Тернопільщина. Слідчого прокуратури й суддю підозрюють в хабарництві

За вимагання та отримання хабара в розмірі 2500 доларів затримали слідчого Підволочиської прокуратури та суддю цього ж району.

Цю неофіційну інформацію частково підтвердили в обласній прокуратурі.
Гроші посадовець прокуратури та служитель Феміди вимагали та отримали за “потрібний” вирок у кримінальній справі. Чіткого коментаря цього випадку в прокуратурі нашої області отримати не вдалося. Там підтвердили лише факт затримання слідчого. Щодо судді - інформацією не володіють.
Ми не можемо надавати будь-якої інформації стосовно даної справи, оскільки слідство веде не обласна прокуратура, а Генеральна прокуратура України, - пояснює прес-секретар облпрокуратури Леся Долішна. -  Але позиція керівництва обласної прокуратури чітка — кожного порушника закону, незалежно від місця роботи та посади, мають притягнути до відповідальності.
Про яку саме відповідальність для порушників йде мова, в прокуратурі також не уточнюють, оскільки не мають слідчих матеріалів. Разом із тим, згідно зі ст. 368 Кримінального кодексу за такий вчинок загрожує позбавлення волі на термін до 12 років. Щоправда, якщо притягти до відповідальності слідчого прокуратури — для правоохоронців не проблема, то з суддями ситуація складніша. Аби вкинути за грати суддю-хабарника, правоохоронцям часто потрібно свої дії узгоджувати з Верховним судом Ураїни, а то й із Верховною Радою.
“20 хвилин” відстежуватиме і надалі перебіг цієї справи.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (5)
  • Anonymous

    Бог все бачить -той суддя і слідчий давно вже гарно брали і не дивилися від кого-все найгірше в них і їх сімях ще попереду.Треба бути людьми......бажаю їм всього найгіршого що Є....
  • Anonymous

    суддю на мило!!!!!
  • Anonymous

    Ну просто сміх тай годі. Хіба хтось сумнівається, що справа буде закрита, а пан обласний прокурор навіть не отримає догани. Якщо не вірите, то запитайте чим закінчилась історія про затримання у позаминулому році на хабарі ПРОКУРОРА Бережанського району. Заплатив кому треба і гуляє на волі, а справу закрили.
  • Anonymous

    .....Аби вкинути за грати суддю-хабарника, правоохоронцям часто потрібно свої дії узгоджувати з Верховним судом Ураїни, а то й із Верховною Радою.... А додайте до цього ще й повний імунітет чи то недоторканість і отримаєте ІДЕАЛЬНОГО ХАБАРНИКА. На хлопський розум: будь яка людина, якою чесною вона б не була, попадаючи в такі умови рано чи піздно перетворюється... Ні, не в хабарника - а в інструмент по загнобленню місцевого населення. Даючи при цьому можливість наживатись на чужій біді ще й цілій зграї шакалів типу адвокатів, які якщо ти ГОЙ навіть з самозахисту зроблять зухвалий напад... А "соссуддя" нічого "не помітить". Проте якщо ти жид, то шоб ти гою не зробив - все зійде з рук! Інша мова, коли судяться два жида. Тут уже як повезе (у кого зелені більше - той і правий)... Ось для кого діє правосуддя. Проте пересічному українцю годі й сподіватись на будь яке об"єктивне ведення справи, адже чи не коженому з нас знайома ситуація, коли суддя виносить рішення, яке суперечить здоровому глузду та закону логіки... І йому за це НІЧОГО!!!! Де ж оті суди "тройки"???

    Anonymous reply Anonymous

    Ну ну, не потрібно так нажимати на жидів. Серед українців є власні герої, яким жиди і в підметки не годяться. Єдина різниця між жидом і українцем та, що жид розумний, а українець хитрий.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами) 09:30 «На щиті» повертається додому захисник Степан Шумило з Лановеччини 08:50 У Тернополі 28 березня на кількох вулицях тимчасово вимкнули електрику Від читача 21:33 Сольний концерт YAGODY 08:00 Сьогодні, 28 березня: яке сьогодні свято та чим цей день запам’ятався в історії 22:00 На Тернопільщині — штормове попередження 21:00 Монастир на Тернопільщини визнали культурною спадщиною національного значення 20:00 Маленькі кременчани виготовили солодощі для захисників 19:00 У Тернополі відкриють виставку вишитих картин-стацій 18:00 Понад 1,2 млн грн збитків завдали під час ремонту доріг у Заліщиках 17:03 Погроза вбивством, крадіжка та угон авто: просив не відправляти до тюрми, аби повернутись на службу 16:35 Сиротами залишились двоє синів... Родина Руслана Біленького просить підтримати петицію 16:20 Тернопіль підготував для наших захисників та захисниць нові індивідуальні сезонні аптечки - Сергій Надал (пресслужба Тернопільської міської ради) 16:01 У Тернополі загорівся будинок: подробиці пожежі 15:35 Волейбольний майданчик на Циганці планують ремонтувати: у якому він стані та що мають робити play_circle_filled photo_camera 15:15 Актуальні вакансії роботи у Тернополі станом на 27 березня 14:53 На будівництві Палацу спорту привласнив майже 25 млн грн: слідчі оголосили про підозру 14:30 Лялькарки Кременеччини презентували ексклюзивні вироби 13:50 Чортківські ліцеїстки здобули перемогу на Всеукраїнській олімпіаді
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up