Помер засновник спелеології на Тернопіллі (ОНОВЛЕНО)

Помер засновник спелеології на Тернопіллі (ОНОВЛЕНО)
Засновник вивчення печер Тернопілля та організатор експедицій для учнів Володимир Радзієвський помер на 82-му році життя. Його поховали у середу, 8 червня.

- Я знав Володимира Радзієвського із 1960-1961 років. Ми разом проводили студентські екскурсії у печери, - розповідає геолог, професор Йосип Свинко. – Він був великим ентузіастом, засновником систематичного вивчення печер Тернопільської області.

Покійний підняв на високий рівень роботу з дітьми в обласному центрі туризму краєзнавства і експедицій учнівської молоді, додає пан Свинко. Володимир Радзієвський не тільки ходив у печери, а й організовував для школярів різні змагання, як от з геології.
Йосип Свинко був на них суддею.

Пан Радзієвський народився 18 квітня 1930 р. у селі Миколаїв біля Хмельницького. У 1947-1959 рр. працював у Підволочиській середній школі. Потім – у сфері туризму для дітей. Виховав багато спелеологів, які вже також встигли навчити своїх учнів.

Відео дня
>- Для мене Володимир Радзієвський був передусім інструктором, наставником, - говорить голова Тернопільського спелеоклубу “Поділля” Віталій Андраш. – Ми з ним радилися, зверталися до нього з питаннями щодо дослідження печер…

Спелеолог досліджував і популярні серед туристів печери - Млинки, Кришталеву, Вертебу, і досі до кінця не вивчену Озерну, каже пан Андраш. Зрештою, він став автором і співавтором книг на краєзнавчу тематику.

Редакція газети “20 хвилин” висловлює щирі співчуття рідним і близьким Володимира Радзієвського з приводу непоправної втрати.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (10)
  • Anonymous

    Кажыть куда залити фотки з походыв

    Anonymous reply Anonymous

    На редакційну скриньку - [email protected]

    Anonymous reply Anonymous

    Хай з Богом спочиває!!!Це була дійсно Людина з великої без перебільшень!Таким людям варто уділяти більше уваги під час життя.....а не після смерті...І ця стаття мала би бути не на одну сторінку даного видання і не тільки цьго..... Низький уклін родині ВолодимираОлександровича від випускників Української гімназії (2000 р)яким випала честь бути знайомими з великим інструктором туризму!

    Anonymous reply Anonymous

    Його вплив на формування характеру дітей,був набагато кращий і ефективніший чим будь-які шкільні секції,а ту любов і шану до природи яку прививав Володимир Олександрович не замінить жодна книжка........................................
  • Anonymous

    Боже , як шкода . Але час невблаганний. Радзієвский , Володимир Савич це люди які дійсно присвятили своє життя горам і дітям Щоб не говорили на кумуністів , але при незалежній Україні на дітей і юнацтво забили болт .
  • Anonymous

    Фото хоча б поставте його. Я з ним двычы в карпати ходив. ми були останньою групою, з ким вын був в горах. Воыстину вычна память. Його треба було в горах ховати
  • Anonymous

    Соболезнования дочери и сыну. Пусть покоится с миром. Вечная память
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
10:06 Митрополит Василій Семенюк омив ноги священникам photo_camera 09:30 У Теребовлі до Великодня облаштували святкові фотозони 09:05 На Тернопільщині 3-4 травня — надзвичайний рівень пожежної небезпеки 08:00 Як і коли буде працювати електронний кабінет військовозобов'язаного, пояснили в Міноборони Від читача 17:08 Кіберполіція запустила проєкт "Чатові онлайн" 22:00 На фронті загинув відомий волонтер Едуард Хатмуллін. Прощатимуться з воїном у Шумську 21:00 Біля Катедри на Великдень відбудуться гаївки 20:01 З фісташками, трояндами та позолотою: скільки коштують авторські паски та де придбати 19:00 Як відбуватимуться богослужіння на Великдень у тернопільських церквах 18:10 Підтвердили загибель військовослужбовця з Підволочиської громади 17:06 «Діду, рятуй, бо бабуся б'є маму»: засудили за те, що, розбороняючи, вдарив сусідку 16:05 Аварія на Замонастирській — рух транспорту ускладнений 15:35 200 доларів і 500 гривень: жителя Тернопільського району підозрюють у підкупі працівників поліції 15:03 Скуповують м’ясо та паски: як тернополяни готуються до Великодня photo_camera 14:05 У Тернополі 18 багатоквартирних будинків відремонтують на умовах співфінансування 13:20 Як отримати посвідчення донора крові у Тернополі: «20 хвилин» перевірили photo_camera 12:40 У тернопільському гідропарку «Сопільче» відкрився зоокуток photo_camera 11:30 У Гусятині 17-річний хлопець на мотоциклі зіткнувся з автобусом 11:05 Тернопільського лікаря нагородили грамотою Верховної Ради «За заслуги перед українським народом» 10:25 На 2 і 3 травня в районі вулиці Сахарова змінили рух громадського транспорту
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up