Партнер рубрики Події

Де живуть і сплять бійці батальйону, журналістам не показали

Де живуть і сплять бійці батальйону, журналістам не показали
Тернопільський батальйон територіальної оборони
На відсутність засобів гігієни, відсутність матраців, простирадл, якісного взуття та форми скаржаться бійці батальйону територіальної оборони. Та й побутові умови у них вкрай погані.

Про це вони розповідають своїм рідним, таку проблему підтверджує і комендант Самооборони Тернопільщини Іван Ковалик, який спілкується з батальйоном. Адже там, як каже він, дуже багато майданівців.

- Велика проблема в тому, що люди сюди йдуть, є багато добровольців, але умов, щоб вести воєнні дії, в них немає, - каже він. -  Вони на початкових етапах. Їх спорядження набагато гірше, ніж те, що мали бійці Самооборони Майдану під час Євромайдану, коли ще не було відкритих бойових дій з застосуванням вогнепальної зброї. Ми одразу ж прийшли сюди, оскільки тут є багато наших добровольців, які пройшли вишкіл в Теребовлі. І хлопці скаржились, що у них немає бронежилетів, спальників, кариматів, не було сигналізації. А якщо її нема, то сюди не можна вести зброю. Відтак вони не можуть вести елементарного навчання, щоб виконувати бойові завдання.

Нагадаємо, що спальники, каримати та сигналізацію батальйону передали 29 травня. Проте допомога потрібна ще.

Відео дня

- Все придбано за благодійні кошти, - каже Іван Ковалик. - Допомагають підприємці, які мають гроші і готові їх давати на  потрібні речі. Тому ми запрошуємо їх, щоб вони дивилися, що тут робиться і вони самі ці речі купують. Ми виступаємо більше як посередники. Знаходимо потрібних людей, які готові дати кошти. Зараз нам вдалося дещо допомогти цьому батальйону. А ще дуже потрібне взуття бійцям, адже те, що видали їм, дуже погане. І неможливо в ньому воювати. Потрібні також засоби особистої гігієни, матраци, ковдри.

Комендант Самооборони Тернопільщини також додає, що в нас є ще один батальйон "Тернопіль" при обласному управлінні міліції. 

- Він - дуже важливий, адже ці хлопці будуть відряджені на Схід, щоб приймати участь в антитерористичній операції, - каже Іван Ковалик. – У них також складна ситуація з обладнанням бійців.  Тому я хотів би просити, щоб їм помагали. Можна звертатися до нас в Самооборону, а ми скеруємо до командирів. 

Іван Ковалик додає, що у батальйонах багато майданівців, яким на Майдані всі помагали, збирали багато грошей.

- А тепер про них практично забули, хоча перед ними завдання набагато складніші, - каже комендант. - Адже там зброя, там війна, їм треба помогти, щоб вони мали підтримку людей та мали весь потрібний захист.

До слова, командир батальйону територіальної оборони підполковник Ігор Ларін дякує благодійникам. Проте про погані побутові умови бійців, які служить у батальйоні, говорить неохоче. Показати, де живуть хлопці, де сплять, де їдять, він наразі відмовився. 

- Покажемо пізніше, оскільки частина перебуває на етапі формування, побутові умови створюються, - каже він. - Але особовий склад усвідомлює, що головна мета - це підготовка та виконання завдань за призначення. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (7)
  • Anonymous

    Вроді б за яйця в батальон територіальної оборони добровольців не тянули?? Фільмів про армію надивилися, загарала в сраці романтика, якби "некосили" від армії раніше то б знали які умови служби, а умови нічим шо зараз шо раніше кардинально не відрізняються, так шо не треба нити, шо нема чим воювати, і нема де спати)) Ми не в НАТО, і внас жоден з підрозділів не озброєний так я це собі уявдяють люди які раніше немали відношення до армії!!! А згідно "керінвих документів" і настанов, наша армія для бойових дій усім необхідним забезпечена!! Так шо тримайтесь і обороняйтесь товариші!! Як писало в рядянській присязі:"терпітя вся обтяження та недостатки військової служби" і не нийте!
  • Anonymous

    До одної баби... "Беркут" там не люди??? Вроді б і територіальний батальон і Беркут це два воєнізовані формування, і наданий час не треба робити між ними різницю!!!
  • Anonymous

    а до чого тут Беркута? Якщо йдеться про батальйон. Беркута і в Африці Беркута. А в батальйоні - добровольці. В них нема такого досвіду як у Беркута
  • Anonymous

    Зразу видно, що ти не антихохол, ти настоящий нагуляний ішак із чечні, причому немитий ішак. Ти приїдь в Тернопіль і я тебе особисто помию, но після такої мойки ти своєму ворогові перекажиш щоб неїхав до нас в нашу баньку.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу Від читача 16:47 Молодь Тернопільщини ярмаркувала у Чернівцях 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств 16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук 15:15 Конфлікт в бібліотеці: колектив книгозбірні звернувся із заявою до омбудсмена 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 24 квітня 14:05 У незаконному переправленні військовозобов'язаного через кордон обвинувачують жителів Тернополя та Львівщини 13:12 У Тернополі відбудеться Великодній ярмарок крафтовиків 12:40 У Бережанах зіштовхнулися автобус та легковий автомобіль 11:43 Прорвала каналізація, рідина жовтого кольору тече до Ставу 11:30 Вбивство на Кременеччині: 36-річному чоловіку загрожує 15 років тюрми 10:50 Померла почесна громадянка Бережан Ярослава Мазурак 10:10 25 квітня на двох вулицях у Тернополі не буде води 09:30 Воював з окупантом майже два роки: Збаразька громада втратила захисника Ігоря Войціховського 09:02 У Тернополі «вар'яти» презентують нову гумористичну програму
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up