Їхати дозволили, а знак забрати забули

Їхати дозволили, а знак забрати забули
Порушувати правила дорожнього руху, як це не парадоксально, водіїв спонукають самі ж працівники ДАІ та місцева влада. Прикладом для цього є ситуація із організацією дорожнього руху для об'їзду вулиці Збаразької, яку тепер ремонтують.

Нагадаємо, об'їзд цієї вулиці зі сторони проспекту Злуки для громадського транспорту організували через вулицю Шота Руставелі, провулок Галицький, вулицю Галицьку, а звідти — до кільця біля «шостого магазину». Для решти водіїв об'їзд пропонували здійснювати через масив «Східний».

При в'їзді на вулицю Шота Руставелі встановили дорожній знак “Рух заборонено”. Дія цього знаку не поширюється на громадський транспорт та водіїв, які живуть на цій вулиці або їдуть туди у робочих справах, наприклад, на продуктову гуртовню.
У перші дні ремонту Збаразької біля в'їзду на вул. Шота Руставелі стояв патруль ДАІ, що не пропускав водіїв, які намагалися ігнорувати встановлений знак.
Однак за кілька днів патруль звідти прибрали, проїзд через провулок Галицький дозволили усім автомобілям. І водії, і даішники про це знають. Усі туди їздять.
Ось тільки кожен водій, який туди їде, фактично є порушником правил дорожнього руху. Адже знак “Рух заборонено”, що при в'їзді на Шота Руставелі зі сторони Злуки досі так і не прибрали.

Відео дня

- Знаю, що їхати туди уже дозволили, - розповідає тернопільський водій Андрій Кирилов. - Однак все одно якось не по собі. Адже внизу, на провулку Галицькому, стоять даішники і в будь-який момент можуть зупинити і сказати: “Ти - порушник”. По суті, вони будуть праві, бо відмазка “Я туди поїхав, бо всі туди їдуть” не проходить.
На думку пана Кирилова, такий підхід до розміщення знаків створює неабиякі незручності гостям міста, адже приїжджі водії не знають усіх нюансів організації руху у Тернополі. Окрім того, це тільки спонукає водіїв до розхлябаності та відсутності дисциплінованості.

- Недавно їхав через провулок Галицький, то поки спустився вниз, два автомобілі намагалися вискочити догори “проти шерсті”, - каже водій. - Я здивувався. Невже двосторонній рух запровадили? Але ж куди? Там дорога вузенька, аварійні ситуації постійно виникатимуть. Однак потім унизу провулку побачив, що двостороннього руху ніхто не запроваджував - “цеглину” не забрали. Та вранці не було патруля ДАІ, от деякі “шустряки” намагалися прорватися догори “проти шерсті”. От і виходить, щоб водії почали виконувати дію недавно розміщеного заборонного знака, треба ставити патруль ДАІ. Але чого водіям дивуватися? Адже даішники і місцева влада, яка займається організацією дорожнього руху, самі цього їх вчать.

Кореспондент газети “20 хвилин” звернувся у відділ технагляду міської ради, який займається організацією дорожнього руху у Тернополі та розміщенням дорожніх знаків. Начальник відділу Олег Вітик повідомив, що найближчим часом знак “Рух заборонено” приберуть із вулиці Шота Руставелі.

Коментарі (1)
  • SSS

    В 2013 році були зміни до пдр



    3.1 «Рух заборонено». Забороняє рух усіх транспортних засобів у випадках, коли:

    - початок пішохідної зони позначено знаком 5.33;

    - дорога та (або) вулиця перебуває в аварійному стані і непридатна для руху транспортних засобів; у такому випадку обов'язково додатково встановлюється знак 3.43.



    Так що цей знак сам по собі нічого не значить.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя 08:05 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up