Василь Мойсей змалечку вірив, що Україна стане кращою

Василь Мойсей змалечку вірив, що Україна стане кращою
Василь після закінчення вишу планував вступати ще у семінарію, кажуть батьки. Він хотів стати священиком, як його старший брат Фото із сайту http://kivertsi.com.ua/
21-річний Василь Мойсей - Герой Небесної Сотні із села Зубрець Бучацького району, навчався у Луцьку на четвертому курсі на реабілітолога. Планував вступати ще й до семінарії, хотів стати священиком, як старший брат. Також купив ділянку у Ківерцях на Волині, на якій хотів звести будинок. Але не судилось, кажуть батьки.



- Слідство ще триває…Син із листопада їздив на Майдан. Дев’ять разів. От на цей дев’ятий раз його і привезли, - каже батько Василя, Михайло Мойсей. – Я знав, що він їздить. А зупинити не міг. Він сказав, що питання закрите раз і назавжди, бо «хто, як не я?», і що ми більше не будемо повертатись до цієї теми. У нього патріотизм був у крові. Ще у 14 років, як мама поїхала на заробітки, він казав, що буде така Україна, що не треба буде нікому нікуди їхати. Потім записався у реєстрове козацтво.

А ще син, каже батько, змалку цікавився УПА. Він чотири рази вздовж і впоперек обійшов Карпати, побував у різних місцях боїв Української Повстанської армії і занотовував враження про усі походи, нові місця у записник.

Читайте також: Село Зубрець втратило у Києві двох - Ігоря Костенка та Василя Мойсея

- Перші два рази син обійшов Карпати, ще навчаючись у школі на Івано-Франківщині. Середню школу він закінчував там, - каже пан Михайло. – А коли вже переїхав до Луцька, то організував там групу студентів, яка подорожувала з ним і записувала розповіді старожилів про УПА.

Знайти нині Василеві записи чоловік не може. Каже, що розшукував їх всюди, де можна, адже вони для нього дуже дорогі.

- Син похований у Луцьку. Тут він жив останніх кілька років. Тут навчався. Звідси їздив на Майдан, - додає батько. - Після його смерті і я переїхав із Зубреця  до Луцька. Тут живе і мій старший син... А нещодавно приїхала до нас донька з онуком Андрійком. Йому тільки два роки. Але він так схожий на Василька... Я часом хочу гукнути: «Андрійку», а гукаю: „Васильку”...

Відео дня


З часу загибелі Василя  родину підтримують чимало добрих людей. Часто телефонують однодумці, друзі Василя. Але більшість із них, додає пан Михайло, зараз у зоні АТО.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:00 У місті на Тернопільщині відновили дзвін старовинного годинника на ратуші 20:00 На вулиці Батьківського двоє тернополян зробили стихійне сміттєзвалище — як відповідатимуть 19:03 Через обмеження тепер затори: чи ремонтуватимуть аварійний міст біля технічного університету photo_camera 18:25 У Тернополі розшукують молоду жінку Від читача 22:29 Тумба Кварцит 110 18:00 Сенатору США, який має чортківське коріння, присвоїли звання «Почесний громадянин Чорткова» 17:00 У Тернополі презентували інформаційно-координаційну платформу для ВПО 16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up