Партнер рубрики Події

За тернопільськими водіями простежать камери

За тернопільськими водіями простежать камери
З “розумними” камерами автоінспекції тернопільським водіям таки доведеться „познайомитися”.

Чутки серед водіїв про пристрої, які автоматично “полюватимуть” за порушниками, частково підтвердилися. Щоправда, з’являться вони не на вулицях міста, а на виїздах із нього. Хоча і міські шляхи - у планах правоохоронців.
Про стаціонарні камери, які автоінспекція встановить у Тернополі, водії говорять уже декілька місяців. Дехто у своїх припущеннях навіть дійшов висновків, що спеціальні пристрої уже підпільно стежать за тернопільськими водіями.
На одному з форумів читав, що це - іноземні камери, які визначатимуть, чи не порушує автомобіль правил, - каже місцевий водій Володимир. - Тобто стежитимуть, чи правильна дистанція, чи усі сигнали працюють, чи швидкість не перевищують. Навіть перевірятимуть за номером авто, чи усі документи на нього є. Це ж, по суті, буде тотальним стеженням. Якщо такі камери уже є, а водії не знають, де саме, то навіть за найменше порушення будуть штрафувати. Хоча, наскільки я знаю, у нас не можна надсилати “листів щастя” (повідомлень поштою про правопорушення, якщо протокол за цим фактом не склали на місці — прим. ред).
Принцип роботи камер тернопільські водії уявляють правильно, а ось із місцями — не вгадали. Наразі у Тернополі немає жодної такої камери. Хоча можливість виділити на їх придбання кошти влада розглядає.
- Зараз у Підволочиському районі створюють, а на виїздах з Тернополя у Зборівському та Чортківському напрямках оновлюють стаціонарні пункти ДАІ, - пояснює старший інспектор обласної автоінспекції Микола Лецкалюк. - На них і встановлять спеціальні камери, які стежитимуть за дорожнім рухом. Спеціальні комп'ютерні програми дозволять пристроям розпізнавати номери автомобілів. Якщо повз таку камеру проїде вкрадений автомобіль, вона зафіксує номер, а програма перевірить його у базі і повідомить про злочинця.
Поки що камери лише визначатимуть вкрадені чи інші проблемні автомобілі. Проте коли приймуть зміни до законодавства, які зараз готують, і порушення можна буде фіксувати дистанційно — водіям доведеться відповідати і за порушення правил, які зафіксувала камера.
Думаю, до кінця року нові та оновлені пункти працюватимуть. Так само як і камери. Наразі їх три, але у перспективі буде більше, - продовжує пан Лецкалюк. - Можливо, з’являться вони і на вулицях міста. У світі така практика уже є давно. І це позитивно впливає на дотримання правил водіями. Порушники частіше несуть відповідальність, а як наслідок — меншає порушень правил, аварій та смертей. Та про масовість поки що говорити не доводиться, адже вартість таких систем стеження - сотні тисяч гривень.
Щодо оновлених стаціонарних пунктів роботи автоінспекторів на виїздах із міста, то пан Лецкалюк повідомив, що їх встановлюватимуть до “Євро-2012”. І діятимуть вони не лише для контролю за рухом на шляхах, а й для допомоги іноземцям та людям з інших регіонів. Тобто там можна буде отримати і пораду, і довідкову інформацію, і навіть телефоном чи іншими послугами скористатися.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (13)
  • Anonymous

    Ідея звісно хороша, от тільки наша міліція буде зловживати цим своїм нововведенням, як і зловживає впринципі своїм службовим становищем. Будуть штрафувати за фігню простих людей. А хто з депутатів їздив так і буде їздити без жодних правил.

    Anonymous reply Anonymous

    Так я з вами згідний зловжєивати будуть бо інакше не навчені. Але це більше наша з вами проблема тобто цілого суспільства як відівчити цих козлів жирувати. А тут мова йде більше про технічне оснащення для безпеки руху. Є ше один плюс шо камері хабаря не даш і якшо порушив то факт шо цим буде займатись суд правда і з судами в нас проблема.
  • Anonymous

    на ділянці від сільпо до кольца що біля універсаму майже щоночі відбуваються гонки.... вже й привикли до нестерпного шуму що будить всіх серед ночі....
  • Anonymous

    25 липня, на зупинці Чалдаєва, о 5 ранку, неадекватний водій так газував що мабуть весь будинок Злуки 41 чув цей страшний рев автомобіля, з авто лунали крики пяних осіб.... Раптом авто рвонуло з місця, задом виїхало на зупинку, протаранило два прольоти плотика і вилетіло на верхній тротур. Це ще Щастя що він вписався між будкою тютюн-поділля та дерево... чим би це закінчилося тоді невідомо.... Після удару з авто вибігло два молодики і побігли в напрямку до 23 школи, ще з ними була дівчина яка теж втекла у двори....Машину вони залишили там.... коли ми рано повставали то авто на тротуарі вже не було, кора з каштана обдерта, побиті стопи на асфальті та поломаний пліт.... Шановні, а якби це було вдень? коли на зупинці багато люлей? чим би це все закінчилося? Я була шокована з побаченого.. ні міліції нічого не помітили там.. так і минулося мабуть....
  • Anonymous

    Україна для Людей ! скоро пішком треба буде платити патріотам бо так буде покращення мляяя ! ненавижу баранів українських які неберуть гралі і неколять тих кровососів !

    Anonymous reply Anonymous

    Ну як ви такий розумний то чому не колете? Бред це все- " уголовний кодекс надо чтіть". Коли я виїзжаю з пункту А то хочу попасти в пункт Б спокійно і без ексцесів і на тому чим виїхав а не в деревяному ящику. Думаю переважна більшість водіїв і їх пасажирів зацікавлена в цьому також. Щодо того хто пре в Європу то ми всі хочем жити добре так як там але хочем принести туди свої порядки - а так не буває. В чужий монастир з своїм уставом не йдуть. В тій же Європі для людей з підвищеним виділенням тестостерону і інших гормонів існує маса всіляких гонок від триколісних роверів типу "Гном" і до " Формули1" з "Париж-Дакар". І замітьте шо всі ці гонки проводяться не не дорогах загального користування. в повсякдень.

    Anonymous reply Anonymous

    В нас теж проходять гонки, тільки правда на виживання автомобіля, тобто оминання ям, проте, щоб одну яму минути, то в три заїдеш... Вони б краще дороги нормальні зробили, а не камери наставляли, а то на днях як вскочив в яму, то аж глушитель відірвав.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
17:03 У Великій Березовиці загорілася вантажівка з бочкою (ОНОВЛЕНО) 16:03 Як отримати посвідчення донора крові у Тернополі: «20 хвилин» перевірили photo_camera 15:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 1 травня 15:05 Розклад богослужінь та графік освячення пасок у церквах Тернополя Від читача 11:32 До уваги внутрішніх переселенців, які оселилися на Тернопільщині, - служба зайнятості створила інформаційний ресурс для ВПО 14:45 У Тернополі чоловік випав з вікна багатоповерхівки 14:00 На вулиці Сахарова понижують висоту бордюрів на переходах 13:30 Квадромарафон «RUN 4 VICTORY»: компанія МХП проводить благодійний забіг у чотирьох містах України (новини компаній) 13:00 У Тернополі двом вулицям мікрорайону «Південний» присвоїли нові назви 12:23 У потічку на Підволочищині знайшли тіло 81-річної жінки 12:00 Вибір матраців-топперів у місті Тернопіль (на правах реклами) 11:40 В аварії на Тернопільщині травмувався 50-річний водій мотоцикла 11:30 Дякую діткам, які надіслали нашим захисникам частинку великоднього тепла з рідного Тернополя - Сергій Надал (пресслужба Тернопільської міської ради) 11:00 У Тернополі чоловік заховався у туалеті піцерії й вночі вкрав гроші з каси play_circle_filled 10:22 Що зміниться в Україні з 1 травня: мобілізація, сесія НМТ, правила для водіїв та свята 09:35 Паска, панетоне, коломба: чим відрізняється випічка на Великдень 09:01 Незряча дівчина з Тернополя довірилась молодикові «з інтернету», той обманув її на тисячі гривень 08:01 Чи працюватимуть банки на Великдень та травневі свята: графік 22:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 21:01 Загинув 23-річний воїн з Тернопільщини Павло Мізоцький
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up