Причину смерті робітника у Тернополі з'ясовують

Причину смерті робітника у Тернополі з'ясовують
43-річного Василя із Великих Гаїв Тернопільського району поховали 25 травня. Чоловік помер 23 травня на робочому місці, коли обрізав дерева на вул. Юності, 7. Сиротами залишилися двоє дітей.


 



В управлінні Держгірпромнагляду сворили комісію з розслідування цього випадку. Вона має з'ясувати причини та обставини смерті чоловіка. Також за цим фактом проводить перевірку прокуратура міста.
- Цей чоловік — верстатник широкого профілю КП “Тернопільтеплокомуненерго”, - розповідає керівник прес-служби управління Держгірпромнагляду в області Володимир Клименко. - В повідомленні з цього підприємства йдеться, що він для обрізання дерев виліз на будівельну люльку, взяв до рук бензопилу, щоб увімкнути її. Та раптово його самопочуття погіршилося. Він помер і випав з люльки.
На цій ділянці мали міняти тепломережу, яка вийшла з ладу, додає начальник КП “Тернопільтеплокомуненерго” Василь Штопко. Для цього потрібно було зрізати кілька дерев. Підприємство отримало дозвіл на це і працівники мали розпочати роботу. Цей чоловік готувався зрізати і сталася з ним біда.
- Він був хорошою людиною, чудовим спеціалістом, - каже пан Штопко. - Наш колектив сумує з приводу такої важкої втрати і висловлює співчуття рідним.
Через що помер чоловік - наразі під знаком питання, продовжує пан Клименко. Якщо комісія зробить висновок, що смерть пов'язана з виробництвом, то фонд соціального страхування від нещасних випадків на виробництві призначить родині загиблого відшкодування.
Якщо ж підтвердиться, що чоловік помер природною смертю, відшкодування не буде.
- Кілька років тому на вулиці Гайовій помер вантажник, коли переносив ящики з горілкою, - пригадує керівник прес-служби. - Підтвердилося, що він помер природною смертю. Його дружина і діти не отримали жодної допомоги.
Загалом Володимир Клименко радить працівникам оформляти трудові відносини з роботодавцями. Тоді на випадок нещастя на виробництві родині дадуть допомогу.
- У лютому цього року нещастя на виробництві сталося із 55-річним жителем Зборівського району, який працював на одному з підприємств у Тернополі, - продовжує пан Клименко. - Під час різання металевої форми, чоловіка притисла конструкція вагою в півтори тонни. Із важкими травмами він потрапив до лікарні, де згодом помер.
Цей інцидент теж розслідувала комісія управління Держгірпромнагляду. Однак керівник підприємства не підтвердив, що потерпілий у нього працював. Врешті випадок не розцінили як такий, що пов'язаний із виробництвом. Тому бухгалтерія Фонду соціального страхування не нарахувала відшкодування рідним.


  

Відео дня

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (11)
  • Anonymous

    А де фото до статті, про які йдеться в газеті 20 хвилин, 27 травня, стор. 3 внизу?
  • Anonymous

    "Та раптово його самопочуття погіршилося. Він помер і випав з люльки."??? Дуже цІкава версія, щоб не заплатити. У нас це реально.

    Anonymous reply Anonymous

    Абсолютно згодна!
  • Anonymous

    Але ж ці випадки ніби- то виправдовують тих же панів, голосячи, що це не перший випадок, що ніби то нормально, що людина "природною" смертю ппомирає на робочому місці...Вчитайтесь в слова! Все це робиться з метою виправдання ...а про тих двох сиріт ви подумали, як їм зараз читати цей наклеп на свого батька...

    Anonymous reply Anonymous

    Так чому ж виправдовують? В мене навпаки вони викликали обурення? У чому виправдання?
  • Anonymous

    Пані автор, невже ви вважаєте наш народ, а в даному випадку Тернополян і жителів області тупим бидлом що не відрізнять правди від брехні?

    Anonymous reply Anonymous

    Так з чого ви взяли, що автор вважає вас тупим бидлом? Вона просто процитувала чиновника і навела декілька випадків. Тупим бидлом вас вважають такі чиновники і новоявлені пани і поміщики котрі щоб прикрити свій зад раптово забувають своїх працівників (читай кріпаків).

    Anonymous reply Anonymous

    а навіщо такий бред чиновників друкувати? ця їхня версія брид бредовий . І з юридичної точки зору сімя за таке в праві і на суд подати, оскільки триває слідсво. А може автору страхова компанія підплатила? Чи може автор про двох сиріт подумала таку фігню написавши?

    Anonymous reply Anonymous

    Я вважаю шо автор правильно зробив шо процитував цих козлів - тобто відкрив очі за кого нас вони мають. Щодо загиблого робітника а як це получається шо його (верстатника тобто людину яка працює за верстатом а не дроворуба) хтось послав нагору працювати бензопилою - хто і як за це відповість? Наскільки я розумію такою роботою має займатись підготовлена людина і з допуском для висотних робіт. Отже це вже для керівництва кримінал - можна сміло подавати до суду.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
16:40 Заснував сімейну майстерню дронів та допомагає ЗСУ: історія 21-річного тернополянина 16:05 Чи будуть в Україні додаткові вихідні на Великодні свята 15:28 Із 23 квітня тернополянам можуть вимикати світло у «пікові» години 14:55 Біля Тернополя зіштовхнулися автобус та бус: є постраждалі Від читача 13:35 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 14:40 У Тернополі віддали честь полеглому Героєві під час руху колони «На щиті» (ВІДЕО ДНЯ) play_circle_filled photo_camera 14:15 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 13:36 Тернополянин зняв в оренду неіснуюче житло. Як дізнатись чи квартира, яку ви знайшли — реальна 12:56 Українські консульства в Польщі та інших країнах призупинили роботу з чоловіками мобілізаційного віку 12:22 У яких лікарнях Тернопільщини можна отримати допомогу при інсульті 11:43 На Гайовій та Сахарова ремонтують двори та тротуари. Пишіть в коментарях вулиці, де це необхідно також 11:05 Омбудсмен перевірить дитячу бібліотеку в Тернополі після конфлікту працівниці та переселенців 10:25 В Тернополі чоловік отримав два роки тюрми за те, що чинив опір патрульним 09:37 Електронний кабінет військовозобов’язаного: коли має запрацювати та чи всі повинні створити 09:00 У лікарні помер 21-річний воїн Денис Каразія з Кременецької громади 08:01 Безоплатне житло, виплати та субсидія: як переселенцям отримати допомогу на Тернопільщині 22:00 На Тернопільщині цього тижня дощитиме 21:00 Тютюн, алкоголь, нездорове харчування і гіподинамія: Ляшко назвав загрози для розвитку хвороб 20:00 Жителька Хмельниччини намагалася відкупитися від поліції за п'яну їзду 19:03 Скільки коштує зібрати великодній кошик: як змінилися ціни за рік у Тернополі photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up