з Віктором багато разів. Знаю, що він рухається акуратно, - каже жінка. – Я розмовляла з таксистами, які все бачили. Вони також підтверджують те, що Віктор не летів. Просто в нього спортивний мотоцикл. Він важить більше 300 кілограм. Молодь любить, щоб мотоцикл сильно гурчав.
„Думав, що вбився”
Потужний звук ще не означає великої швидкості, вважає інший мотоцикліст Юрій Біленький. Каже, що особисто допомагав грузити побитий транспорт на евакуатор і бачив, що той був на другій передачі.
- Знайомі подзвонили, сказали, що на „Дружбі” аварія, - розповідає юнак. – Одразу приїхав. Бо ми, мотоциклісти, знаємося між собою. Віктора якраз забирала швидка.
На Юрія та його товаришів-мотоциклістів, які приїхали на подію, посипалися образи.
- Рідні хлопця, який був за кермом авто, почали обзивати нас бидлом, - додає він. – Якщо ми на двох колесах, то, значить, - не люди. Якщо на мотоциклі, то летиш уже під 200. На жаль, це – психологія більшості. Але якби він справді так їхав, то розпиляв би ту машину навпіл.
Не вірив, що мотоциклісту вдасться вижити, свідок події - таксист Богдан Курило.
- Я побачив його вже за 2-3 метра перед машиною, - розповідає чоловік. – Дивлюся, він перелетів і впав. Думав, що вбився. Аж відвернувся. Але таки залишився живий. Мабуть, у сорочці народився.
«Йому б розуму, щоб не літав»
Натомість мати водія авто (прізвище та ім’я називати відмовилася – прим. ред.) переконана, що винен саме мотоцикліст.
- До того, як повертати, син зупинився, пропускаючи тих, хто їде знизу, - розповідає вона. – Водія мотоцикла тоді не було видно. Син каже, що він з-за маршрутки вилетів чи хтозна звідки. Я питала людей, котрі торгують через дорогу. Вони підтверджують, що той потерпілий не їхав, а летів. І велике щастя від Бога, що він впав на капот, а не врізався в передні двері. Було б три трупи. Адже син їхав з дев’ятирічною дитиною, яку забрав зі школи.
Сам водій авто давати коментарі відмовився. А слова жінки підтверджують і продавці, що торгують біля зупинки громадського транспорту.
- Мотоцикліст летів як реактив, - зауважує продавець Юрій Григорчук. – Такий сильний звук, так гуділо, що жах. Аварія – секундна справа. Сильно падав. Думали, що вбився. Йому б розуму, щоб не літав. Якби повільно їхав, такого не було б.
Розслідування триває
Обидва учасники дорожнього руху, як повідомив інспектор ВДАІ в Тернополі Володимир Щербаков, за попередніми даними, були тверезими.
- На перший погляд визнати, хто винен, важко, - додає інспектор. – Слідчий проведе розслідування. І після того вже можна буде говорити про відповідальність.
Офіційні результати розслідування будуть відомі не раніше трьох днів. А якщо виникнуть труднощі, то й пізніше. 
 

 

Відео дня
>

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (87)
  • Anonymous

    Прочитав всі коменти і бачц шо тут хтось точно блудить, По-перше звідки хтось знає шо його бачив шо він літає?????Ти можеш Ніндзю600 від ER-6F відрізнити????? по-друге хлопець в певонму випадку не прав, бо він не користувався головним правилом" Коли ти на дорозі уяви шо тебе ніхто небачить" Сядьте покатайтесь на мотоциклі проїдся по місту подивись як тебе пропускають, на рахунок швидкості : якшо він пропускав пішохода на переході, і зразу відкрутив ручку на повну до відсічки і переключився на другу передачу то він набрав би швидкості 109 км\год а відрізку для більшого розгону там нема, прочитай ТТХ даного мотоцикла!!!! А саме головне шо треба не говорити а шось робити!!!!!Хорошого вам мнгела охоронця на дорозі !!!!

    Anonymous reply Anonymous

    яб не відрізнив))) 1 з 10 пропустить,а бачив на власні очі,на вулиці Руській ,на світлофорі стояв мотоцикліст а в заді Honda Acord спеціально підкочувалась в притик до заднього колеса... ось вся "повага".Шода що в нас так.
  • Anonymous

    той шо на машині права купив а їздити не купив !!!

    Anonymous reply Anonymous

    Однозначно винен той ,хто порушив правила,і не потрібно сипати образами один одного,нехай суд вирішує.
  • Anonymous

    ШАНОВНІ ВОДІЇ АВТО дивіться будь-ласка інколи в дзеркала!!!
  • Anonymous

    Бачив я досить часто цього мотоцикліста .Причому бачив як він пролітав повз мене на супер великій швидкості .А взагаліто при аварії за учасю мотоцикліста останій завжди каже що їхав помало. Потерпілому бажаю швидкого виздоровлення.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:00 «Воюю — заради команди», — історія бойового медика реактивної артбатареї photo_camera 20:01 У Раді пояснили чому будуть переглядати тариф на світло для населення 19:03 Тернопіль прикрасили до Великодня: фоторепортаж з міста 18:02 Тепер захищає нас із неба: загинув 25-річний воїн з Коропецької громади Андрій Данцевич Від читача 22:29 Тумба Кварцит 110 17:04 У Тернопільській громади висадили понад сотню дерев та кущів: де стане зеленіше 16:02 У Тернополі стартував сезон фонтанів (Фото дня) 15:01 У Бучачі освятили Алею Памяті 25-ти воїнам-героям з громади photo_camera 14:03 Без яєць та молока, з ромом та журавлиною: блогери та господині Тернополя поділилися рецептами пасок 13:03 На Чортківщині жінка впала в 12-метровий колодязь 12:03 Молода картопля за 65, а яйця – 23: що та за скільки продають на ярмарках до Великодня 11:03 Чи будуть депортувати з-за кордону чоловіків з простроченими паспортами: пояснює юрист 10:09 У Тернополі чоловік на BMW втікав від поліцейських: чим закінчилась погоня 09:14 Легендарна паска за рецептом Дарії Цвєк: тримайте секретний рецепт play_circle_filled 08:30 Вночі окупанти атакували «Кинджалами» Львівщину та Франківщину, цілились в теплоелектростанції
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up