Партнер рубрики Події

"Укртелеком" "вибиває" борг через чужих людей, стверджує тернополянка

"Укртелеком" "вибиває" борг через чужих людей, стверджує тернополянка
Тернополянка стверджує, що працівники “Укртелекому” розповідали про її борги, телефонуючи до сторонніх людей. При цьому називали адресу жінки та просили попередити їй, що вона не сплатила за телефон. Проте в “Укртелекомі” кажуть, що такого вони не робили


- До мого сина та його доньки почали телефонувати знайомі. Усі вони розповідали про мій борг перед “Укртелекомом”, - каже тернополянка Уляна Марценюк (прізвище змінене з етичних міркувань - прим. ред.). – Тоді я почала розпитувати, що і до чого, аби все з’ясувати.
Жінка дізналася, що на мобільні зовсім чужим людям телефонували з “Укртелекому”. Спершу їх розпитували, чи не знають „таких-то”. Потім казали, де ці тернополяни живуть, і просили нагадати їм про борги за телефон. Обурена цим пані Марценюк поскаржилася та звернулася із заявою в прокуратуру і місцеве управління СБУ та у редакцію „RIA плюс”.
В місцевому управлінні “Укртелекому”, куди телефонував журналіст, заперечують, що здійснювали будь-які дзвінки з інформуванням про борги клієнтів. Мовляв, такого вони взагалі не практикують.
“Це просто знущання...”
Подібні дзвінки припинилися, як тільки жінка погасила борг перед "Укртелекомом". Винна вона, до речі, була небагато - близько 200 гривень.
- Телефонували на ті номери, на які я чи мої рідні дзвонили зі стаціонарного телефону, - розповідає жінка. - Але як до такого можна додуматися? Я і мої рідні телефонуємо не лише до рідних чи друзів, а й до малознайомих і сторонніх людей. Проте підприємство турбувало тих, чиї номери ми набирали. Це якесь знущання і приниження.
Такої ганьби, як каже жінка, вона ще в своєму житті не відчувала.
- Одногрупники доньки, дівчина сина, далекі знайомі - усім їм розповіли про мої фінансові проблеми і сказали, де я живу, - скаржиться пані Уляна.
Тернополянка вважає, що впливати у такий спосіб на боржників фірма не мала права, тобто діяла протизаконно. Адже можна було застосувати й інші методи впливу - нагадати листом чи навіть подати до суду. Але позову щодо неї не було.
- Вони порушили мої конституційні права. Спочатку я напишу заяву в прокуратуру та СБУ, а потім сама подам до суду, - додає жінка. - Просто так я цього не залишу. Адже без мого дозволу "Укртелеком" розповідав усім конфіденційну інформацію. Зрештою, ця організація відстежувала мої дзвінки та дзвінки рідних!
Люди, до яких телефонували з “Укртелекому” (із деякими з них журналісти спілкувалися - прим. ред.), підтвердили, що їм дійсно "злили” особисті дані тернополянки.
- Та людина сказала: “Телефонують з Укртелекому”. Потім і прізвища людей назвала, і їхню адресу. Про борг також розповіла, - говорить тернополянка Зоряна Костиря. – Я ще тоді здивувалася, яке вони мають право розповідати про людські проблеми?
Відсудити може тисячі
Юристи вважають, що тернополянка дійсно має всі підстави звернутися зі скаргою до правоохоронців і суду. Адже її адреса є конфіденційною інформацією. Розголошення даних про фінансових проблеми можна розцінювати як посягання на честь і гідність людини. Правоохоронці мали б відреагувати і на факт відстеження дзвінків громадян, додає адвокат Василь Когут.
- У жінки є всі підстави обурюватися, - вважає юрист. - Такі дії, як на мене, - неприпустимі та порушують права людини. Жінка на правильному шляху. Спочатку треба звернутися в прокуратуру. За описані тернополянкою дії є навіть кримінальна відповідальність. Наступний крок - позов до суду. Там постраждала зможе вимагати моральну компенсацію від "Укртелекому". Може йтися навіть про тисячі гривень.
У місцевому управлінні “Укртелекому” здивувалися, коли ми сказали, з якого приводу до них телефонуємо.
- Уперше таке чую, - каже заступник директора з питань маркетингу та продажу послуг Тернопільської філії ВАТ "Укртелеком” Роман Лісович. - Немає такого. У мене таких фактів немає, бо ми подібного не практикуємо.
Хто ж тоді телефонував до тернополян, називаючись працівником “Укртелекому”, - невідомо. Запитання, хто, окрім “Укртелекому”, міг мати дані про заборгованість тернополян, особисту інформацію про клієнта, а головне – номери мобільних телефонів такої кількості людей, яким розповіли про борги за телефон, – залишається відкритим. На нього мала б відповісти прокуратура. Результати розслідування правоохоронців ми опублікуємо. Доти ж будемо відстежувати перебіг конфлікту.
 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (192)
  • Anonymous

    А я точно судитись буду! Не живу і виписана з того будинку з травня 2011року, до кінця травня сплатила за телефон і виїхала. Наступні мешканці тепер там живуть і мають сплачувати за нього. Пройшло півтора року, аж тепер мені і знайомим трезвонять колектори, що я з червня чи за червень щось там заборгувала. Як я мала дізнатися про якісь проблеми, якщо житло разом з телефоном мені не належить? Чому Укртелеком злив мій мобільний якимось колекторам? Тепер буду точно звертатись у прокуратуру.
  • Anonymous

    прочитала коментарі. смішно з тих людей, які виправдовуюьб укртелеком. Нассправді тут навіть немає про що говорити. Ця установа порушила закон. Все. Всі розмови про життя в борг, халяву і теде не мають значення. Ніхто з працівників не має права повідомляти конфіденційну інформацію про абонента. У цьому випадку Уляна права, Укртелеком - виставив себе організацією, яка не заслуговує довіри. Я вже й сама задумуюся чи не відключити мені стаціонарний. А то заборгуєш на якусь 20-ку і ше позору наберешся.
  • Anonymous

    Скучно жити )))))))Страдають эрундою )))))))))))Треба вчасно платити А не вийо
  • Anonymous

    До речі, півтора місяці тому Укртелеком умудрився на мій домашній номер підключити паралельно відкритий в середині серпня склад "Метро". До мене телефонували на дану фірму, я міг чути зі свого телефону їх розмови, а за серпень і пару днів вересня прийшов рахунок на майже 300 грн. за розмови. Звернувся до центрального офісу на Чорновола із заявою про несанкціоноване підключення. Пару днів - жодної реакції. Тоді зателефонував до Києва на гарячу лінію, де прийняли мою скаргу, направили до Тернополя і тоді вже почали розбиратися, хто таке допустив. Розбиралися кілька днів, не хотіли визнавати свою причетність до таких незаконних дій, розповідали навіть, що мій телефон настільки може бути потужним, що ловить іншу базу за 2 кілометри та інші того роду байки, в які хіба старенькі бабці можуть повірити. В кінці-кінців зробили перерахунок і письмово вибачилися за незручності. P.S. Звертався до пані Оксани Юрків, щоб оприлюднила це на 20minut, але вона проігнорувала, хоча вважаю, що попередити про такі дії Укртелекому споживачів є досить важливо.

    Anonymous reply Anonymous

    Приходьте в редакцію або телефонуйте, ця інформація нам цікава. На жаль, вперше про це чуємо.

    Anonymous reply Anonymous

    До имя не указано - 21/10/2011 22:53. А хто така Оксана Юрків? Ані серед працівників редакції, ані серед дописувачів, такої людини нема. З ким ви говорили, навіть припустити не можу. Номер редакції 43-00-50, адреса Дубовецька 1б. Телефонуйте, приходьте і спілкуйтесь з журналістами...і лише після того, якщо будуть підстави, штампуйте такі коментарі.

    Anonymous reply Anonymous

    це ше раз підтверджує, що про простих людей в газеті не пишуть...
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя 09:05 Студентка з Тернополя перемогла на чемпіонаті України з боксу
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up