Партнер рубрики Події

Новини Тернополя: Суду над Щепановським не було

Новини Тернополя: Суду над Щепановським не було
Через відсутність захисників як самого Щепановського, так і іншого обвинуваченого по справі — Євгена Марценюка — судове засідання перенесли. Потерпілим від “Будівельника” це не сподобалося. Люди здійняли бучу в залі суду. В ситуацію навіть втрутилися правоохоронці.

- Думаю, будуть затягувати справу. Не буде нині суду. - немов дивлячись у воду, зауважив за кілька хвилин до слухання один із потерпілих. - Сволочі. Люди останні гроші вклали, а вони ховаються. Там де великі гроші - там все вирішується як треба.
Слова чоловіка підтвердилися уже в перші хвилини, коли суддя перевіряв присутність обвинувачених, їхніх захисників, прокурорів та потерпілих. У списку були усі, окрім адвокатів двох відповідачів. Відповідно суддя оголосив, про те, що переносить розгляд справи на 10.00 5 вересня. Разом із тим зауважив, що такі дії захисників — неприпустимі.
- Якщо до 22 числа не буде документального пояснення відсутності захисників, стоятиме питання щодо відводу захисників, - оголосив суддя у справі Тарас Багрій.
Майже двом десяткам потерпілих в залі такі новини дуже не сподобалися. Люди гучно вимагали продовження розгляду справи. Ще більше вони завелися, коли захисник Щепановського таки з’явився (уже після того, як суддя оголосив нову дату слухання — прим. ред).
- Та як? Вони ходити не будуть, а ви переносити весь час будете? Нині одного нема, завтра іншого. Потім ще щось — так безкінечно судити можна, - пролунало від одного з потерпілих.
Деякі з людей, були ще більш прямі у своїх висловлюваннях. За це чули зауваження і від судді, і від прокурорів, і від правоохоронців.
- Пропив, прогуляв, купив жінці машину! І все за людські гроші! То як то так - ви мені скажіть? Га? - майже криком звертався до судді один з учасників розгляду.
До чоловіка навіть підступили правоохоронці, бо він та ще декілька осіб почали наближатися до судді, який уже йшов з зали, та підсудного, якого ще не вивів конвой.
- Без рук. Без рук, шановний, - так відреагував на підступи міліції чоловік. - Ви повинні захищати права людей, а не ось цього ... (вказуючи на підсудного — прим. ред.). Я - законослухняна людина.
Коли суддя залишив залу, а підсудного вивели — люди втихомирилися та швидко розійшлися. Проте у коридорі, як почув кореспондент, продовжували обговорювати ситуацію. Лунали серед іншого й фрази на кшталт: “Якщо подібне буде і в вересні, то добром все не закінчиться”.
Нагадаємо, перше слухання у справі “Будівельника” відбулося 21 липня. Звинувачують підприємство та причетних осіб в багатомільйонних будівельних аферах, від котрих постраждали тисячі тернополян.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (12)
  • Anonymous

    потрібно вам діяти писатиу вище проводити активні міроприємства щоб про вас говорили по всій україні тоді може щось і будете мати а суддям потрібно замислитися що терпіння у людей закінчується
  • Anonymous

    ,, А СУДЬИ КТО - ? ,,

    Anonymous reply Anonymous

    цей полюбому хапане
  • Anonymous

    відмиють ,так само як відмили диркектора 2 школи ,відпустили навіть без суду і зразу ж поновили на роботі
  • Anonymous

    Все так помаленьку непомітно відтягується і відтягується. А незабаром і зима - нова відстрочка... А тим часом Зеньо повирішує всі свої маєткові справи (попереписує і перекине в офшори) і предстане перед судом бідний як церковна миша((

    Anonymous reply Anonymous

    "всё уже украдено до нас". vi deo.mail. ru/mail/markovka68/1679/1513. html
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:26 На дачах у Тернополі знайшли труп людини 21:00 Мегазбір на комплекс розвідки БПЛА для 44-ї артбригади оголосили тернопільські волонтери 20:00 Тернопільщина втратила захисників Ігоря Войцехівського, Євгенія Мещерякова та Івана Ружила 18:25 Лікар-хірург Роман Кохан отримав почесну грамоту Верховної Ради України (новини компаній) Від читача 17:10 Проект Брама вступив у боротьбу за чистоту медіа-простору 18:04 У крові 2, 5 проміле алкоголю: загинула жінка, а водій відбувся умовним терміном 17:05 В аварії в Кременці травмувалися двоє дітей 16:10 Підробила медвисновок військовозобов’язаному: що сказав суд на Бережанщині? 15:45 Зеленський вніс до Ради законопроєкти про продовження мобілізації і воєнного стану 15:01 Спортсмени з Тернополя здобули перемогу на Кубку світу у Туреччині 14:10 На Великдень син поранив ножем свою маму — поліція 13:10 Рух транспорту відновили в районі вулиць Купчинського—Сахарова 12:35 На Тернопільщині водій тікав від поліції і скоїв ДТП 12:10 У Тернополі з багатоповерхівки випав чоловік 11:20 Загинув військовослужбовець з Козови Василь Височан 10:40 Скільки транспорту курсуватиме до кладовищ на Великодні свята і Провідну неділю 10:00 6 травня у парку Сопільче проведуть гаївки 09:01 Сьогодні Світлий або Обливаний Понеділок: звичаї та традиції свята 08:01 Війна забрала життя Героя Олега Курися, який народився в Чортківській громаді
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up